Beauty

Kratka kosa nije za svakoga, ali srednjoj svi mogu dati šansu, evo 9 frizura za inspiraciju

  • Iako su kratke frizure posljednjih godina vrlo popularne, jasnom nam je da ženama koje oduvijek imaju dugu kosu ideja o kratkoj frizuri može biti užasavajuća
  • Odličan kompromis i uvijek dobrodošla ideja su frizure srednje dužine koje su svestrane, lako prilagodljive i k tome puno lakše za održavanje
  • U kombinaciji s divnom bojom, šiškama ili raskošnim slojevima, frizura srednje dužine može izgledati iznimno privlačno, a mi smo izdvojili one najljepše za sve kojima nedostaje inspiracije

Ženama naviknutima na dugu kosu, donijeti odluku o kratkoj frizuri može biti poprilično teško. Bez obzira na to koliko predivnih kratkih frizura vidjeli, ideja rezanja duge kose zna biti zastrašujuća, no odličan kompromis i uvijek dobrodošla ideja su frizure srednje dužine. Zlatna sredina između potpunog rezanja duge kose i ostavljanja maksimalne dužine nudi razne svestrane i lako prilagodljive lookove koji će odgovarati svakom obliku lica, a k tome je puno jednostavnija za održavanje od duge kose. 

Od iznimno popularne Rachel frizure Jennifer Aniston ili nedavne kovrčave seksipilne varijante na koju se odlučila Lizzo, lijepa frizura srednje dužine ima moć transformirati izgled kao malo koja, a uz to će savršeno istaknuti crte lica. U kombinaciji s divnom bojom, šiškama ili raskošnim slojevima, frizura srednje dužine može izgledati iznimno privlačno, atraktivno i zavodljivo, a mi smo izdvojili one najljepše za sve kojima će inspiracija dobro doći.

Tupi lob

Oštri rez dat će pomalo strogi izgled tradicionalnom bobu, a ovaj će se efekt samo dodatno pojačati ukoliko je riječ o nešto dužem lobu. Ovakva će frizura najbolje izgledati na savršeno ravnoj kosi, a anjljepše će pristajati ženama s ovalnim licem, budući se upravo taj oblik lica smatra najsimetričnijim i najprikladnijim za tupo rezane frizure srednje dužine. Kosa ošišana malo ispod ključne kosti ili iznad ramena laskat će crtama ovalnog lica kao nijedna druga.

Kovrčavi lob

Srcoliko lice još je jedan dobar kandidat za frizure srednje dužine, a za sve one s kovrčavom kosom odlična ideja je razigrani lob s rasplesanim kovrčama. Uz malo provitaminskog šampona, regeneratora za mekoću i suhog ulja za njegu, ova će frizura zablistati u punom sjaju.

Možda vas zanima Vrijeme je za kratku kosu: 15 kratkih, slatkih i chic pixie frizura koje pomlađuju Rubrika Beauty Beauty

Dugi slojevi

Slojevi će frizure srednje dužine istaknuti na najbolji mogući način. Najbolje pristaju ženama ravne ili blago valovite kose, a poželjno je frizuru održavati korištenjem proizvoda koji će ju zagladiti i učiniti maksimalno sjajnom. Ako se još u priču dodaju svijetli pramenovi koji će slojevima podariti dodatnu dimenziju, rezultat je pravi bombon od frizure.

Voluminozni lob sa šiškama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harry Josh (@harryjoshhair)

Ova super voluminozna frizura savršena je opcija za sve žene s prirodno valovitom kosom. Slojevito ošišana frizura ovakve teksture djelovat će razigrano, chic i vrlo atraktivno, te podariti dodatni volumen, baš kao što će ga dodati i šiške koje će savršeno zaokružiti priču. 

Zavjesa šiške

Shvaćamo da postoje žene kojima je ideja rezanja šiški jednako užasavajuća kao i ona o kratkoj kosi, no srećom, posljednjih godina vrlo popularne zavjesa šiške divan su kompromis između standardnih šiški i ostavljanja njihove maksimalne duljine. One su moderan način kako uokviriti lice dajući mu chic, jednostavnu i zanimljivu frizuru.

Valoviti bob

Ova preslatka frizura je apsolutni klasik kada su u pitanju lookovi ove duljine, a valovita tekstura podarit će nam šarm retro štiha 20-ih godina prošlog stoljeća. Ideja je pokazati definiciju kovrča uz zadržavanje njihovog oblika i održavanje njihove zaglađene teksture. Dovoljno je tek malo laganog seruma za sjaj kako bi zabljesnula na naljepši način.

Lob sa šiškama po strani

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sazan Hendrix (@sazan)

Srž ove frizure je zadržavanje maksimalne duljine, kako same kose, tako i šiški, uz naglašavanje iste preciznim šišanjem i dubokim šiškama po strani. Mekane linije i minimalni slojevi podarit će predivan i elegantan izgled, a ova će frizura najbolje pristajati ženama s puno kose, budući se po pitanju volumena više oslanja na konzistenciju kose nego na slojeve kojima je prošarana. Glatko feniranje je sve što je potrebno za oblikovanje ovakve frizure.

Možda vas zanima Kad nas privlači crvena boja kose, a ne želimo drastičnu promjenu, rješenje je ova zavodljiva nijansa Rubrika Beauty Beauty

Lob s krupnim valovima

Krupni valovi nerijetko imaju reputaciju onih koji iziskuju puno truda, no ako postoji nešto što olakšava brigu o njima, onda je to frizura srednje dužine na kojoj će krupne valove biti puno lakše napraviti nego na dugoj kosi. Najbolje je raditi ih četkom, figarom ili peglom srednje širine koja će dati živahnu, lepršavu vijugavost, a kako bi valovi ostali postojani i definirani, dovoljno je nanijeti malo laka za kosu.

Klasični lob

Ova je frizura odlično osvježenje u vidu srednje dužine za sve one koji obožavaju što dužu kosu.  Stil je ukorijenjen u asimetričnosti frizure koja se postiže nešto duljom kosom s prednje strane lica, a što će divno uokviriti lice na vrlo drugačiji način nego što to na primjer čine šiške.

Photo: Instagram @matildadjerf

Komentari 0