Beauty

Provjerila sam rastu li trepavice korištenjem ricinusovog ulja

Novinarka miss7 napravila je 14-dnevni test kojim je ispitala učinkovitost ricinusovog ulja na rast trepavica

Kad je riječ o poticanju rasta kose, obrva ili trepavica, sigurno si već nebrojeno puta čula za ricinusovo ulje, prirodni sastojak koji se već godinama koristi u beauty svijetu. Riječ je o ulju koje se dobiva cijeđenjem iz plodova biljke ricinusa, a obiluje vitaminom E i drugim bogatim sastojcima koji bi trebali pomoći vlasima dati zdravi izgled, poboljšati njihovu strukturu i ubrzati rast

Kako su bujna, gusta kosa i trepavice san svake žene, pa tako i moj, odlučila sam provjeriti je li ovo ulje zaista magično i testirati ga na svojim trepavicama. U samom startu odustala sam od ideje da ga nanosim na kosu isključivo iz straha da će stalno biti masna. Ipak je riječ o ulju koje se treba nanositi na tjeme. 

Gdje nabaviti ulje?

Ricinusovo ulje lako je dostupno i može se nabaviti u gotovo svim ljekarnama, drogerijama i trgovinama mješovite robe, a cijena mu se kreće od 15-ak do 30 i više kuna. Jeftinije verzije dolaze u klasičnim plastičnim pakiranjima, dok su one skuplje staklene i njih ćeš uglavnom pronaći u ljekarnama. Ja sam svoje ulje kupila u drogeriji i na sniženju ga platila 15,90 kuna (60 ml). Redovna cijena mu je 21,90 kuna. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima Zaista funkcionira! Ako ovako naneseš maskaru, imat ćeš mega velike trepavice Rubrika Beauty Beauty

Kod kupovine ovog ulja bitno je obratiti pozornost na ono što piše na pakiranju - je li ulje namijenjeno samo za kosu ili se može koristiti i na obrvama i trepavicama. Ulja koja su namijenjena za korištenje na trepavicama i obrvama najlakše ćeš prepoznati po četkici koja dolazi u pakiranju uz ulje, a nalikuje onoj za nanošenje maskare. 

Kako ga nanositi?

U svojem 14-dnevnom testu, svaku sam večer na očišćeno lice i oči nanosila ricinusovo ulje. Postupak nanošenja bio je vrlo jednostavan zbog četkice koju sam dobila u pakiranju pa ga mogu usporediti s nanošenjem maskare, ali s malim preinakama.

Naime, ja sam ulje prvo stavljala na ruku, a potom u njega umakala četkicu. Na taj način sprječavala sam nakupljanje velike količine ulja na četkici, a samim time i na trepavicama. Ujutro sam temeljito čistila oči proizvodom za skidanje šminke, a zatim ih ispirala toplom vodom.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Rezultati

Nakon dva tjedna redovitog korištenja ricinusovog ulja moje trepavice su narasle! I to sasvim dovoljno i apsolutno primjetno. Osim toga postale su vidno deblje i gušće, a čak su se popunila i neka prorijeđena mjesta. 

Kako sam imala nezgodu na samom rubu kapka i zadobila dva mala šava, na tom dijelu mi već godinama ne rastu trepavice. Moram priznati da sam se ponadala da će ricinusovo ulje spasiti stvar - ali nije! Naime, ricinus ne pomaže pri rastu trepavica tamo gdje je folikula kompletno uništena. Međutim, punije trepavice dobro su zakamuflirale tu moju kritičnu točku. 

Na slici je prikazan rezultat prije (gore) i poslije (dolje) korištenja ricinusovog ulja:

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima Celebrityji obožavaju ove trepavice za 30 kn! Rubrika Beauty Beauty

Savjet 

Ako sanjaš o dugim i gustim trepavicama, vrijeme je da ovo pristupačno, a magično ulje uključiš u svoju beauty rutinu. Dobri rezultati su zagarantirani!

 

Photo: Privatni album/Olja Runjić
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tepleessee

    Serum za rast trepavica - http://tonzes.com/lashhr.htm Moje su trepavice postale duge, guste i tamnije.
  • annertete

    Ricinusovo ulje - https://iherb.co/8tEMxUg iskreno PREPORUČAM svakome! Evo i od mene kod za 5% popusta: AID8235
  • Ritam3

    Nakon godinu dana redovitog korištenja riinusovog ulja, meni su narasle trepavice i tamo gdje nisu rasle i počeo drugi red. Nakon 2 godine, nisam uopće trabala maskaru. 2 tjedna nije dovoljno za vidjet pravi rezultat. Ja sam stavljala od 2010. ... prikaži još!