Beauty

Ovako izgleda kad ekstenzije trepavica pođu po zlu

Tko ne bi želio guste i dugačke trepavice? Borit ćemo se za njih serumima za rast, XXL maskarama, posljednjih godina sve više i ekstenzijama. No pod koju cijenu? Ova je bila previsoka!

Ekstenzije trepavica doista više nisu rijetkost, ali srećom ovakva ekstremno loša iskustva s njima nisu tako česta. Ili ne čujemo uvijek za njih, zar ne? Nosi ih mnogo žena i uglavnom raspravljamo o tome kako izgledaju: jesu li prenapadne i iz aviona se vidi da to nisu naše trepavice, ili djeluju baš prirodno, kao da doista imaš krasne duge trepavice; koliko koštaju, nakon koliko vremena ih treba skinuti ili "dopuniti", smetaju li nam noću, kako ih njegovati, u kojem salonu si ih stavila...

Manje se govori o tome što se događa ako ti ih stavlja nevješta osoba, radi s lošim materijalima, u nehigijenskim uvjetima. Jer, ako se ekstenzije ne izvode profesionalno, po svim mjerilima, može imati ružne posljedice.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Jedna Australka nedavno je na Facebooku podijelila svoje loše iskustvo s ekstenzijama trepavica – i podsjetila sve koliko je važno otići u ozbiljni kozmetički salon s visokim higijenskim standardima. U krajnjoj liniji, riječ je o proceduri koja se odvija jako blizu našeg najvažnijeg osjetilnog organa. 

Nije za one slabih živaca 

Nedugo nakon što su joj stavili ekstenzije trepavica, Australka je dobila ozbiljnu upalu očnih kapaka – zato jer pinceta za lijepljenje lažnih trepavica nije bila sterilna. Posljedica: mladoj ženi su otpale lažne, ali i većina pravih trepavica! 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka  | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Premda su ekstenzije trepavica usrećile mnoge žene, kod procedure stavljanja ekstenzija potreban je veliki oprez – a osobito je važna higijena. Ako nešto pođe po zlu, to može imati ozbiljne i jako bolne posljedice. Evo kako je izgledao kapak i ostaci njezinih prirodnih trepavica nakon što je otpalo sve što je otpasti moralo. Užas!

Možda vas zanima Sasvim iskreno: Ovo je istina o ekstenzijama trepavica Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Australka je morala potražiti pomoć liječnika zbog upale kapaka. Pouka: da ekstenzijama, ali moraš znati tko ti ih stavlja i kako. Provjeri kamo ideš, bilo bi najbolje čuti iz prve ruke neko iskustvo iz tog salona. Porazgovaraj s osobom koja tamo radi, raspitaj se za higijenske uvjete, a dobro je i osvrnuti se po salonu - i to će ti stvoriti neki dojam: je li sve uredno ili razbacano, ostavlja li dojam čistoće, kakav dojam ostavlja osoba koja radi ekstenzije (vrijedi isto - urednost, higijena). Napokon, možeš upitati i da gledaš proceduru kad stavlja ekstenzije nekom drugom. Kao klijent možeš tražiti što hoćeš, ipak je tu riječ o tvojim očima. Imaš li već dobru i pouzdanu kozmetičarku, cijeni to. I preporuči svim frendicama!

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0