Beauty

5 trikova koji će ti pomoći da se spremiš i izgledaš svježe kad si u žurbi

  • Što je zajedničko suhom šamponu, maskari za obrve i bijeloj majici? - Spasit će te kad si u žurbi
  • To što kasniš ne znači da se ne možeš na brzinu srediti i izgledati dobro
  • Evo nekoliko trikova koji će ti pomoći u takvoj situaciji - provjereno djeluju

Sigurno ti se ponekad dogodi da prespavaš alarm i kasniš na posao. A možda zapneš u gužvi na povratku s posla i onda se ne stigneš doma urediti jer ćeš kasniti na kavu s frendicom ili na dejt s dečkom. U svakom slučaju, nijedna žena ne voli spremati se na brzinu, a kad se tome još dodaju vrućine i neželjeno znojenje, padne nam mrak na oči. Najradije bismo tad otkazale svaki dogovor i preskočile dan na poslu. Ipak, to što nemaš mnogo vremena ne znači da se ne možeš na brzinu srediti i izgledati svježe. Evo nekoliko osnovnih trikova koji će ti poslužiti za takvih dana kad si u žurbi i ne stigneš se na miru spremiti kao inače. 

1. Umivanje hladnom vodom čini čuda

Budući da nemaš vremena za kompliciran make-up, važno je da ti lice izgleda svježe i odmorno. U tome će ti pomoći umivanje hladnom vodom - osim što potiče cirkulaciju, smanjuje otečenost i vrećice ispod očiju te sužava pore. Nakon što se umiješ uz uobičajenu umivalicu koju inače koristiš, potapkaj lice ručnikom da upije vlagu i zatim prstima lagano štipkaj obraze, čelo i bradu. Tako ćeš dodatno potaknuti cirkulaciju i dobiti lijepu boju lica. Nakon toga obavezno nanesi serum i hidratantnu kremu - preskočiš li ovaj korak, nikakav brzinski make-up neće izgledati dobro na licu jer ono neće biti hidratizirano. A hidratacija je ključna za svjež i blistav ten. 

Bonus savjet: Nikad, baš nikad ne preskači hidratantnu kremu. Bolje ćeš izgledati naneseš li samo kremu na lice i rumenilo negoli samo s puderom, a bez prethodne hidratacije lica.

2. Multifunkcionalni proizvodi skratit će vrijeme šminkanja

Kad kasniš, zaboravi na puder jer će vjerojatno izgledati loše naneseš li ga u žurbi.  | Autor: Avon Avon

Posluži se korektorom i prekrij njime samo najkritičnije dijelove - podočnjake, crvenilo i slične nepravilnosti ako ih imaš - te ga dobro utapkaj da se stopi s ostatkom lica. U ovakvim situacijama drži se one "što jednostavnije, to bolje" i posegni za višenamjenskim make-up proizvodima. Avon 2u1 Cushion Cloud u takvoj će situaciji biti tvoj najbolji prijatelj - ova kremasta boja za usne i obraze prozračne je formule, pa daje lagan osjećaj na koži, a spužvasti aplikator olakšava blendanje, što će ti itekako dobro doći kad kasniš. Iako je mat, ne isušuje nego hidratizira zahvaljujući njegujućem kokosovu ulju i mekim pigmentima. Jednostavno nanesi malo boje na usne i izblendaj aplikatorom, a potom i na obraze te izblendaj do kraja prstima. 

Bonus savjet: Uvijek je dobro imati u kupaonici toniranu hidratantnu kremu, kojom ćeš obaviti dva posla odjednom - hidratizirati lice i prekriti sitne nedostatke umjesto nanošenja pudera. 

3. Maskara? Da, ali ona za obrve

Sigurno iz iskustva znaš da maskaru ne možeš lijepo nanijeti dok se žuriš - štoviše, veće su šanse da ćeš u žurbi napraviti nered na kapcima i tako imati "dupli" posao, a treba li uopće spominjati slijepljene trepavice? Zato, ako ti se zaista žuri, radije preskoči maskaru za trepavice i iskoristi efikasnost maskare za obrve. One zaista mogu napraviti wow efekt ako su lijepo istaknute, svojevrsni su "okvir" lica i zato radije potroši koju minutu na njih nego na trepavice. Za razliku od olovke i sjenila za obrve, maskara je puno jednostavnija za korištenje i dat će ti prirodniji izgled, a trebat će ti samo nekoliko sekundi da je naneseš.

Bonus savjet: Naneseš li malo bijele ili nude olovke za oči na donju vodenu liniju oka, postići ćeš efekt svježeg i razbuđenog izgleda.

 | Autor: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

 | Autor: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

4. Suhi šampon za kosu spašava stvar

Kasniš, a to znači da nikako ne stigneš oprati kosu niti je isfenirati ili ispeglati. U tom slučaju svakako će ti dobro doći suhi šampon i zato ga uvijek imaj pri ruci. Ako ti je kosa masna, suhi šampon u trenu će je osvježiti i vratiti joj čist izgled. Čak i ako je relativno čista, ali je ne stigneš uobličiti u neku skladnu frizuru, poprskaj je suhim šamponom i dobit ćeš lijep volumen koji će trajati cijeli dan. Prođi rukama kroz kosu, lagano je protresi i voilà - frizura je gotova. Ako baš nikako nisi zadovoljna frizurom, sveži kosu u visoki rep i problem riješen. Visoki rep odlično stoji svakoj ženi, a ujedno ti neće biti vruće kad izađeš na 30°C

Bonus savjet: Za bolji volumen prebaci kosu preko glave i tako nanesi suhi šampon istodobno prolazeći prstima kroz kosu i tjeme. 

5. S trapericama i bijelom majicom ne možeš pogriješiti

Traperice u kojima se osjećaš udobno i jednostavna bijela majica nepogrešiv su izbor kada si u žurbi i ne znaš što odjenuti. Takva modna kombinacija uvijek ti može biti backup kad kasniš na posao ili na dogovor kako ne bi gubila vrijeme na kombiniranje drugih komada odjeće. Osim toga, na bijelu majicu uvijek možeš nabaciti sako ili traper jaknu i izgledat ćeš tip-top. A najbolje je to što se ne moraš zamarati što ćeš obuti - na tu kombinaciju ide apsolutno sve. Zato uvijek u ormaru imaj čistu i ispeglanu bijelu majicu i traperice koje će te spasiti u takvim danima. 

Bonus savjet: Torbu, mobitel, ključeve, novčanik i sunčane naočale uvijek imaj pripremljene na jednome mjestu kako ih u žurbi ne bi morala tražiti. 

Ostani hladna kao špricer i ne daj visokim temperaturama da ti stvaraju nervozu. Pronašli smo odlične ideje koje će te spasiti od vrućina i unijeti dašak svježine u tvoju svakodnevicu. Klikni ovdje i #dajseohladi!

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7

Photo: Guliver/Shutterstock

Komentari 0