Beauty

Maskara ti se preslikala na kapke? Vizažistica otkriva kako ju lako ukloniti suhim četkanjem

  • "Još samo jedan potez maskarom i spremna sam", vjerojatno si pomislila pri šminkanju, no onda se dogodio fijasko
  • Maskara se preslikala na kapke, a uklanjanje je uzrokovalo pravi nered i nagnalo te na popravak šminke
  • No, ako je vjerovati ovom viralnom savjetu koji kruži društvenim mrežama - ostatke maskare trebamo ukloniti tek kada se osuše

Nanijela si omiljene kozmetičke proizvode i zadovoljna si rezultatom, a za veliko finale potrebno je još samo nekoliko poteza maskarom. I onda se dogodi fijasko... Koliko puta ti se samo maskara preslikala na kapke pa si pri pokušaju uklanjanja iste napravila još veći nered?

Možda vas zanima 5 trikova koji će ti pomoći da se spremiš i izgledaš svježe kad si u žurbi Rubrika Beauty Beauty

Dok jedne od nas ovaj problem pokušavaju riješiti vatom ili štapićem za uši umočenim u sredstvo za skidanje šminke, druge jednostavno nanesu dodatni proizvod kako bi 'kamuflirale' pogrešku. Ipak, savjet koji ovih dana kruži društvenim mrežama mogao bi zauvijek promijeniti način na koji rješavamo ovaj problem. P.S. Ovih pet banalnih pogrešaka s maskarom koje mnogo žena radi - nesvjesno.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Šminkerica Claire Ashley savjetuje da prije nego što uopće dotakneš kapak prvo pričekaš da se maskara u potpunosti osuši. Ako je pokušaš ukloniti dok je još mokra, riskiraš napraviti još veći nered (Ovo nam je dobro poznato, zar ne?). Kad se uvjeriš da je dovoljno suho, uzmi čisti štapić maskare (poznatiji kao spoolie), malenu četkicu ili nekorištenu četkicu za zube te vrlo nježno prođi preko mrlje. Claire tvrdi kako će zahvaljujući ovom postupku mrlja brzo nestati, a kako ona to čini:

@everydaymakeuptips

##tiktoktrivia ##BeatTheZombieFunk ##mascara ##beautyhack ##makeuphack ##makeupfail ##makeupfails ##makeupartist ##beautyhacks ##makeuptips ##mascarahacks

♬ death bed (coffee for your head) - Powfu & beabadoobee
Možda vas zanima Zauvijek pozdravi grudice! Evo kako će tvoja maskara uvijek izgledati savršeno Rubrika Beauty Beauty

Nakon 'suhog četkanja' dovoljno je tek sjenilom lagano osvježiti mjesto na kojem se nalazila mrlja, no ni taj potez nije nužan. Korisnice TikToka oduševio je ovaj trik, a jedna od komentatorica je zaključila kako joj je ovo znanje trebalo "još prije pet godina".

A kad smo kod ove popularne društvene mreže, nedavno smo imali priliku isprobati i maskaru koja se proslavila upravo zahvaljujući videima oduševljenih korisnica. Je li "najpopularnija maskara na svijetu"  i kod nas dobila prolaznu ocjenu možeš provjeriti ovdje.

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Shutterstock

Komentari 0