Beauty

Od super kratkih do nešto dužih, ove će frizure izvući maksimum iz tanke i rijetke kose

  • Istraživanja su pokazala da je tanka kosa jedan od najomraženijih problema kada su frizure u pitanju
  • A čak i kosa koja je nekada bila bujna i čvrsta s godinama se može istanjiti i prorijediti, tako da će dobar odabir frizure, pomoći stvarno brojnim ženama
  • Volumen je lakše stvoriti s kratkom kosom, no pronašli smo najbolje frizure i za one kojima kratka kosa nije opcija

Prorjeđivanje kose može uzrokovati mnogo toga kao na primjer promjene u prehrani, starenje, hormoni, tretmani za kosu, ali i genetska predispozicija i puno je češće nego što možemo zamisliti. Štoviše, čak i mnoge slavne osobe imaju tanku i rijetku kosu, ali zbog njihovih vješto izvedenih frizura to nikada ne bismo pomislili.

Iako slojevi mogu biti izvrsni za dodavanje živosti i volumena tankoj kosi, previše slojeva može imati sasvim suprotan učinak, čineći kosu vizualno još tanjom. Jedan od najboljih načina za dodavanje volumena ovakvoj kosi je korištenjem škara i britve za postizanje valovite, pomalo neuredne frizure. Dolaze u brojnim duljinama, s raznim teksturama i stilovima, a sviđa nam se kako pretvaraju kosu u nešto ženstveno, zabavno, razigrano i moderno. 

Kirsten Dunst Možda vas zanima 6 odličnih frizura s kojima će tanka kosa izgledati bujnije - sve je u načinu šišanja Rubrika Beauty Beauty

Bitno je za spomenuti i to da, osim savjeta frizera za održavanje određene frizure, tanka kosa zahtijeva i puno proizvoda jer ima tendenciju polegnuti nakon pranja, a proizvod od kojeg će svi oni s tankom i rijetkom kosom imati najviše koristi je pjena koju se preporuča koristiti neposredno prije sušenja kose te sprej za završnu obradu kojim ćemo poboljšati teksturu. I da, kraće frizure  uglavnom su bolja opcija za tanku kosu. Kosa ošišana na pravi način pomaže stvoriti volumen i gustoću, a puno ju je lakše i postići i održavati ako je kratka nego što je to slučaj s 'teškom', dugom kosom. 

Bob sa šiškama

 | Autor: Instagram @dominiquesachse Instagram @dominiquesachse

Kratki, neuredni bob pravi je spas za sve žene koje tragaju za nekom novom frizurom. Lako se održava i izgleda sjajno uz gotovo svaki oblik lica, a k tome je nevjerojatan izbor za dodavanje volumena i živosti kosi prilikom čega neujednačene teksture pružaju super funky i zabavan izgled. Šiške se može prebaciti na jednu stranu ili ih se pak može oblikovati kao zavjesa ili čak klasične šiške.

Bixie

 | Autor: Instagram @hollygirldoeshair Instagram @hollygirldoeshair

Bixie frizura je mješavina između bob i pixie frizure. Veoma je slojevita i teksturirana i daje prekrasan volumen pixie frizure s lijepom dužinom boba. Bixie frizure vrlo su svestrane i mogu varirati u duljini i gutoći ovisno o tome kakav izgled preferiramo.  

Valovi sa šiškama 

 | Autor: Instagram @american_salon Instagram @american_salon

Kratka kosa definitivno je zahvalnija za stvaranje dodatnog volumena, no ima onih žena koje se svoje duge kose nipošto ne bi odrekle, a za njih je frizura s neurednim valovima i šiškama definitivno jedna od najboljih opcija. Najbolje će pristajati ženama s prirodno valovitom kosom i ovalnim ili okruglim oblikom lica.

Kratka Pixie

 | Autor: Instagram @mariana_polit Instagram @mariana_polit

Ova razigrano isjeckana frizura bit će savršen odabir ženama s ovalnim licem. Frizura ošišana na ovaj način izrazito je svestrana i nosiva za gotovo svaku ženu, a jako nam se sviđa i kako ističe jagodice. 

Možda vas zanima Najbolje četke za tanku kosu, od kojih ona neće još više izgubiti na volumenu Rubrika Beauty Beauty

Kratki francuski bob

 | Autor: Instagram @jayne_edosalon Instagram @jayne_edosalon

Ovaj klasični francuski bob savršen je odabir za kratku i tanku kosu budući da slojevi odlično dodaju teksturu i volumen. Najbolje će izgledati uz dužinu do potiljka, ali ga se bez problema može nositi i u nešto dužoj varijanti. 

Slojeviti lob sa šiškama sa strane

 | Autor: Instagram @kimosabi.doeshair Instagram @kimosabi.doeshair

Za one sa širokim licem, ovo je izvrsna frizura koja će licu dati ravnotežu između njegove širine i duljine, a slojevi će pružiti sveukupno voluminozniji izgled. Najbolje  će izgledati u dužini točno ispod brade sprijeda i malčice dužu kosu straga, no svakako je dobrodošla i igra s dužinom šiški sa strane.

Kratko i "neuredno" ošišano

 | Autor: Instagram @toniandguyitalia Instagram @toniandguyitalia

Ova je frizura najzabavnija opcija za sve one koji žele instantno izgledati mlađe. Stilizirana je slojevima i teksturom po cijeloj površini, a s pravim proizvodima za stiliziranje jednom složena frizura lako bi mogla potrajati i nekoliko dana prije nego što ju se bude moralo  popravljati.

Valoviti bob 

 | Autor: Instagram @lukka_shimuta Instagram @lukka_shimuta

Ovaj divni i jednostavno prekrasan valoviti bob sa šiškama savršen je spoj slojeva i tekstura sa senzualnim izgledom i izvrsna je frizura za sve žene koje žele izgledati cool i samouvjereno.

Photo: Instagram @jlo

Komentari 0