Beauty

Barbie visoki rep izgledat će super u svakoj svečanoj prilici. Evo kako ga napraviti bez puno muke

  • Barbiecore trend posljednjih je mjeseci sveprisutan, kako po pitanju odjeće, tako i makeupa i frizura
  • U duhu toga, osobito je popularan visoki Barbie rep kao frizura koja će izgledati elegantno i chic u najsvečanijim prilikama
  • Laska svakom tipu lica i kose, a istražili smo i što je sve potrebno za savršen i svilenkasto gladak rep

Otkako su prve fotografije Margot Robbie kao Barbie u željno iščekivanom filmu ugledale svjetlo dana, čini se da je najpoznatija lutkica na svijetu postala inspiracija za sve. Barbie estetika ušuljala se u naše ormare, ali i među naše beauty režime pa je tako osim hot pink odjevnih komada i makeupa u istim bojama sve popularniji visoki konjski rep.

 | Autor: Instagram @arianagrande Instagram @arianagrande

Savršeno lepršav, i istovremeno sofisticiran, Barbie konjski rep nevjerojatno laska gotovo svima i svakom tipu kose, a definiraju ga visoki rep s prikrivenom gumicom, uvijeni vrhovi i zavodljivi volumen. Nalazi se vrlo visoko, na vrhu glave, i bezvremenski je i ikonski stil koji već desetljećima nije izašao iz mode. Izvrsno stoji svima i relativno je jednostavan za napraviti, a sve što nam je potrebno su dobre gumice za kosu i još nekoliko proizvoda.

Možda vas zanima Chanel kultnim modelima torbi od ružičastog tvida potvrđuje da Barbicore trend vrijedi i zimi Rubrika Moda Moda

Od Audrey Hepburn do modernih dramatičnih verzija kao što su one Ariane Grande, Kim Kardashian, Paris Hilton, Cardi B i mnogih  drugih, ova je frizura prošla kroz mnoge varijacije na temu, no jedna je stvar kroz svo to vrijeme ostala ista - u svakom je izdanju ova frizura bila jednako laskava. I to i je glavni razlog zašto je toliko obožavana! 

 | Autor: Instagram @hungvanngo Instagram @hungvanngo

Kako do savršenog Barbie repa?

Kosu je prvo potrebno oprati, dodati joj malo regeneratora koji se ne ispire i pjene za volumen, raspuhati je u svim smjerovima za maksimalan volumen i jednostavno je osušiti. 

Nakon toga, potrebno je kosu zagladiti i namjestiti visinu konjskog repa koristeći pritom željenu četku za zaglađivanje. Idealna četka za ovakve repove je ona s najlonskim vlaknima i dlakama divlje svinje.

 | Autor: Instagram @jentioseco Instagram @jentioseco

Nakon toga, dodajemo proizvod prema svom tipu kose, najbolje gel ili sprej za kosu, i zaglađujemo ​​kosu dok je podignuta. U ovom je trenutku potrebno ponovno odvezati kosu i nastaviti je zaglađivati kako bi se uklonilo sve neravnine i kako bi svaka dlaka bila na svom mjestu. Nako toga, kosu ponovno vežemo do željene čvrstine. Ukoliko želimo, možemo dodati ekstenziju za rep. 

visoki rep s kopčom Možda vas zanima Genijalan trik kako s kopčom za kosu napraviti najljepši visoki rep, pun volumena! Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Instagram @claytonhawkins Instagram @claytonhawkins

Na kosu je potrebno nanijeti lak za kosu cijelom dužinom repa, a zatim rep iščetkati i uviti vrhove na način na koji to i inače radimo, figarom, peglom ili nekim drugim uređajem za oblikovanje kose. Jednom uvijeni pramen potrebno je zarolati odozdo prema gore sve do razine uha i zatim pustiti da se uvojci ohlade. Jednom kada su svi pramenovi uvijeni, potrebno ih je ostaviti barem nekoliko minuta te ponovno posprejati lakom za kosu i iščetkati jednom kada se pramenovi odrolaju. 

Za kraj je potrebno češljem s finim zupcima još jednom sve zagladiti i eventualno po želji dodati ukrasnu vrpcu.

Photo: Instagram @parishilton

Komentari 0