Beauty

6 vrućih pitanja o ekstenzijama trepavica i odgovori koje treba znati

  • Ekstenzije trepavica praktičan su i trajan način da oči uvijek izgledaju lijepo, no i s njima može biti problema
  • Što ako (pre)brzo ispadaju, koju maskaru smijemo, a koju ne nanositi na njih, treba li nam fiksator, kako prepoznati loš salon, kakve su šanse za upalu ili alergijsku reakciju...
  • Odgovorili smo na najvruća pitanja o ekstenzijama i oboružali te znanjem

Ekstenzije trepavica mnogim su ženama postale dio beauty rutine i ne mogu više zamisliti život bez njih. I doista su dobro rješenje ako ti se ne da svakodnevno nanositi makeup - ovako će oči i bez šminke uvijek biti istaknute i izgledati lijepo. O ukusima nećemo: neki vole debele, naglašene i dramatične ekstenzije, drugi diskretnije koje izgledaju više prirodno. Sve je stvar izbora, no čak ni djevojke koje ih dugo nose ne znaju sve trikove s ekstenzijama, a ove će činjenice pomoći će i onima koje se na njih odlučuju prvi put.

Možda vas zanima Kupila sam novi hit epilator, ali prvo ga je isprobao moj dečko. Evo što kaže! Rubrika Beauty Beauty

1. Može li se na ekstenzije nanositi maskara?

Ekstenzije su sjajno rješenje ako NE želiš svakodnevno nanositi i skidati maskaru, no bit će trenutaka kad ćeš poželjeti dodatno naglasiti trepavice i stvoriti dramatičniji look. Da, možeš na ekstenzije nanositi maskaru, ali treba obratiti pozornost na nekoliko detalja:

1. Maskara može učiniti da trepavice djeluju još više umjetno, pa čak i izgledaju pomalo smiješno.

2. Obične maskare mogu sadržavati ulja koja će otopiti ljepilo ekstenzija pa bi mogla vrlo brzo gubiti trepavice. Zato treba pažljivo pročitati sastav maskare ili upotrebiti onu namijenjenu baš ekstenzijama.

3. Ne možeš koristiti vodootpornu maskaru jer se skida proizvodima koji mogu otopiti ljepilo. 

4. Maskaru je najbolje nanijeti na trepavice samo od sredine prema vrhovima, ne dotičući mjesto spoja.

via GIPHY

2. Čime skidati makeup?

Ako imaš ekstenzije, najbolje je lice prati vodom i proizvodima na bazi vode. Nisu tako učinkoviti kao drugi proizvodi, ali neće otopiti ljepilo kojima su ekstenzije pričvršćene. 

3. Treba li ti fiksator za trepavice?

Možda će ti u salonu ponuditi da kupiš i fiksator za ekstenzije. Česta je zabluda da će on produžiti životni vijek ekstenzija. U to ne treba vjerovati. Njegova je jedina uloga da ekstenzije zadrže originalan oblik - trebao bi ih štititi od vanjskih utjecaja, no samo dok se prvi put ne umiješ. Također, upotrebljavaš li ga često trepavice će postati ljepljive i izgledati loše. Zato, odluči sama. 

Možda vas zanima Kako nanosiš maskaru? Na ovaj način nehotično ćeš učiniti da ti oči izgledaju manje Rubrika Beauty Beauty

4. Zašto ekstenzije katkad brzo ispadaju?

1. Tvoja greška

Možda si se tuširala/kupala/umivala u prvim satima nakon stavljanja ekszenzija.

Često trljaš oči.

U salonu nisi prijavila da imaš neki problem sa zdravljem očiju - alergije, upale i sl. te da ih liječiš mastima ili kapima za oči.

2. Greška u salonu

Upotrebljena je kriva vrsta ljepila za ekstenzije.

Tvoje oči i linija na koje se lijepe ekstenzije bile su vlažne za vrijeme postupka, a u salonu su to ignorirali.

Temperatura i vlaga u salonu nisu bile optimalne. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

5. Tri izgovora salona koja ne bi trebala prihvatiti

Loše obavljen posao u nekim salonima pokušavaju prikriti sljedećim izgovorima (kažu vlasnici dobrih salona):

1. Ako ti netko kaže da su tvoje prirodne trepavice prekratke te da zato ekstenzije treba nalijepiti na kožu iznad njih, bježi.

2. Ako su ekstenzije asimetrične i u salonu kažu da je to zato što su oči asimetrične i da ekstenzije ne mogu izgledati bolje, riječ je o osobi koja ne zna svoj posao. Njezin je posao da izuči kako ti oči izgledaju (pa, nitko nije savršeno simetričan!) i učini da trepavice na lijevom i desnom oku izgledaju što simetričnije.

3. Ako ti trepavice počnu vrlo brzo ispadati, a u salonu odmah optuže tebe, stvar je malo sumnjiva. Često znaju reći da spavaš s licem u jastuku i da trepavice zato ispadaju - oko čega se teško svađati jer ne kontroliramo kako se u snu okrećemo. No istina je da je vrlo teško spavati tako da trepavice iščupamo, posebno ako su dobro zalijepljene. A trebale bi biti. 

Možda vas zanima Prirodne su najljepše! 3 koraka da tvoje trepavice izgledaju poput umjetnih Rubrika Beauty Beauty

6. Mogu li ekstenzije naštetiti očima?

U salonima će reći da rizika nema, dok će liječnici oftamolozi potvrditi da se redovito bave neugodnim posljedicama nošenja ekstenzija. Isključimo salone koji ne zadovoljavaju sanitarne standarde i ne steriliziraju svoj pribor, neiskusne ljude koji se bave ovim poslom te one koji rade trepavice na crno - pretpostavljamo da tamo nećeš ići. No, postoji li rizik po zdravlje i ako to radiš u najboljem salonu? Da.

1. Ako su ekstenzije jako guste i debele, stvaraju efekt fena kad trepćeš zbog čega oči mogu postati suhe, što je neugodno.

2. Mnoga ljepila sadrže formaldehid koji može izazvati alergijsku reakciju. Zato, ako ideš prvi puta staviti ekstenzije provjeri kakve proizvode koriste. 

3. Bakterije stafilokoka žive u našim trepavicama što nije opasno dok se previše ne razmnože. Ekstenzije to mogu potaknuti pa dolazi do blefaritisa, upale rubova očnih kapaka što se mora liječiti.

4. Ako prvi puta stavljaš ekstenzije ili si promijenila salon, prati što se događa s tvojim očima u prvim danima nakon toga. Ima li bilo kakvih reakcija, posjeti liječnika. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0