Beauty

Smeđa kosa s plavim pramenovima: 10 inspirativnih primjera kako nositi ovu kombinaciju

  • Odgovorno tvrdimo: plavi pramenovi nikad, ali baš nikad neće izgubiti na popularnosti
  • Mogu mijenjati oblik i boju, ali u vremenu kad je kosa obojena u samo jednu boju stvar prošlosti, a pramenovi skoro pa "must" i dalje su vrlo poželjni
  • Od balayagea i sombréa do statement pramenova i pramenova uz lice donosimo 10 ideja kako kosi dati svjetlinu i dimenziju

Trend "skupe brinete" koji je nedavno iskočio u središte pozornosti stavio je nježnu, višedimenzionalnu smeđu boju kose. Stoga ne čudi da je smeđa kosa sa svijetlijim, pa tako i plavim pramenovima i dalje vrlo poželjna. Da ni ne spominjemo kako je najlakši način da kosu posvijetlimo, a frizuru učinimo zanimljivijom, ostajući pritom i dalje brineta.

Dani kad smo kosu bojili u samo jednu nijansu gotovo su sasvim iza nas. Jednolična boja na kojoj se odmah vidi izrast... ne želimo se ni prisjećati! Želimo li istaknuti pramenove danas nam je na izbor više tehnika bojenja kose: balayage, babylights, sombré... I one postaju sve specifičnije i delikatnije. Pramenovi mogu istaknuti crte lica i posvjetliti ten – poput zrake sunca. Mogu stvoriti iluziju svjetlosti i sjaja u kosi, pojačati teksturu, učiniti da kosa izgleda gušće. Na što ćemo staviti fokus ovisi o nama.

Crochet blonde ili pletena plavuša Možda vas zanima Plava kosa nikad nije izgledala ljepše nego ove jeseni: nosi se "pletena plava" Rubrika Beauty Beauty

Za inspiraciju pogledaj naše prijedloge za plave pramenove u smeđoj kosi.

Balayage

Jesi li znala da "balayage" na francuskom znači "pometanje". Riječ je o tehnici bojenja, ne izgledu, a ideja je stvoriti kombinaciju svjetla i sjene na cijeloj kosi ručnim bojenjem pramenova četkicom. Rezultat je suptilan osunčani izgled sa svjetlijim pramenovima pomiješanima u kosi s tamnijima. Balayage je već godinama jedna od najtraženijih tehnika u salonima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROMEU FELIPE (@romeufelipe)

Babylights

Babylights ili baby pramenove preporučili bismo svima koji se brinu da će promjena boje kose biti prevelika. Ovdje se boje fini, vrlo tanki pramenovi kose. Unatoč tome ovi mikropramenovi učinit će da kosa dobije novu dimenziju, izgledajući pritom kao da si s njima rođena. Omogućuje eksperimentiranje s bojom kose bez da to vodi u drastične promjene.  

Twilighting

"Twilighting" ili "sumrak" nema baš nikakve veze sa 'Sumrak sagom', Bellom Swan ili njezinom frizurom, u ikojoj fazi. Zapravo je riječ o kombinaciji dvije prthodne tehnike. Twilighting se oslanja na balayage i babylights kako bi stvorio ultrasuptilan, dimenzionalni izgled. Riječ je o kosi brinete s toplim zlatnim tonovima i savršen je za one s tamnijom kosom koji žele isprobati nešto trendi, ali ne previše drastično. 

Ombré

Bez brige, ombré danas nije onaj kontrastni ombré kakov je bio 2010. kad se trend pojavio. Sad postoji gradacija boja od tamnije pri korijenu do svjetlije na vrhovima. Na primjer, korijen crnki koji prelaze u karamel i boju meda srednje duljine sa svijetloplavim vrhovima. Ombré može biti dramatičan ili suptilan koliko želite. 

Sombré

Sombré je u biti mekani (soft) ili nježni ombré. Zapravo, to je delikatnija verzija tradicionalnog ombréa kako bi izgledao suptilnije i prirodnije. Ovo je savršeno ako netko želi naznake svjetlije nijanse, a ne želi punu plavu boju na pramenovima. 

'Spotlight' pramenovi

Ovi pramenovi koji će zablistati u kosi kao da su svjetla reflektora usmjerena samo na njih, osobito su lijepi za izrazito kovrčavu kosu jer upravo će ih kovrče jako istaknuti i stvoriti živost u kosi. Pramenovi se precizno ručno boje, izgled im je prirodanc, a prekrasna svjetlost sja između tamnijih kovrča. 

Pramenovi uz lice

Svijetliji pramenovi koji s obje strane uokviruju lice djeluju vrlo prirodno jer upravo tako bi nam kosa posvijetlila ljeti, ako je dugo izložena suncu. Ovi će pramenovi "rasvijetliti" lice, a ne moramo bojiti cijelu kosu. Ovo je savršena tehnika isticanja pramenova ako želiš suptilnu promjenu, osobito s približavanjem ljetnih mjeseci. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tauni dawson (@taunidawson)

Statement pramenovi 

Ovo je verzija pramenova uz lice, ali jako "pojačana". Nazivaju ih statement ili čak buntovnički pramenovi jer je kontrast između izbijeljenih dijelova s ​​obje strane lica i ostatka kose mnogo veći i nimalo prirodan. Dapače, mnogi bi se složili da takve dvije boje ne idu zajedno - osim ako to baš tako želiš. Nastali su u 90-ima i ponovno su popularni.  

Foto: Instagram @desiperkins, čokoladni sirup boja kose Možda vas zanima 'Predah od bojenja' je vrlo vrući trend! I dalje malkice farbamo kosu, ali se ona puno laše održava Rubrika Beauty Beauty

Široki pramenovi

Široki pramenovi još su jedan povratnički trend iz 90-ih. Svijetli i "debeli" mnogo su upadljiviji i naglašeniji na ostatku kose koji je taman. Odvažnija su verzija balayagea. 

Photo: Instagram@taunidawson

Komentari 0