Beauty

9 frizura za dugu tanku kosu koje je ju učiniti punijom i voluminoznijom

  • Neke su žene sretne jer su rođene s prirodno punom i voluminoznom kosom, dok se onima s tankom volumen nerijetko čini kao nemoguća misija
  • Iako je tanka kosa teža za stvaranje volumena, on je itetako moguć uz dobro ošišane frizure i korištenje proizvoda koji dodatno pomažu po ovom pitanju
  • Od strateških frizura do onih skulpturalnih i šiški, izvukli smo sve adute za i više no dovoljno inspiracije svima onima koji sanjaju o bujnoj i sjajnoj grivi kakva je vodeći hit ove godine

Iz vlastitog iskustva znamo da svi s tankom kosom sanjaju o volumenu i punoći. A ako je itko pomislio da su trendovske lepršave frizure rezervirane za one sretnice s prirodno bujnom kosom, gadno se prevario. Da, prirodno puna kosa je zahvalnija za igranje s raznim frizurama, no neke će učiniti doslovno čuda za tanku kosu te pomoći da ona djeluje bujno i bude puna volumena.

Najvažnije je tanku kosu ošišati i oblikovati na način kako bi se potaknula veća elastičnost i volumen, a onda se uz pomoć određenih proizvoda lako može postići onu punu, živahnu grivu kakva je trenutačno vodeći trend sezone. Od strateških frizura do onih skulpturalnih i šiški, izvukli smo sve adute za i više no dovoljno inspiracije. 

Čupavi slojevi

 | Autor: Instagram @nunziosavianosalon Instagram @nunziosavianosalon

Iako je shag jedinstvena frizura koja će odgovarati bilo kojoj duljini, posebno će podariti volumen dugoj tankoj kosi. Mnoštvo oštrih slojeva dodaje ekstremnu punoću i teksturu tankim pramenovima, a kako bismo dodatno naglasili ovaj efekt, na kosu je potrebno nanijeti pjenu dok je još vlažna, prije sušenja.

Tupi krajevi

 | Autor: Instagram @chadwoodhair Instagram @chadwoodhair

Kombinacija tupih vrhova i zavodljivih valova stvara iluziju guste i pune kose. Za stiliziranje, najbolje će poslužiti uvijači sa širokom cijevi uz koje će svatko lako stvoriti opuštene valove bez napora. Lak za volumen kose obavezan je dodatak za postojanost i dugotrajnost frizure.

frizura za tanku kosu Možda vas zanima 5 jednostavnih, a ipak svečanih frizura s kojima će i tanka kosa dobiti na volumenu Rubrika Beauty Beauty

Dugi isprekidani slojevi

 | Autor: Instagram @capellibymegs Instagram @capellibymegs

Dodavanje asimetričnih slojeva duljini rkose ezultirat će tupom i oštrom teksturom. Drugim riječima: ovakva će frizura povećati volumen tako da kosa izgleda gušće. Nakon dodavanja kovrča ili valova, kosu je poželjno pošpricati sprejom za teksturiranje za još više volumena,

Lob

 | Autor: Instagram @suitecarolinesalon Instagram @suitecarolinesalon

Dugački bob poznat i kao lob izvrsna je frizura za sve one s dugom kosom koji sanjaju o maksimalnom volumenu jer dodaje punoću kosi i naglašava teksturu frizure. A ova je kombinacija provjereni recept za voluminozniji izgled. Posebno će bujno izgledati dodamo li u priču krupne valove i učvrstimo li frizuru nakon oblikovanja lakom za kosu.

Razdjeljak po strani s dugim slojevima

 | Autor: Instagram @hairbyruslan Instagram @hairbyruslan

Duboki razdjeljak po strani omogućuje nam da skupimo svu kosu s jedne strane i stvorimo iluziju volumena. Tu su, dakako, i dodatni trikovi kako dodati ekstra volumen, a jedan od najboljih je puder za kosu koji se utrljava na vlasište, stvarajući instantno volumen koji će trajati satima.

Jedna duljina

 | Autor: Instagram @hairbyruslan Instagram @hairbyruslan

Frizura iste dužine jedna je od najsvestranijih i najelegantnijih frizura za tanku, dugu kosu. Stvara se iluzija punije kose jer su vrhovi puni, a ne pretjerano slojeviti i istanjeni, a kada je riječ o oblikovanju frizure, i ravna kosa raskošni valovi jednako su privlačna opcija. Dok je kosa mokra ili vlažna, potrebno je nanijeti pjenu od korijena do sredine dužine, a zatim je jednostavno počešljati i osušiti fenom okruglom četkom za maksimalnu gustoću.

Slojevi za uokvirivanje lica

 | Autor: Instagram @hairbyruslan Instagram @hairbyruslan

Kako tanka kosa ne bi padala i ostavljala dojam još tanje, lagani slojeviti slojevi će joj podariti punoću i volumen. Najbolje će funkcionirati nešto duži slojevi prema stražnjem dijelu kose, i nešto kraći sprijeda, a suhi šampon bit će najbolji prijatelj slojevima koji uokviruju lice jer upija masnoću istovremeno dodajući volumen i teksturu. 

Možda vas zanima Jedan proizvod na tanku kosu bez volumena djeluje poput čarobnog štapića, a ima i nekoliko sjajnih nuspojava! Rubrika Beauty Beauty

Moderne zavjese šiške

 | Autor: Instagram @rona_mahal Instagram @rona_mahal

Zavjesa šiške najbolja su tehnika za dramatični efekt i punoću kose oko lica bez uklanjanja previše dužine. Dugi slojevi koji se spuštaju od brade prema dolje oslobodit će pramenove koji će plesati na vjetru i koje možemo zataknuti iza uha. Malo valova, makar i onih laganih, dodatno će ju učiniti punom i voluminoznom. Iako se zavjesa šiške može ošišati ostavljajući ih stanjenima na rubovima, preporuka je zadržati njihovu težinu kako bi kosa izgledala gušće. Sprej za volumen obavezan je dodatak za kraj. 

Meki, dugi slojevi

 | Autor: Instagram @laurapolko Instagram @laurapolko

Ova je frizura vrlo svestrana i savršeno pristaje bilo kojoj teksturi ili duljini kose. Ona stvara iluziju veće težine tankoj kosi i može se savršeno oblikovati na ravnu, valovitu ili u kovrče. Važno je samo izbjegavati prekomjerno slojevito šišanje jer postoji šansa da previše slojeva otkrije koliko je kosa uistinu tanka.

 

Photo: Instagram @chadwoodhair

Komentari 0