Beauty

Kako nanosiš maskaru? Na ovaj način nehotično ćeš učiniti da ti oči izgledaju manje

  • Naravno da želimo da nam oči vizualno djeluju veće, posebno ako nas je priroda podarila baš sitnim očima
  • Tu makeup puno pomaže, a za glavnog saveznika odabrala si maskaru, zar ne?
  • Ispravno, no naneseš li je na pogrešan način oči će optićki smanjiti umjesto da ih poveća

S pravim makeupom možemo učiniti da nam oči vizualno djeluju veće - i tome, naravno težimo. No često nam se u sasvim bazičnoj  beauty rutini, svakodnevno potkrade greška zbog kojih oči umjesto da izgledaju veće, izgledaju čak i manje. Provjeri radiš li i ti istu pogrešku s maskarom?

Možda vas zanima S ovim ružem nikako ne možeš pogriješiti ni u kojoj kombinaciji! Rubrika Moda Moda

Obično prirodno male oči pokušavamo "otvoriti", naglasiti i vizualno uvećati maskarom, što više slojeva na trepavicama to bolje, zar ne? No, makeup stručnjaci kažu da to može imati čak i kontraefekt, oči će izgledati još i manje! Sloj po sloj crne boje i oči se sve više "gube". Čak i kad maskara tvojim trepavicama da volumen, to ne znači da će oči izgledati veće. A pogreška nije samo u tome što na trepavice stavljamo previše proizvoda nego i način kako ga nanosimo. Pa, kako ga nanosimo? Od korijena prema vrhovima trepavica, kako bi drukčije.

Ispada da je i to krivo, pa predlažu sljedeći trik koji će pomoći da tvoje oči izgledaju veće.

Trik je, kažu, u tome da našminkaš samo vrhove trepavica! Na taj način fokus će biti na najvišoj točki linije koju trepavice tvore oko oka, tamo gdje se praktički spajaju s lukom obrva, a to će optički jako povećati oči. Pokušaj!

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0