Beauty

Hibridne trepavice najnoviji su trend ekstenzija. Otkrivamo koje su im prednosti

  • Ekstenzije trepavica su dugi niz godina jedan od vodećih beauty trendova
  • Za sve one koje žele svoje trepavice učiniti ne samo dužima, već i volumioznijima, a pritom postići da izgledaju što prirodnije, imamo dobre vijesti
  • U salonima zatraži hibridne trepavice - donosimo sve o posljednjem trendu po pitanju ekstenzija

U skladu s poznatom  izrekom 'ne postoji takva stvar kao preduge trepavice", opsesija dugim i gustim trepavicama u beauty svijetu traje oduvijek. Zadnjih nekoliko godina veliki hit su ekstenzije trepavica za koje se odlučuju brojne žene koje žele povećati volumen i duljinu svojih trepavica. I dok je većina nas uvijek spremna za pune, duge i voluminozne trepavice, nisu sve ekstenzije najbolji odabir za svakoga. Stoga je važno razumjeti razliku između različitih stilova kako bi mogla odabrati ono što ti se najviše sviđa.

Jedan takav stil su hibridne trepavice, relativno nova tehnika koja povećava volumen i duljinu dok zadržava mek, prirodan efekt. Dakle, što su zapravo hibridne trepavice i kakve su u usporedbi s već poznatim ekstenzijama trepavica? Donosimo prednosti, nedostatke i savjete slavne stručnjakinja za trepavice i osnivačice 'Envious Lashes', Clementinae Richardson.

Što su hibridne trepavice?

Hibridne ekstenzije trepavica koriste kombinaciju "klasičnih" i "volumenskih" trepavica za stvaranje punijih, voluminoznijih trepavica. Klasična metoda ugradnje ekstenzija trepavica je metoda 1:1 – aplicira se jedna ekstenzija na jednu prirodnu trepavicu. Volumenska tehnika je aplikacija 2-7 ultratankih, laganih dlačica na jednu tvoju prirodnu trepavicu. Postupak stavljanja ekstenzija hibridnih trepavica uključuje, dakle, dodavanje različitih ekstenzija svakoj pojedinoj prirodnoj trepavici.

trepavice Možda vas zanima Zavodljiv pogled: 9 najboljih uvijača za trepavice, prema mišljenju makeup stručnjaka Rubrika Beauty Beauty

Ukratko, hibridne ekstenzije podrazumijevaju više niti volumenskih i klasičnih ekstenzija", pa se radi o procesu koji uključuje kombinaciju dviju tehnika te se stoga naziva hibridom. Rezultat? Puniji izgled u usporedbi s korištenjem samih klasičnih ekstenzija trepavica, objašnjava stručnjakinja za trepavice, Clementina Richardson. Hibridne trepavice jedinstvene su u smislu da daju i duljinu i volumen odnosno gustoću u jednom.

Koje su prednosti hibridnih trepavica naspram običnih ekstenzija?

Za sve one koje žele više gustoće kod svojih trepavica, hibridne trepavice su pravi izbor. „Hibridne ekstenzije omogućuju vam da postignete više volumena od klasičnih ekstenzija,“ kaže Richardson, što je zapravo glavna prednost ovog tretmana u odnosu na tradicionalne ekstenzije trepavica.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Ako još nisi spremna za ekstenzije, hibridne trepavice također su odličan način da samo isprobaš kako bi to bilo. "Smatram da će neki klijenti isprobati hibridne ekstenzije prije ugradnje punog seta trepavica za volumen", nastavlja Richardson. "Uvijek je sjajno poduzeti male korake ako na početku niste sigurni kakav izgled želite postići."

Kako pronaći "svoj parfem", miris koji će biti prepoznatljivi dio nas? Evo vodiča u 5 koraka

Hibridne ekstenzije trepavica također mogu biti vrlo učinkovite u popunjavanju praznina u prirodnim trepavicama, dok klasične ekstenzije trepavica mogu djelovati pretjerano na tim područjima. Budući da hibridne trepavice uključuju primjenu više ekstenzija na jednu trepavicu, one stvaraju iluziju više trepavica na tom području, umjesto da samo čine da postojeće trepavice izgledaju duže i tamnije.

Hibridne trepavice su isto tako udobnije za nošenje jer nisu tako teške kao potpuno sintetičke trepavice budući da su napravljene od kombinacije sintetike i prave kose radi čega pružaju i prirodniji izgled trepavica.

A koji su potencijalni rizici?

Hibridne trepavice sigurne su za korištenje ako ih nanosi profesionalni tehničar za trepavice - tada su rizici vrlo mali ili nikakvi. "Jedina stvar koju biste trebali uzeti u obzir kod ovog tretmana je ako imate osjetljive oči koje bi mogle reagirati na vrstu ljepila", upozorava Richardson. Kao i uvijek, preporuča se raspitati u salonu za trepavice kakvu vrstu trepavica i ljepila koriste u slučaju da ste alergični.

Kako izgleda sama ugradnja i kako se pripremiti za termin?

Najvažnija stvar je odvojiti dovoljno vremena za termin ugradnje trepavica. Ovo je pedantan proces orijentiran na detalje s kojim ne treba žuriti, pa se pobrini da ne rezerviraš termin kada si u stisci s vremenom, preporuča Richardson. Također je važno doći s čistim trepavicama, bez šminke i ulja na licu ili trepavicama jer to može spriječiti pravilno prianjanje ekstenzija na trepavice. Također može biti korisno izbjegavati kofein na dan termina kako bi spriječila trzanje kapaka, a možda i zaspala dok tehničarka radi trepavice...

Čitav proces traje oko dva sata, a započinje procjenom oblika očiju i testiranjem različitih duljina trepavica. Zatim ćeš zatvoriti oči, a tehničarka za ugradnju će na donje trepavice nanijeti rashlađujuće gelove ili traku koja je sigurna za kožu. Zatim će početi pažljivo nanositi ekstenzije jednu po jednu pincetom. Većina (dobrih) salona pušta opuštajuću glazbu, a ležaljke su udobno podstavljene kako bi klijenti mogli i odrijemati tijekom termina ako žele. Proces nije nimalo bolan niti neugodan.

Koja je cijena hibridnih trepavica?

Ovisno o majstoru za trepavice i salonu, cijena se može kretati od 450 kn do 600 kn.

Možda vas zanima Ovako izgleda kad ekstenzije trepavica pođu po zlu Rubrika Beauty Beauty

Kako održavati hibridne trepavice?

Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir nakon tretmana, naglašava Richardson. "Vrlo je važno ne smočiti trepavice prvih 48 sati." To daje ljepilu vremena da se u potpunosti osuši bez ikakvih smetnji. "Nakon termina možete oprati lice kako biste uklonili šminku prije spavanja, ali budite posebno oprezni. Nanesite micelarnu vodu na pamučnu krpu za uklanjanje šminke prije laganog čišćenja i nemojte prskati lice vodom.

Nakon 48 sati, potrebno je očistiti trepavice sredstvom za čišćenje trepavica kako bi bile čiste od nečistoća. Što se tiče opadanja, hibridne ekstenzije trepavica opadat će baš kao i obične trepavice, stog treba na vrijeme zakazati novi termin za punjenje trepavica kako bi se pravilno održavale i uvijek izgledale besprijekorno.

Photo: Instagram @enviouslashes

Komentari 0