Beauty

Što je TikTokova 'teorija kose'? Navodno otkriva što frizura govori o našoj osobnosti

  • TikTok je utočište trendova, a osobito kad je riječ o beauty savjetima i informacijama
  • Najnoviji trend? 'Teorija kose'!
  • Stručnjaci objašnjavaju što tvoja frizura govori o tebi

Videozapisi koji koriste hashtag #hairtheory imali su impresivnih 48,3 milijuna pregleda jer korisnici, uglavnom mlade žene, hrle u aplikaciju kako bi same isprobale teoriju.

Video prikazuje korisnice kako nose kosu u nekoliko različitih frizura, jer teorija nastoji pokazati da način na koji nosiš kosu može promijeniti tvoj izgled i kako te se percipira.

Možda vas zanima Kratka kosa nije za svakoga, ali srednjoj svi mogu dati šansu, evo 9 frizura za inspiraciju Rubrika Beauty Beauty

Frizure mogu odražavati tvoju osobnost, stil i samopouzdanje, a svi ovi čimbenici mogu utjecati na to kako te ljudi vide, objašnjavaju beauty stručnjaci. 

 | Autor: Instagram@schwartzkopfpro Instagram@schwartzkopfpro

Na primjer, pustolovnija, šarenija frizura može označavati odvažniju, eksperimentalniju osobnost, dok uglađenija, klasičnija frizura može sugerirati sofisticiraniju, profesionalnu osobu.

@acquiredstyle Oh #hairtheory #hairstyles ♬ original sound - ✰

Kao što pokazuju brojni videozapisi koji se nalaze ispod hashtaga, kosa doista ima moć transformirati cijeli tvoj izgled.

Duljina, boja, stil i tekstura kose mogu utjecati na to kako te drugi doživljavaju i također mogu utjecati na to kako se ti sama osjećaš.
Svježe feniranje može učiniti da se osjećaš samopouzdanije, a nova boja može učiniti da se osjećaš svježije, a opuštena, a 'bad hair day' frizura može učiniti da se osjećaš samosvjesno. Frizure također mogu biti način da se izrazimo i govorimo o vlastitoj osobnosti i stilu.

Jedan od razloga zašto je teorija o kosi u trendu jest to što korisnici TikToka vjeruju da način na koji netko nosi kosu može puno reći o osobi. Stručnjaci su dali svoj sud o pet popularnih frizura i što svaka govori o onome tko je nosi.

@enyablanc #hairtheory ♬ original sound - ✰

• Spušteno i prirodno: Premda je to često jedan od lakših stilova za kreiranje, spušteno i prirodno ukazuje na opušten pristup ljepoti. To je izgled bez napora i sugerira da se nositelj osjeća ugodno u vlastitoj koži.

 | Autor: Instagram@schwartzkopfpro Instagram@schwartzkopfpro

• Pola gore, pola dolje: Ova frizura je mješavina opuštenosti i šika. To je svestran izgled, jer može ići od ležernih do formalnih događaja. Prikazuje ravnotežu praktičnosti i stila.

• Sleek bun frizura: Ova frizura je zaglađena i elegantna, odaje dojam sofisticiranosti. To pokazuje da je nositeljica orijentirana na ciljeve i da teži uglađenom izgledu. Također može biti praktična za one koji žele kosu držati podalje od lica.

• Konjski rep: Ova frizura je funkcionalna i praktična. Sugerira da je nositeljica učinkovita i zaposlena, ali ipak voli biti jednostavna i moderna.

• Claw clip kopča za kosu: Ova frizura je praktična i elegantna. Sugerira da bi nositeljica mogla biti kreativna i uživati u igranju s različitim izgledom, a pritom zadržati funkcionalnost.

 | Autor: Instagram@schwartzkopfpro Instagram@schwartzkopfpro

Možda vas zanima Kad nas privlači crvena boja kose, a ne želimo drastičnu promjenu, rješenje je ova zavodljiva nijansa Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram@schwartzkopfpro

Komentari 0