Beauty

Zauvijek pozdravi grudice! Evo kako će tvoja maskara uvijek izgledati savršeno

  • Maskara je moćna make-up saveznica koja nam pomaže da uokvirimo oči i postignemo zavodljiv pogled
  • Iako je nanošenje naizgled vrlo jednostavno, za izvlačenje maksimuma od maskare potrebno je pridržavati se nekoliko jednostavnih trikova
  • Izbjegni make-up pogreške i ovog ljeta zablistaj uz savršeno našminkane oči

Nijedna pripadnica ljepšeg spola ne može odoljeti dugim, gustim i uvijenim trepavicama, pa je maskara neizostavan dio svakodnevne make-up rutine. Čak i one žene koje se rijetko šminkaju posjeduju je u svojoj kozmetičkoj torbici, pa ne čudi da je upravo ovaj kozmetički proizvod jedan od najprodavanijih na svijetu. No to što spada u najčešće korištene svakodnevne proizvode, ne znači da je znamo ispravno nanijeti i da smo naučile baš svaki trik. U nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će ti pomoći da tvoje trepavice budu savršeno našminkane, izgledaju ekstra voluminozno - i nemaju grudice! 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Maskaru prvo nanesi na donje trepavice

Usprkos tome što se na prvu čini nebitnim kojim redoslijedom nanosimo maskaru, vizažisti savjetuju da uvijek počnemo s donjima. Tajna je u tome da ćemo tako izbjeći neželjene sitne točkice na gornjim kapcima i spriječiti preslikavanje kad pogledamo prema dolje. Pri nanošenju maskare na donje trepavice gledaj ravno ispred sebe i nanosi je cik-cak potezima, a zatim pogledaj prema gore i nanesi je na gornje trepavice. Postupak ponavljaj sve dok ne postigneš željenu debljinu. 

Nemoj pretjerivati sa slojevima

Vodiš li se onom - što više maskare, to bolje, mogla bi se razočarati rezultatom. Nanošenjem puno slojeva teško ćeš izbjeći grudice, koje ne izgledaju privlačno i stvaraju potpuni nered. Osim toga, tvoje će se trepavice slijepiti i poslije ćeš ih teško razdvojiti. Kako bi to izbjegla, nanesi najviše tri sloja maskare i preskoči popravljanje tijekom dana. Vjeruj nam, bolje će izgledati ako ih ne budeš obnavljala dodatnim slojevima. 

 | Autor: miss7/Shutterstock/PR miss7/Shutterstock/PR

Odaberi postojanu maskaru

Kako je maskara dio svakodnevne makeup rutine bez koje većina žena ne može zamisliti dan, vrlo je važno odabrati onu koja će biti postojana i koja se neće razmazivati. To posebno vrijedi za vruće ljetne mjesece, kad je izazov spriječiti otapanje make-upa i zadržati njegovu trajnost. Mnogi vizažisti zato predlažu da posegneš za vodootpornim i postojanim maskarama, poput Avonove vodootporne maskare True Power Stay, i tako izbjegneš make-up katastrofu. Ova maskara otporna je na vrućinu, vlažnost zraka i znoj, pa se neće razmazati čak niti tijekom najtoplijih dana, a savršeno će zadebljati trepavice i dati im ekstra volumen bez razmazivanja i grudica.

Pripazi na rok trajanja

I maskara, kao i svi drugi beauty proizvodi, ima rok trajanja. Ona uglavnom traje do šest mjeseci, a nakon isteka roka u njoj se počinju stvarati bakterije. U tom je slučaju vrlo opasna jer se nanosi na posebno osjetljivo područje, oko očiju, pa može doći do infekcije. Osim što je opasna, stara maskara s vremenom postaje tvrda i počinje se mrviti pa ju je teško lijepo nanijeti na trepavice. To je znak da je trebaš baciti i zamijeniti novom. 

Koristi uvijač za trepavice

Uvijač je sve. I ako ga ne koristiš, trebaš. Bez obzira na to kakve trepavice imaš, uvijač će ih dignuti u visine, izdužiti i učiniti da izgledaju kao umjetne! Koristi ga prije nanošenja maskare tako da uvijanje počneš od korijena trepavica, pritisneš 10 sekundi i nakon toga potegneš prema kraju trepavica te ponoviš postupak. Tako ćeš dobiti savršeno uvijene trepavice i maksimizirati efekt otvorenih i većih očiju. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Na što još obratiti pozornost kod šminkanja očiju na +35°C?

Mnoge žene pri nanošenju šminke najviše pozornosti i vremena pridaju upravo očima, pa je postojanost make-upa na tom području iznimno važna. Vrući ljetni dani odličan su saveznik za postizanje željenog preplanulog tena, ali su i neprijatelj za naš makeup. Naime, 35°C nikako ne pogoduje njegovoj postojanosti jer se nerijetko otopi i razmaže, a to je ono što nikako ne želimo, zar ne? Kako bi u potpunosti spriječila da se to dogodi ili barem ublažila topljenje (dok je vani pakleno vruće), donosimo ti nekoliko jednostavnih savjeta za šminkanje očiju tijekom ljetnih mjeseci: 

Nemoj pretjerivati s količinom šminkePrvo i najvažnije ljetno beauty pravilo glasi: "Što manje make-upa, to bolje!". Ljetne vrućine nikako ne podnose nekoliko slojeva šminke na očima. Osim što ih je prilično teško nanijeti, ne izgledaju privlačno i s vremenom se počinju otapati. Kako bi izbjegla taj scenarij, tijekom ljetnih mjeseci biraj dugotrajno postojane proizvode, poput Avon True Power Stay sjenila za oči u olovci, koje sadrži formulu otpornu na vrućinu, vlažnost zraka, vodu te znoj i do 16 sati. Osim toga lako se nanosi, ne razmazuje se te pruža intenzivnu i ujednačenu boju. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Koristi postojanu olovku za oči. Olovka za oči, nakon maskare i pudera, još je jedan must-have. Čini tvoj pogled još privlačnijim i dodaje karakter odabranoj šminki za taj dan. Pri odabiru "ljetne" olovke za oči potrebno je zadovoljiti nekoliko jednostavnih uvjeta: mora biti vodootporna, ne smije se otapati u doticaju sa znojem i mora dugotrajno dobro izgledati. Ako si u potrazi za takvom olovkom, možeš je pronaći u Avonovoj kolekciji Power Stay otpornoj na vrućinu i idealnoj za ljeto. 

Nanesi postojani korektor. Za potpun naglasak našminkanih očiju pomoći će i korekcija tamnih kolutova ispod očiju za koju ti preporučujemo korektor Avon True Power Stay, postojan i do 18 sati, kao i šminkanje obrva. Istaknute obrve savršen su završni detalj za zavodljiv pogled.

Ostani hladna kao špricer i ne daj visokim temperaturama da ti stvaraju nervozu. Pronašli smo odlične ideje koje će te spasiti od vrućina i unijeti dašak svježine u tvoju svakodnevicu. Klikni ovdje i #dajseohladi!
 

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0