Beauty
Foto: Instagram @desiperkins, čokoladni sirup boja kose

'Predah od bojenja' je vrlo vrući trend! I dalje malkice farbamo kosu, ali se ona puno laše održava

  • Bojenje u nijansu koja je najsličnija našoj prirodnoj najveći je trend ove godine
  • Biramo topliju i raskošniju nijansu našeg prirodnog tona što, za razliku od svih svijetlijih ili tamnijih nijansi od naše prirodne boje, iziskuje minimum održavanja
  • Izvrsna je opcija želimo li prijeći s neke hrabre boje ili pramenova na prirodniji ton

Naše prirodne trepavice, ali one koje izgledaju najbolje moguće. Naše usne, ali u svom najboljem izdanju. Naša koža, ali najmekša i najnjegovanija. Kada govorimo o estetici koja se nameće kao poželjna, svatko od nas bi trebao biti svoja vlastita muza. Ideja je naglasiti ono što nam se na nama najviše sviđa, umjesto da to mijenjamo, a baš kao što se ovo pravilo odnosi i na naš makeup i njegu lica, odnosi se i na našu kosu pa je tako najvrući trend u svijetu boja kose naša prirodna boja u svom najsjajnijem i najraskošnijem izdanju.

Možda vas zanima Barbie visoki rep izgledat će super u svakoj svečanoj prilici. Evo kako ga napraviti bez puno muke Rubrika Beauty Beauty

Trend 'predaha' od bojenja kose znači bogatiju i topliju nijansu, ali uz zadržavanje prirodne boje, a što znači da prihvaćanjem i njegovanjem boje slične našoj kosi pružamo priliku da se odmori od prečestih bojenja. Našu 'djevičansku' boju tretiramo minimalno i za kosu najzdraviji način.

Ova je opcija izvrsna za sve one koji žele prijeći s neke hrabre boje ili pramenova na prirodniji ton, a također je i odličan odabir za sve one željne promjene, a koji nemaju puno iskustva s bojenjem i njegovanjem obojene kose. Uostalom, naša je prirodna boja samo početna točka, a naš kolorist je onaj koji ju čini zasićenijom ili manje zasićenom.

U svojoj osnovi, ovaj se trend svodi na bojenje u topliju i raskošniju nijansu našeg prirodnog tona, a za razliku od svih ostalih nijansi svijetlijih ili tamnijih od naše prirodne boje, iziskuje minimum truda što se održavanja tiče. Koliko ćemo često kosu morati bojiti i osvježavati nijansu ovisit će prvenstveno o boji s kojom počinjemo, no svakako će razmake između posjeta salonu dodatno prorijediti toniranje u kućnoj radinosti uz korištenje šampona i regeneratora za očuvanje boje.

Općenito, kada se sve skupa uzme u obzir, proces održavanja 'prirodne' boje nije ni blizu toliko skup, dugotrajan ili intenzivan kao što je to u slučaju boja koje se značajno razlikuju od naše prirodne. 

Možda vas zanima Jedan proizvod na tanku kosu bez volumena djeluje poput čarobnog štapića, a ima i nekoliko sjajnih nuspojava! Rubrika Beauty Beauty

Želimo li po prvi put isprobati ovaj trend, najbolja je ideja koristiti vlastite fotografije iz djetinjstva kao inspiraciju kako bi boja trebala izgledati. Ono što vrijedi napomenuti je da kosa s godinama zna izgledati 'hladnije' no što nam je bila kada smo bili djeca, a uvijek se preporuča kosu nijansirati i dati joj topliji ton jer on u pravilu izgleda puno zdravije i njegovanije nego hladni. 

Photo: Instagram@desiperkins

Komentari 0