Beauty

Vrijeme je za kratku kosu: 15 kratkih, slatkih i chic pixie frizura koje pomlađuju

  • Ako nas u neko doba godine posebno kopka da drastično promijenimo frizuru, to je proljeće
  • Kratka kosa pritom je uvijek opcija, a u ovom času i vrlo trendy opcija, posebno ovih 15 hot kratkih frizura
  • No, jedno je trend, a drugo "trajne vrijednosti" pixie frizure: otvara lice, ističe jagodice, pomlađuje nas, cool je, laka je za stiliziranje, izdvaja nas iz mase... 

U toplijem dijelu godine, a posebno ljeti, žene se generalno mnogo češće odlučuju za kratku kosu, koju je lakše održavati, manje nam je vruće pod njom, idealna je za more, ne poludi kad je vlaga u zraku... Za mnoge to znači skraćivanje postojeće frizure i samo manju promjenu duljine, no proljeće zove i na one drastičnije zahvate na kosi. Želiš li chic izgled i lagano održavanje frizure, pravo je vrijeme za sasvim kratku kosu ili pixie frizuru, termin koji se već uvriježio kod nas. I, da, za razliku od vjerovanja, kratka kosa može NAGLASITI ženstvenost, a ne učiniti nas manje ženstvenima.

Inspiracija za kratku kosu ima mnogo. Viđamo je na crvenom tepihu i na influencerima s društvenih mreža. Neke pixie frizure popularne su već godinama, neke su tek došle u fokus poput "mulleta" ili kako smo se nekad sprdali, "fudbalerke", koja je s prepoznatljivo kraćim pramenovima sa strane i dužim na potiljku općenito vratila u modu. Jednako kao i "shaggy" kosa neurednih kovrčavih pramenova ili pak potpuno zalizana, glatka kosa. Sve što od trendova vrijedi za dugu kosu može se prenijeti i na kratku.

Možda vas zanima Muškarci govore o 7 razloga zašto im se sviđa kratka kosa na ženama Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kratka kosa ima i nekoliko prednosti pred dugom - ide na svaki tip kose, otvorit će lice, istaknuti strukturu kostiju i jagodice, "frajerska" je, a da ni ne spominjemo lakše održavanje. Pretražili smo Instagram i pronašli 15 frizura za kratku kosu koje s početkom toplog vremena isplati isprobati. Pogledaj, a i poslušaj - donosimo nekoliko savjeta koji će pomoći da postigneš wow efekt kakav kratka kosa zaslužuje.

Kratka kosa s razdjeljkom sa strane

Niski razdjeljak sa strane nije samo način da se stilizira pixie frizura već i da joj se da oblik i stvori volumen - i to bez upotrebe proizvoda za stiliziranje. 

Kratka kosa u shaggy stilu

Shag ili vrlo slojevito ošišana kosa, s puno volumena, teksture i razigrana je kao neki čarobnjak među frizurama - može se napraviti na svakoj duljini kose pa tako i na kratkoj. Šišanje s puno slojeva i ovdje stvara valovitost i kovrče. Da bi ih pojačala, nakon pranja kosu posuši uz pomoć difuzora na fenu. 

Kratka "fudbalerka"

Prije nego što s gnušanjem otpišeš "mullet" frizuru iliti fudbalerku, poslušaj nas: Osim što se ova frizura na velika vrata vratila u modu, duži pramenovi iza stvaraju lijep kontrast kraćima sa strane i naprijed. Plus, slojevi ošišani u različitim dužinama izvrsno naglašavaju ovu frizuru. Kad ju stiliziraš, samo zagrij malo gel ili kremu za oblikovanje u šdlanu i blago rasčupaj kosu. 

Najkraći bob ili - bixie

Zahvaljujući svojoj prilagodljivosti ovaj look iz 90-ih se vratio. Mješavina bob frizure i pixieja, bixie koristi slojevae da stvori dimenziju, bez obzira na tip kose. Svatko ga stoga može nositi, a onima koji nisu sigurni da se žele sasvim kratko ošišati je dobra ziheraška opcija jer je ipak duži od kratke frizure. Slojeve stiliziraj pjenom za kosu. 

