Beauty
Khloe Kardashian

5 boja za kosu koje su bile i ostaju u trendu i u jesensko-zimskoj sezoni

  • Naravno da ne mijenjamo boju kose svako proljeće i jesen, ali često nam s promjenom sezone dođe poriv da napravimo nešto drukčije
  • Čak i ako se držimo naše omiljene boje kose, lijepo je znati da je ona baš u trendu
  • Ove nijanse nisu potpuna novost, ali i dalje su in i u sezoni kad se okrećemo toplijim i tamnijim tonovima

Nova sezona koja je započela s hladnijim jesenskim vremenom u beauty smislu diktira nam da prijeđemo na tamnije boje ruževa, drukčije nijanse lakova za nokte, opet se više oslonimo na pudere... (osim što je prizvala široke džempere, vruće napitke, tople dekice i mekane jastuke). Kako smo u ljeti ostavili fluorescentne i šarene manikure, ostavili smo i neke boje kose. Pramenove posvijetljene od sunca i svijetle plave tonove, na primjer.

Ima nešto ugodno umirujuće u povratku smeđim nijansama, zar ne? No, ako se ne možemo odreći boje kose koju nosimo, nema veze. Jednostavno ćemo miksati ljeto s jeseni, i to je dozvoljeno. Posebno ako je riječ o ovih 5 nijansi koje su i dalje hot premda to vrijeme više nije. i u jesensko-zimskoj sezoni i dalje su in...

Biserno plava

Kim Kardashian | Autor: Instagram@kimkardashian Instagram@kimkardashian

Možemo je vidjeti na brojnim celebsicama, od Kim Kardashian do Megan Fox, biserno plava mali je pomak od tradicionalne platinasto plave boje. Blaga nijansa lavande ublažava bijelinu platinasto plave, čini je "mekšom" i stvara boju koja ide uz brojne tonove kože. No još uvijek treba nešto hrabrosti za ovu boju, a moramo biti svijesni i da traži puno vremena i održavanja. Skidanje tamnog pigmenta s kose je dugotrajan proces koji može uzrokovati štetu i treba ga prepustiti profesionalcima. Izgleda sjajno, ali izrast je brzo vidljiv. Preporučuje se održavanje ljubičastim šamponom te korištenje proizvoda za hidrataciju kako bi se spriječilo lomljenje vlasi.

Crochet blonde ili pletena plavuša Možda vas zanima Plava kosa nikad nije izgledala ljepše nego ove jeseni: nosi se "pletena plava" Rubrika Beauty Beauty

Luksuzna bakrena

 | Autor: Instagram@lacyredway Instagram@lacyredway

Elegantna topla nijansa koja je debitirala na glavi Kendall Jenner u hladnijoj je sezoni sezone prešla u dublje, bogatije tonove. Nježna, "breskvasta" plavuša koja je bila popularna tijekom ljeta prešla je u tamnije nijanse, zemljane s primjesom baršunastih crveno-smeđih tonova. Čisti narančasti i crveni pigment spaja se s tamnim smeđim, gotovo crnim tonovima, a balayagea je idealna tehnika jer sama odlučuješ koliko ove upečatljive boje želiš. Cijela Kosa? Pramenovi? Jača ili zagasitija crvena?

Granična crna

Nicola Peltz Beckham | Autor: Instagram@ nicolaannepeltzbeckham Instagram@ nicolaannepeltzbeckham

Tamne nijanse u hladnijoj sezoni stvarno nisu revolucionarna ideja, ali ove zime traže se doista tamni, svilenkasti tonovi, poput kose Dua Lipe ili Megan Fox dok još nije prešla na plavu stranu. Inspiracija su i transformacije Nicole Peltz Beckham i Lily James. Razumna preporuka za plavuše i brinete bila bi da boju pokušaju postići uz pomoć polutrajne boje za kosu pojačane toplim tonikom. Prati je treba šamponom za obojenu kosu, a umjesto regenratora koristiti hidratantnu masku osmišljenu da štiti boju od ispiranja i održava je svježom, savjetuju stilisti. Bojenje pravom bojom? Jako se teško vratiti natrag ako ti se ne svidi. 

Moka-čoka brineta

Emily Ratajkowsky | Autor: Instagram@emrata Instagram@emrata

Ova "ukusna" i dekadentna verzija brinete inspiraciju vuče iz kulture ispijanja kave po kafićima gdje se miješaju mirisi, okusi, a i boje kave, čokolade, cimeta i karamele. Predstavnice: Hailey Beiber, Emily Ratajkowski i Kaia Gerber. Savršeno za brinete koje žele pokazati svo bogatstvo smeđeg pigmenta koji je tijekom ljeta možda malo izblijedio. Miksanje pramenova različitih nijansi smeđe može vraški dugo trajati dok sjediš u salonu, no rezultat je predivan i daje kosi puno dimenzije. Prijedlog: osnovni ton neka bude čokolada, a pramenovi svijetlija nijansa cimeta. Na primjer. 

Možda vas zanima Više nije Barbie plavuša! Nova boja kose Margot Robbie odličan je spoj smeđe i plave Rubrika Beauty Beauty

Ugodno plava

Khloe Kardashian | Autor: Instagram@khloekardashian Instagram@khloekardashian

Sezona ušuškavanja pod toplu dekicu je stigla pa bi plavuše čiji osunčani pramenovi mirišu na plažu i more mogle poželjeti neku mekšu i suptilniju nijansu plave kose. Ugodna plava novi je trend koji nose Barbie Ferreira, Khloe Kardashian i Ciara. Zlatno-bež ton je onaj koji dočarava toplinu jer se hladne plave u ovom slučaju želimo riješiti. Tonovi su prigušeni, tamniji i topli, a kosa uz njihovu pomoć dobiva na dubini. Ovakve, prirodnije nijanse plave ne samo da zahtijevaju manje održavanja, već lijepo idu i uz ten lica koji je izgubio ljetnu preplanulost. 

Photo: Instagram@khloekardashian

Komentari 0