Beauty

Kovrčavi, ravni, čupavi... Sada je i službeno, shag je najpopularnija frizura sezone

  • Od svih frizura koje su trenutačno na vrhu popularnosti, jedna stvar im je zajednička - minimalno zahtjevno održavanje
  • Utjecaj nostalgije je i više nego očit pa ćemo tako narednim mjesecima viđati frizure inspirirane trima posljednjim desetljećima prošlog stoljeća
  • Posebno je popularna ona koja je obilježila 70-e, dobro poznata pod imenom shag, jednostavna i laka za održavanje te nevjerojatno svestrana ultimativna statement frizura

Nedavno smo pisali o najpopularnijim frizurama za ovu sezonu, a iako se tu našlo i onih dugačkih i kratkih, i raznolikih u svakom mogućem pogledu, jedna im je stvar bila zajednička - minimalno zahtjevno održavanje. Uz to, titulu najpopularnijih odnijele su i sve one frizure koje pristaju gotovo svakom tipu kose i obliku lica, a utjecaj nostalgije je i više nego očit pa ćemo tako narednim mjesecima viđati frizure inspirirane trima posljednjim desetljećima prošlog stoljeća. 

Uz fudbalerke koje su vladale 80-ima i super slojevite frizure iz 90-ih, posebno je popularna ona koja je obilježila 70-e, dobro poznata pod imenom shag. Jednostavna i laka za održavanje te nevjerojatno svestrana, u pitanju je ultimativna statement frizura kojoj malo tko može odoljeti.

Obožavamo je jer izgleda cool, puna je teksture i pravo je osvježenje, kako za duge slojeve, tako i za kosu ujednačene  duljine, a kao što smo već rekli, njezino održavanje ne zahtijeva puno brige jer je oblik već urezan u nju. Oni koji imaju prirodno ravnu kosu možda će morati dodati malo proizvoda za voluminozniji i neuredniji dojam, no uz kovrčavu i valovitu kosu ova će se frizura praktički održavati sama od sebe.

Možda vas zanima 9 frizura za dugu tanku kosu koje je ju učiniti punijom i voluminoznijom Rubrika Beauty Beauty

Najbolji dio cijele priče je što ova frizura ne iziskuje određenu duljinu kose pa će njezina lepršava tekstura jednako dobro pristajati i dugoj i kratkoj kosi, a za sve koji nam još uvijek ne vjeruju, izdvojili smo i više no dovoljno inspirativnih primjera.

 | Autor: Instagram @samantheah Instagram @samantheah

Ova je slika najbolji dokaz da su kovrčava kosa i shag savršena kombinacija.

 | Autor: Instagram @mileycyrus Instagram @mileycyrus

Mileyna interpretacija popularne frizure bila je jedan od najtraženijih stilova u prošlom desetljeću i još uvijek izgleda fantastično.

 | Autor: Instagram @isabel_hendrix Instagram @isabel_hendrix

Svi oni koji imaju prirodno ravnu i tanku kosu nemaju nikakvog razloga za brigu. Esencija ove frizure ionako je više tekstura, nego volumen, što znači da će, ako su slojevi dobro ošišani, malo kreme za oblikovanje ili spreja za teksturu biti sve što je potrebno za njezino održavanje.

 | Autor: Instagram @sukiwaterhouse Instagram @sukiwaterhouse

Uredno isfenirana varijanta najbolje dokazuje koliko je ova frizura zapravo svestrana. Izgleda jednako chic i u uglađenoj i glamuroznoj, kao i razbarušenoj i neurednoj verziji.

 | Autor: Instagram @selenagomez Instagram @selenagomez

Ako se nas pita, Selena je kraljica modernog shaga jer teško da postoji slađa i šarmantnija frizura od ove. 

 | Autor: Instagram @aiki_kr Instagram @aiki_kr

Pažljivo oblikovana mikro-verzija utjelovljuje opušteni, cool djevojački stil koji je mlađa generacija usvojila kao interpretaciju klasične verzije.

Možda vas zanima Kad nas privlači crvena boja kose, a ne želimo drastičnu promjenu, rješenje je ova zavodljiva nijansa Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Instagram @helenachristensen Instagram @helenachristensen

Helena se ove frizure ne odriče već dugi niz godina, a njezin prepoznatljivi izgled i danas je jednako chic kao i prvog dana.

 | Autor: Instagram @alyssainthecity Instagram @alyssainthecity

I dalje shag, ali u svom najminijaturnijem izdanju. Kao prilog onoj da ne postoji dužina na kojoj shag ne funkcionira.

 | Autor: Instagram @juliesfi Instagram @juliesfi

Za sve one koji se ni pod koju cijenu ne žele odreći nošenja kose u repu, najbolje rješenje su maksimalno dugi slojevi u kombinaciji s nešto punijim šiškama.

 | Autor: Instagram @inthing_ Instagram @inthing_

Iako nam je prva asocijacija na shag nešto duža kosa, ova super isjeckana i pomalo neuredna frizura i dalje  ima odlike standardne verzije iz 70-ih i odlično je rješenje za sve koji žele eksperimentirati s ovim trendom, ali preferiraju kraće stilove.

 | Autor: Instagram @sabinasocol Instagram @sabinasocol

Možda neke užasava ideja o onoj razini slojevitosti kose po kojoj je shag poznat, no na ovom primjeru jasno vidimo kako dugi slojevi kada su odlično ošišani mogu svejedno djelovani voluminozno i beskrajno chic

 | Autor: Instagram @caitlinmiyako Instagram @caitlinmiyako

Već smo spomenuli da je jedna od najvažnijih odlika ove frizure minimum truda oko njezinog održavanja, a ovo posebice vrijedi za sve one s valovitom i lagano kovrčavom kosom. Ali stvarno, postoji li savršenija frizura za ljetne mjesece? 

 

Photo: Instagram @nlyonne

Komentari 0