Life&style

Dosadio ti je kratki bob? Onda jedi ovo voće, kosa će ti brže rasti

  • Kosa raste u prosjeku oko centimetar mjesečno
  • Ako nisi zadovoljna svojom (prekratkom) frizurom, onda je to dugo za čekati 
  • S ovim voćem ćeš na prirodan način potaknuti rast kose

Frizure poput boba, dugačkog loba i sl., mogu biti jako popularne i u trendu, ali nakon nekog vremena može se dogoditi da poželiš dugačku kosu. Jedini problem: kosa neće narasti preko noći, nego treba svoje vrijeme. Međutim, to nije razlog za očajavanje, jer postoji jedno poznato superkorisno voće koje će potaknuti i ubrzati rast kose. 

Možda vas zanima Koristi ga i slavni model: Super trik uz koji tvoja tanka kosa može izgledati gušće Rubrika Beauty Beauty

Ovo voće ubrzat će rast kose 

Kako bi dobila (i zadržala) dugačku i zdravu kosu, važno je prvenstveno jedno: zdrava i uravnotežena prehrana te puno vitamina E. Ako želiš dugačku kosu, u svoju prehranu trebaš ubaciti avokado. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Ovo zeleno voće daje potrebne hranjive tvari za kosu – svejedno jedeš li ga kao ploške na kruhu, kao guacamole ili u obliku smoothija. Ne moraš se bojati dodatnih kalorija, jer ovo supervoće prvenstveno sadrži zdrave masnoće i vlakna. Konzumacijom avokada ne činimo dobro samo svojoj kosi, nego i našoj figuri te općenito tijelu. 

Možda vas zanima Tanka i oslabljena kosa može se oporaviti: treba ti ricinusovo ulje, a ovo je postupak... Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0