Beauty

5 banalnih pogrešaka s maskarom koje mnogo žena radi - nesvjesno

  • Nanošenje maskare većini žena je svakodnevna rutina, zar ne?
  • No katkad tu rutinu čine i pogreške koje nesvjesno radimo, pa rezultat ne bude vrhunski
  • Izbjegneš li ovih 5 čestih pogrešaka tvoje će trepavice izgledati duže, a oči zablistati!

Ništa lakše nego staviti maskaru, zar ne? Pa radiš to skoro svaki dan! Istina, ti su nam pokreti već skoro pa prirodni, no to ne znači da ne možemo pogriješiti. Na primjer, prva pogreška koju ćemo spomenuti nema ni veze sa samim nanošenjem maskare, a većina je žena radi.  

 

1. Koristimo stari proizvod

Maskare nemaju dugi vijek trajanja, najčešće je to od tri do šest mjeseci. Nakon toga u proizvodu u bočici počinju se razvijati bakterije koje se prenesu i na četkicu. Rezultat nanošenje stare maskare tako nije samo da se ona mrvi, ljepljiva je ili se teško razmazuje - rezultat može biti crvenilo očiju, upala očiju, svrbež te čak neke ozbiljne infekcije. Preporuča se stoga promijeniti maskaru svakih nekoliko mjeseci, bez obzira jesi li je potrošila ili ne. 

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

2. Četkicu previše puta umočimo u maskaru

Pa, mnogima od nas već je rutunirano četkicu maskare više puta uroniti unutra-van u bočicu kako bi njome zagrabile "više" proizvoda. Eh, pa to je krivo. Na taj način zapravo upumpavamo puno zraka u bočicu i ubrzavamo starenje maskare. Ona se brže isušuje, sljepljuje trepavice, trusi se. Ispravan način: nježno uroni četkicu u maskaru i zavrti po stijenkama bočice. 

3. Ne počešljaš trepavice nakon nanošenja maskare

Nanošenjem maskare obično slijepimo trepavice, no to ignoriramo. Bilo bi poželjno da nakon što stavimo maskaru trepavice "raščešljamo" drugom, čistom i suhom četkicom da se lijepo razdvoje. Jesi li znala da je jedna od beauty tajni Audrey Hepburn bila u tome što bi trepavice, jednu po jednu, razdvojila iglom nakon što ih je našminkala?

Možda vas zanima Ove must have maskare otkrivaju tajnu spektakularnih očiju Rubrika Life&style Life&style

4. Našminkaš samo polovicu trepavica

Nanošenjem maskare samo na gornju polovicu trepavica, prema vrhovima, nećemo postići da one izgledaju duže i punije. Dapače, stvorit će iluziju kraćih trepavica. Zato, kreni od korijena. Savjet: zabaci malo glavu da imaš bolji pogled i probaj četkicu staviti najbliže dorijenu trepavica odnosno kapku. 

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

5. Koristiš uvijač za trepavice - poslije 

Mnoge od nas preskaču korištenje uvijača za trepavice mada nam on garantira najbolje rezultate. Također, mnogo ga žena koristi nakon što nanese maskaru. Oboje je pogrešno. Uvijač može fantastično podignuti trepavice i učiniti da se oko "otvori", vizualno bude veće, ali ako ga koristiš poslije šminkanja, lomit će, čupati i općenito uništavati trepavice koje će se za njega lijepiti. 

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0