Beauty

Ovih 5 sjajnih ljetnih frizura idealne su za sve dame koje vole nositi raspuštenu kosu

  • Da raspuštena kosa ne mora biti dosadna svjedoče primjeri frizura koje ti otkrivamo u nastavku
  • Bilo da je riječ o dužoj ili kraćoj, valovitoj ili ravnoj raspuštenoj kosi, ukrasiti ju možeš različitim dodatcima
  • Dozu romantike dat će joj i klasična francuska pletenica, a obavezno isprobaj i frizuru nadahnutu mjehurićima

Obožavaš nositi raspuštenu kosu, no u potrazi si za novim idejama kojima bi mogla upotpuniti svoj izgled? U tom slučaju, na pravom si mjestu! U nastavku ti otkrivmo pet jednostavnih frizura uz koji će tvoja raspuštena kosa biti sve samo ne dosadna.

Možda vas zanima Želiš što prije dugačku lijepu kosu? S pomoću ova 4 savjeta će tvoja kosa brže rasti Rubrika Beauty Beauty

1. Francuska pletenica

Francuska pletenica idealna je ljetna frizura, a njezinu opuštenu verziju možeš kreirati tako da ispleteš tek gornji dio pletenice, a donji dio ostaviš u jednostavnom repu. Također, da bi postigla savršenu razinu razbarušenosti, pređi prstima preko linije kose kako bi oslobodila sitne vlasi te izvuci kraće dijelove sa svake strane uha kako bi upotpunila ležeran dojam. Osim jedne, možeš napraviti i dvije manje francuske pletenice koje ćeš nositi svaku s jedne strane glave.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

2. Punđice

Pravi naziv ove frizure je 'space buns', a stekao ga je budući da podsjeća na frizuru koju je u serijalu 'Ratovi zvijezda' nosila princeza Leila. Ove 'svemirske punđice' i same smo rado nosile kao djevojčice, a ovoga ljeta posebno su atraktivne nošene tako da su prednji pramenovi formirani u punđicu dok ostatak kose ostaje spušten. Ovu frizuru radno nosi i latino diva Jennifer Lopez, a kako to izgleda u njezinom slučaju možeš pogledati ovdje.

 | Autor: Instagam Instagam

Možda vas zanima Punđe su idealna frizura za nadolazeće tople dane, a evo kako se sve nose ovog ljeta Rubrika Beauty Beauty

3. Mjehurići

Uz francusku pletenicu, ovog su ljeta iznimno popularne  i tzv. bubble pletenice, odnosno one koje su formirane u obliku mjehurića. Pomoću nekoliko tankih gumica za kosu jednostavno ćeš složiti ovu efektnu frizuru kojoj su neki već i nadjenuli titulu najpoželjnije ljetne frizure.

 | Autor: Instagam Instagam

4. Vrpce

Ovog ljeta ukrasi za kosu popularniji su no ikada, a uz ukosnice, kopče i predimenzionirane špangice rado nosimo i vrpce. Tako jednostavna, a tako efektne, vrpce će svakoj frizuri dati dozu romantike. A što se tiče preostalih ukrasa za kosu, ovoga ljeta vrijedi pravilo - što više to bolje! A kako inspiraciju za kreiranje jedne takve frizure možeš pronaći ovdje.

 | Autor: Instagam Instagam

5. Marame

Nakon cvjetnih vjenčića i rajfova za kosu, ovog ljeta trendseterice preferiraju marame zavezane na gusarski način. Ovaj način vezanja marame bio je posebno popularan devedesetih, a na velika vrata svijeta mode vratile su ga društvene mreže. Osim što izgleda efektno, ova marama može biti sjajan saveznik u prikrivanju masnih vrhova, kao i zaštiti od sunca.

 | Autor: Instagam Instagam

Možda vas zanima Hoće li zbog '100 poteza četkom kroz kosu' tvoja kosa doista biti ljepša? Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Instagam

Komentari 0