Beauty
Rosie Huntington-Whiteley

Ovi pramenovi čine ogromnu razliku: rade se na nov način i jednostavno održavaju

  • Soft ombré ili jednostavno sombré tehnika je posvjetljivanja kose na suptilniji i prirodniji način
  • Iako se najčešće postiže bojenjem kose, opcija za one koji to ne žele je korištenje ekstenzija s kvačicama
  • Ovom se trendu bojenja kose predviđa velika popularnost zbog jednostavnosti održavanja i samim time manje odlazaka u salon

Ombré tehnika bojanja kose svima nam je već dobro poznata - dramatičan efekt koji se postiže dvjema nijansama, najčešće tamnijom uz tjeme i svjetlijom na vrhovima kose. Otkako se kao inovacija ušuljao prije nekoliko godina, ombré je postao jedna od omiljenih tehnika bojanja koju mnogi još uvijek rado nose, a ove bi ga sezone s trona napokon mogao skinuti sombre.

 | Autor: Instagram @lilyjamesofficial Instagram @lilyjamesofficial

Sombré ili soft ombré je tehnika kojom se kosu posvjetljuje od korijena do vrha, ali na postupniji način, a kako je za Metro objasnio poznati frizer Nicky Lazou, riječ je o tehnici bojenja kojoj je cilj posvijetliti kosu vrlo postupno, da djeluje prirodno osunčana. "Kao što sam naziv sugerira, mekši je od ombrea, ali strateški se bolje nanosi od balayagea. Sombre je savršen izgled za one koji žele nastaviti nositi osunčani ljetni izgled i u hladnijim mjesecima, samo zapamtite da je manje više i, iako možete koristiti izbjeljivač, izgled se može postići i nijansiranjem za dobar rezultat s manje štete na kosi", poručio je. Sombré  se ne smije brkati s balayageom jer je sombré specifičan po nanošenju svjetlijih i tamnijih nijansi.

Shatush tehnika bojenja kose Možda vas zanima Shatush, nova tehnika bojenja kose koja postaje popularnija od pramenova, balayagea i ombrea Rubrika Beauty Beauty

Odabir proizvoda kojim će se sombré postići osobito je bitan za sve one koji inače ne bojaju kosu pa je važno voditi računa o šteti koju boja može uzrokovati. "Kao i kod svakog drugog bojenja, pobrinite se da doista brinete o zdravlju svoje kose prije bojenja i pokušajte je ne izlagati izvorima toplina barem dva tjedna nakon toga", savjetuje Nicky.

Iako je manje štetan od tradicionalnih pramenova, i sombré može naštetiti kosi, a osobito ako nije zdrava pa Nicky savjetuje korištenje intenzivne maske za kosu najmanje dva tjedna prije samog bojenja.

 | Autor: Instagram @burakalkanofficialll Instagram @burakalkanofficialll

Ako nismo oduševljeni idejom trajne promjene, još jedan način da postignemo sombré izgled su ekstenzije koje će dugoročno manje oštetiti našu kosu, a ekstenzije s kvačicama jednostavan su način da sami osvježimo izgled bez trajnih ekstenzija ili pramenova. Ako je kosa svježe oprana nakon stavljanja ekstenzija, preporuča se dodavanje malo suhog šampona na korijen kako bi se spriječilo ispadanje kopči, a ekstenzije je najbolje umetati odozdo prema gore. Počinje se tako što kosu podijelimo oko potiljka i zavežemo sve iznad toga, razdijelimo ju na manje pramenove i zatim češljem lagano tapiramo korijen na mjestu gdje želimo staviti kopče.

Možda vas zanima Ova djevojka je samo željela suptilne plave pramenove, a frizerka joj je od kose napravila groblje Rubrika Beauty Beauty

Ljepota sombré efekta je u tome što nije potrebno puno truda da bi se njegovao, a učinak miješanja boja znači i manje (skupih) odlazaka u salon zbog popravljanja izrasta pa bilo da želimo novu boju ili pak tražimo privremeno rješenje kojem ćemo doskočiti s ekstenzijama, ovo bi mogla biti varijanta koja će baš zbog svoje jednostavnosti mnogima postati omiljena.

 

Photo: Instagram@rosiehw

Komentari 0