 

Dugu kosu zamijenile su kratkim frizurama Možda vas zanima Žene s tankom kosom preporodile su se kratkim frizurama. Pogledaj njihove odlične promjene! Rubrika Beauty Beauty

Kovrčavi pixie

Kratka kosa se može nositi bez obzira na teksturu kose, pa tako funkcionira i kovrčavi pixie. Kosu sa strane zagladi gelom, a onu na vrhu glave pusti da se razmeće svojim kovrčama. 

Voluminozni pixie

Ovaj elegantni pixie podoban je i za svečane večere i za službene sastanke. Mješavina je uglađenosti i razigranosti. Način šišanja valovitoj teksturi omogućuje da zablista u svom punom sjaju. 

Zalizana kratka kosa 

Zalizani, mokri look, kao da si upravo izišla ispod tuša ovu kratku frizuru čini vrlo dotjeranom. Da bi je napravila, uzmi lak za kosu, vosak i četku s čekinjama, kako nijedan pramen ne bi iskočio. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by halsey (@iamhalsey)

Kratka kosa s pramenovima

Zašto birati između plavuše i brinete kad možemo biti oboje? Dvije boje stvaraju razigranost i volumen na kratkoj kosi; stavi malo ulja na češalj sa sitnim zupcima i prođi kroz kosu, za divan sjaj.

Pixie začešljan na stranu

Sve što Zoë Kravitz napravi na kosi izgleda odlično, no ova kratka frizura postala je njezin zaštitni znak. Teške šiške zaglađene na stranu i neravno ošišane za stiliziranje će tražiti priličnu količinu pomade kao se ne bi raspale.

Možda vas zanima Potpuno drukčiji, Botticellijev bob najljepši je ljetni stil za kratku kosu Rubrika Beauty Beauty

Kratka i sijeda kosa

Slojevi su uvijek u igri za kratku kosu, posebno kad govorimo o onoj sijedoj. Daju joj koliko eleganciju, toliko i razigranost. Kad je sijeda kosa u pitanju, bilo duga ili kratka, bogata maska jednom tjedno je preporuka. 

Pixie sa zavjesa šiškama

Ni kratka kosa 2023. ne može proći bez zavjesa šiški. S tisućama fanova, pa tako i onih među celebima, "zavjese" na licu omogućuju šiškama da slobodno lepršaju. Upotrijebi ulje za kosu za sjajni finish. 

Kratka kosa u stilu 90-ih

Zadivljujuća Y2K posveta Justinu Timberlakeu i drugim slvnim osobama koje su posvjetljivale pramenove u to vrijeme, ovaj pixie iz prošlosti je ležeram i opet moderan. Uz pomoć velikog kontrasta između tamne i plave kose frizura će dobito na dubini.  

Okruglo šišani pixie

Ova meka, zaobljena frizura vrlo je ženstvena, s naglašenom "kapom" i oštrim prijelazom na sasvim kratko ošišanu kosu straga prema vratu. Za svakodnevno održavanje nanesi serum protiv kovrčanja za glatku kosu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iryna Gamess (@irinagamess)

U stilu starog Hollywooda

Ovi uz glavu priljubljeni valovi oda su glamuru starog Hollywooda. I samo glamurozni, a bez prevelikog napora, idealna su frizura za vjenčanja i druge posebne trenutke. 

Dvobojni pixie

Nikad i nigdje tamni izrast na plavoj kosi ne izgleda tako dobro kao na kratkim frizurama. Neodoljivo! To ovu frizuru čini jednostavnijom za održavanje - jedva čekamo da se izrast pojavi jer tako izgleda i bolje nego odmah nakom bojenja pa ju ni ne treba redovito bojiti. Neke žene, želeći taj efekt, čak ni ne bojaju korijen.

Photo: Instagram@iamhaley

Komentari 0