Beauty

Saznali smo sve što treba znati o 'lash liftu' ili tretmanu podizanja trepavica. Je li bolji od ekstenzija?

  • Većina žena voli imati duge i guste trepavice, međutim ne žele sve stavljati ekstenzije
  • Dobra vijest je što ovaj beauty tretman za trepavice ne uključuje umjetne nadogradnje
  • Kako se radi 'lash lifting' ili podizanje trepavica, koliko je trajan i koja je cijena

U svijetu tretmana trepavica, podizanje ili uvijanje trepavica posebno je popularno. Jasno je i zašto - na brz način dobijemo privlačne trepavice koje našim očima daju dodatni sjaj, bez potrebe umetanja umjetnih nadogradnji. Uvijanje trepavica možemo zamisliti kao minival za naše prirodne trepavice koji je relativno lako za održavati, a može jako dobro izgledati. K tome je i jednostavniji od stavljanja trajnih ekstenzija i jeftiniji. Istražili smo sve što bi te moglo zanimati o ovome tretmanu koji će tvoje trepavice i oči učiniti još istaknutijima.

 

Što je uopće tretman podizanja trepavica?

Podignute i uvinute trepavice posebno otvaraju i ističu oči čineći pogled ljepšim. U našim salonima često referiran i kao 'lash lift', ovaj tretman radi upravo ono što obećavaju i kratkoročno uspijevaju postići maskare - mijenja oblik naših prirodnih trepavica, čineći ih podignutijim i uvinutijim od njihova korijena do vrha. Lash lift je u principu kombinacija bojenja trepavica i takozvanog minivala trepavica, a zbog infuzije keratinom one ostaju nahranjene i ojačane. 

Kome je namijenjen ovaj tretman?

Lash lift je bezbolan keratinski tretman neagresivnog uvijanja i podizanja trepavica koji je osmišljen za sve žene koje ne žele ekstenzije, a žele lijep i zavodljiv pogled.  Ovo je univerzalni beauty tretman koji odgovara svima, no s obzirom na to da mijenja oblik prirodne trepavice, one s prirodno ravnim trepavicama će od njega imati najviše koristi, to jest najviše primijetiti razliku.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Lash lifting

Kako izgleda i koliko traje tretman podizanja trepavica?

Za uvijanje trepavica potrebno je izdvojiti sat vremena ili nešto manje, a rezultat će trajati 6-8 tjedana. Naravno, njegovo trajanje također ovisi o nekoliko individualnih faktora, poput ima li osoba masnu ili suhu kožu, koliko joj brzo inače rastu odnosno ispadaju trepavice i na kraju krajeva kakva je svakodnevna briga o trepavicama.

Uz ovu maskaru koja je osvojila TikTok trepavice izgledaju kao umjetne, a košta manje od 70 kuna

Ono što će reći svaki pouzdan kozmetičar je da su prvi korak kod svakog uspješnog beauty tretmana - konzultacije. Trepavice svake osobe su jedinstvene, stoga je bitno posavjetovati se prije nego što se napravi tretman. Neki imaju kratke, a neki duge trepavice što je bitno prilikom odabira različite veličine jastučića i uvijenosti. 

Sam proces uvijanja započinje tako da se trepavice prvo očiste i odmaste, a nakon toga se lijepi zaštita na donje trepavice kako se ne bi i one uvile. Na gornji kapak lijepi se silikonski “jastučić” te se trepavice  premazuju nježnim ljepilom koje je topivo u vodi i lako se uklanja – kako bi ostale uvijene na jastučiću.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Tretman uvijanja trepavica

Drugi korak je sam proces trajnog uvijanja kada će kozmetičarka na korijen trepavica nanijeti preparat za uvijanje - aktivator. Preparat treba stajati neko vrijeme, a zatim se uklanja vatenim štapićem i nanosi drugi preparat, takozvani fiksator koji također treba malo odstajati kako bi se trepavice fiksirale.

Kao zadnji korak dolazi bojenje kako bi trepavice bile još izražajnije, a boja se nanosi i na donje trepavice. Nakon što odstoji još nekoliko minuta, očisti se te se skida gornji jastučić. Zatim se čiste oči od ostatka ljepila ili boje i nanosi se njegujući preparat za trepavice s keratinom.

trepavice Možda vas zanima Zavodljiv pogled: 9 najboljih uvijača za trepavice, prema mišljenju makeup stručnjaka Rubrika Beauty Beauty

Kako se ponašati nakon tretmana?

Nakon tretmana trepavice se 24 sata ne smiju močiti  te stoga treba izbjegavati pranje vodom ili sredstvima za čišćenje lica. Također treba izbjegavati saunu i solarij te uvijanje trepavica uvijačem, a ne preporučuje se niti korištenje maskare prvi dan. Za daljnje održavanje, baš kao i inače, dobro je upotrebljavati ulje za trepavice za rehidrataciju, a najbolje je izabrati ulje ružmarina, poznato da pomaže rast kose.

Koja je cijena lash liftinga?

I za kraj, ono što sigurno svih najviše zanima - cijena. Cijena će, kao i sa svim kozmetičkim tretmanima, ovisiti ne samo o salonu već i gradu u kojemu idemo na tretman. Grad Zagreb uvijek je nešto skuplji od drugih gradova, a i od salona do salona znaju biti nemale razlike u cijeni. Također, cijena tretmana ovisi i o tome bojaju li se trepavice ili ne što je opcionalno. Cijena samog uvijanja, bez bojenja, obično se kreće između 150,00 i 300,00 kn.

Photo: Instagram @matea_beranek_makeupar
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lepppteeete

    Serum za rast trepavica - tonzes.com/lashhr.htm Moje su trepavice postale duge, guste i tamnije.