Beauty

Raskošna, topla i beskrajno zavodljiva, čokoladno smeđa je boja kose ove jeseni!

  • Teško je izdvojiti samo jednu boju kose kao najljepšu, no jedna od najpopularnijih ove je jeseni bogata čokoladno smeđa
  • Iako ovu boju postići može svatko, to će najlakše biti onim ženama koje imaju prirodno tamnu kosu jer tonovi od srednje do tamno smeđe traže najmanje održavanja
  • Ova vrlo zahvalna boja će izgledati maksimalno zdravo, sjajno i zavodljivo uz minimalno truda

Ako bismo morali izdvojiti jednu boju kose koja je istovremeno i chic, i nježna, i koja savršeno pristaje svima, bila bi to bogata, čokoladna smeđa. Duboki, čokoladni ton laska apsolutno svima, i to ne kažemo tek tako, nego to doista i mislimo. U pitanju je nijansa koja jednako divno pristaje i hladnim i toplim tonovima kože i koja svakom tipu kose i teksturi daje luksuznu i raskošnu djevojačku vibru, a ono što bogatu nijansu tamne čokolade čini posebno lijepom je kada je u njoj pomiješano više tonova koji pomažu reflektirati svjetlost.

Iako je tamno smeđa kosa popularna svake jeseni, ove je godine posebno omiljena, a što vidimo i po broju slavnih osoba koje, još do jučer plavokose, u upravo ovom izdanju osviću na našim feedovima. No, kakva je točno smeđa u pitanju? Trend raskošne i bogate smeđe podrazumijeva miješanje više dubokih tonova kako bi se stvorio sjaj, a odličan je primjer boja kakvu je Sarah Michelle Gellar imala u filmu 'Okrutne namjere'. Kada kažemo čokoladno smeđa, mislimo na smeđu koja ima dubinu, sjaj, bogatstvo i malo topline. Ovisno o podtonu naše kože, mješavine nijansi na bazi crvene boje najbolje će pristajati toplim, a nijanse na bazi kestena hladnim tonovima.

 | Autor: Instagram @addisonraee Instagram @addisonraee

Khloe Kardashian Možda vas zanima 5 boja za kosu koje su bile i ostaju u trendu i u jesensko-zimskoj sezoni Rubrika Beauty Beauty

Iako ovu boju postići može svatko, to će najlakše biti onim ženama koje imaju prirodno tamnu kosu pa će tako sve one koje imaju prirodni ton bilo koji od srednje do tamno smeđe imati najmanje održavanja. Za one koje imaju tamnu kosu sa svjetlijim pramenovima, ova se boja može lako postići toniranjem pramenova u dublje nijanse kave ili cimeta. Boju će biti potrebno osvježavati svakih šest do osam tjedana, dok će one žene s prirodno svijetlom kosom boju vjerojatno morati obnavljati svaka dva do četiri tjedna. 

 | Autor: Instagram @georgepapanikolas Instagram @georgepapanikolas

Svatko tko se odlučuje na ovu boju kose, trebao bi se voditi pravilom da nova boja ne bude više od dvije nijanse tamnija ili svjetlija od njihove prirodne boje jer sve tamnije može djelovati pregrubo, a sve svjetlije isprano. Ovo posebice vrijedi u slučaju prirodnih plavuša koje će uz ovu boju vrlo brzo imati jako svijetli izrast.

Rosie Huntington-Whiteley Možda vas zanima Ovi pramenovi čine ogromnu razliku: rade se na nov način i jednostavno održavaju Rubrika Beauty Beauty

Još jedna stvar koju treba napomenuti je da će ova boja, ukoliko je kosa prethodno bila izbijeljena ili posvijetljena, blijediti mnogo brže, a što znači da je vrlo lako moguće da će u tom slučaju osvježenje boje trebati češće nego kod nekoga čija kosa nije bila posvjetljivana. Što se ostalih navika tiče, koliko će brzo boja izblijediti ovisi i o tome koliko često peremo kosu, koliko često koristimo  šampon i regenerator koji odgovara bojanoj kosi te koliko često koristimo uređaje za oblikovanje kose toplinom. 

 | Autor: Instagram @makeupvincent Instagram @makeupvincent

Budući da pretjerano bojanje kose nikada nije dobro, za ovu bismo se boju trebali odlučiti isključivo ako smo sigurni da ju nećemo poželjeti promijeniti za svega par mjeseci te ako znamo da ćemo s njom biti zadovoljni odnosno da nam neće dosaditi. A ako doista jesmo netko kome plava, crvena ili bilo koja druga nijansa neće nedostajati tako skoro, pronašli smo najzahvalniju boju koja će izgledati zdravo, sjajno, zavodljivo i maksimalno prekrasno uz minimalno truda, i koja će na najčarobniji način upijati i reflektirati sve nijanse jeseni.  

 | Autor: Instagram @lauraharrier Instagram @lauraharrier

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0