Beauty

Sasvim iskreno: Ovo je istina o ekstenzijama trepavica

Već nekoliko godina imam neraskidivu vezu s ekstenzijama trepavica, koje su idealan način da uz malo truda uvijek izgledaš sređeno uz minimalno truda. Ipak, o ekstenzijama vlada mnogo zabluda. Što je prava istina?

Lijepe, duge i voluminozne trepavice san su svake žene - ili pretjerujem? Čine oči odmornijima i više otvorenima, daju zavodljiv pogled, ali i iluziju da si sređeniji nego jesi. Ekstenzije trepavica nosim već nekoliko godina, ali i dalje primjećujem da ih se žene pomalo plaše. Postoje različite zablude vezane uz ovaj beauty tretman, pa ih je najbolje jednom zauvijek razriješiti - sa strane klijentice, ali i beauty urednice!

Što su ekstenzije trepavica?

Radi se o parcijalnim umjetnim trepavicama koje se polutrajnim ljepilom lijepe na prirodne trepavice. Trepavice mogu biti plastične, svilene ili od prirodne dlake, a dolaze u dužinama od 6-18 milimetara. Plastične trepavice prikladne su za kraće nošenje, svilene izgledaju prirodno i zadržavaju volumen, a najskuplje su one od dlake koje djeluju najprirodnije, ali imaju i prirodno ravni pad pa daju specifičan look - usput, krzno se skuplja češljanjem, tako da nijedna životinjica poput vjeverice neće stradati zbog nečijeg zavodljivog pogleda. 

 

A post shared by Korana Marovic (@korana_marovic) on

Kako djeluju?

Njihov je zadatak dati trepavicama dužinu i volumen koji nemaš. Najčešće se stavljaju trepavice 2-3 mm duže od prirodnih kako bi dojam bio što prirodniji, ali možeš naravno i totalno pretjerati pa staviti najduže - kako ti je volja! Tvoje trepavice imaju ciklus u kojem opadaju, a traje otprilike mjesec dana. Zanimljivo je da svaka trepavica pojedinačno ima svoj životni vijek! U svakom slučaju, jedna do 3 umjetne trepavice lijepe se na prirodnu i tako se stvara volumen ili dužina, a ekstenzije trepavica će trajati koliko i život tvoje prirodne trepavice. Kroz 3 do 4 tjedna, trebale bi ti otpasti sve trepavice i izrasti nove. Upravo zato, svakih 2-4 tjedna se ekstenzije trepavica moraju nadopunjavati, želiš li da uvijek izgledaju uredno.  | Autor: Instagram Instagram

Iako vani postoje detaljnije podjele izrade ekstenzija trepavica, kod nas su najčešće poznate samo kao "ekstenzije trepavica" i "ruski volumen" koji predstavlja tanje i prirodnije trepavice. Prosječna cijena je od 200-800 kuna za izradu i od 150-350 za nadopunu. Ljepilo s kojim se trepavice lijepe otporno je samo na ulje, što znači da ne smijete skidati šminku s proizvodima koji sadrže ulje. Najveća je zabluda da ovo ljepilo može usporiti rast trepavica ili ih smanjiti - ne, ne može, ali ako su ekstenzije trepavica preteške za tvoju prirodnu trepavicu može ih oštetiti pa će sporije rasti. Doduše, na njega možeš biti alergična, pa bi bilo dobro prije prvog stavljanja trepavica testirati ljepilo na koži, ili ako primijetiš crvenilo ili oticanje, otići na skidanje u salon. Da bi se sve to izbjeglo, moraš imati stručnu kozmetičarku! :)  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Kako se brinuti za njih?

Moraš ih čistiti i njegovati svakodnevno, jer su blizu očiju i lako mogu navući prljavštinu u oko i tako uzrokovati upalu. Trepavice moraš svakodnevno prati baby šamponom i više puta dnevno češljati češljićem (recimo iz stare maskare!). Ako si neoprezna, lako je počupati ekstenzije trepavica, pa tako i svoje trepavice, što je bolno i može izgledati poprilično loše. Želiš li ih skinuti, najbolje je to napraviti u salonu gdje si ih stavila, iako postoji opcija "kod kuće" koja traje vrlo dugo i podrazumijeva puno strpljenja - možeš ih skinuti tako da ih natopiš kakvim ulje i oprezno trljaš (recimo ricinusovim), ali i tako si možeš lagano strgati trepavice. Odmah ću te upozoriti na ovo - čim skineš ekstenzije, osjećat ćeš se ćelavo jer si navikla na duge trepavice. Preko njih možeš nositi maskaru, ali to nije potrebno jer daju stvarno wow efekt. Ako već inzistiraš da je nosiš, nikako ne koristi maskaru s uljima ili vodootpornu jer će ti prije trepavice počupati ili polijepiti. 

 

A post shared by Korana Marovic (@korana_marovic) on

Kako izgleda tretman?

Tretman traje otprilike sat i pol do dva sata i ugodan je iako pomalo naporan. De facto, cijelo vrijeme ležiš i žmiriš - u jednom trenu se ukočiš. Prvo će ti kozmetičarka ukloniti sav make up s očiju (predlaže se da zadnja 24 ne nosiš šminku), a onda osigurati područje donjih trepavica i okoloočnu kožu s bijelim flasterom. Zatim uzima jednu po jednu trepavicu (ili po dvije, tri) i lijepi je na svaku tvoju - ili kako se dogovorite. Zatim ih raščešljava i rješava te flastera te gleda je li svaka na svom mjestu. Tada provjeravate je li koja trepavica zalijepljena tako da te bocka ili žulja; kozmetičarka će je odmah zamijeniti. Poslije tretmana ne smiješ 24 sata izlagati trepavice vodi ili suncu, jer u tom periodu se ljepilo do kraja suši, a zatim ih samo treba održavati prema uputama. Kažu da je najbolje spavati na svilenoj jastučnici jer će se trepavice tako najmanje čupati, ali moje su sasvim okej i na pamuku. 

Isprobaj ih i sama!

Ekstenzije trepavica te čine božicom - daju ti najljepši pogled koji si imala, a ujedno izgledaš odmornije, svježije, otvorenija pogleda... Ovisno o tome staviš li duže trepavice na krajeve oka, možeš dobiti i pomalo mačkasti pogled. One skraćuju vrijeme spremanja na pola jer djeluju wow i bez druge šminke na očima, pa ćeš najvjerojatnije izlaziti iz kuće s odličnom bazom i kakvim jarkim ružem. Osim toga, nerijetko ćeš se osjećati super bez šminke, jer je sva pozornost uperena na njih (ne da kažem da bi se trebala loše osjećati bez šminke... ma kužiš). U svakom slučaju, vrijedi ih isprobati barem jednom za kakvu posebnu priliku ili, iz moje perspektive, ljeti jer ćeš s njima moći i roniti bez brige da nestanu ili se razmažu. Super su!

 

A post shared by Korana Marovic (@korana_marovic) on

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tepleessee

    Serum za rast trepavica - http://tonzes.com/lashhr.htm Moje su trepavice postale duge, guste i tamnije.