Beauty

6 frizura za tanku kosu koje će joj s lakoćom dodati volumen. A znamo i nekoliko vizualnih trikova...

  • Tanka kosa uz nekoliko trikova može djelovati voluminozno, a na nama je da odlučimo želimo li posjetiti frizera ili bismo radije zadržali frizuru kakvu imamo i igrali se vizualnim trikovima
  • Dobitna kombinacija za dodavanje volumena svakoj, pa tako i tankoj kosi je kombiniranje slojeva i posljednjih godinu dana super popularnih zavjesa šiški
  • Ako se i ne želimo odreći postojeće frizure, vezanjem marame ili dodavanjem nekog zanimljivog detalja u kosi lagano ćemo stvoriti iluziju dodatne gustoće

Postoje frizure koje su silno popularne svega nekoliko mjeseci, neke koje se u modu vraćaju svakih par sezona, a postoje i one koje su popularne uvijek i bez iznimke, neovisno o ostalim trendovima i godišnjim dobima, a u njih definitivno spadaju i one najbolje za tanku kosu koje su joj u stanju u trenu dodati volumen i čvrstoću. Od šišanja za koje će nam biti potreban posjet omiljenom frizeru do stiliziranja koje i sami možemo implementirati svakoga dana, uz ove će frizure tanka kosa djelovati raskošno.

Ravni bob

Tanka kosa doista ima maksimalno koristi od redovitog šišanja kako bi se izbjegli oni istanjeni vrhovi zbog kojih tanka kosa može izgledati još tanje. Vrhove bismo trebali podrezivati svakih šest tjedana jer čak i taj jedan centimetar koji će kosi vratiti oštrinu može značiti ogromnu razliku.

 | Autor: Instagram @naaomiross Instagram @naaomiross

Održavani vrhovi i mekane linije mogu učiniti čuda za tanku kosu

 | Autor: Instagram @aida.bdji Instagram @aida.bdji

Razdjeljak sa strane i lagano uvijane tupih vrhova stvorit će dodatan volumen.

Beskonačni slojevi

Frizure s mnoštvom slojeva najbolji su način za dodavanje volumena i idealno su rješenje za sve one koji preferiraju dužu kosu. Slojevi su izvrsni za stvaranje dojma debljine i volumena za bilo koji izgled kose, a kombiniranje slojeva s bob ili lob frizurom posebno je korisna tehnika za one s tanjom kosom jer omogućuje dodatni volumen dok se rješava svih tankih i oštrih vrhova te daje lijep, tupi i gusti završetak.

 | Autor: Instagram @millakuoksa Instagram @millakuoksa

Održavanje kraćih pramenova na prednjem dijelu lica i dužih na stražnjoj strani daje oblik i pokretljivost tankoj kosi

 | Autor: Instagram @sabinasocol Instagram @sabinasocol

Slojevi ne moraju biti dramatični - čak će i oni mikro slojevi učiniti značajnu razliku. 

Pixie 

Svi oni koji su spremni za pravu transformaciju, trebali bi dati šansu dramatičnoj pixie frizuri. Za one koji se osjećaju odvažno, kratka kosa je bez imalo dvojbe jedna od najboljih opcija ukoliko žele da kosa ne izgleda nimalo tanko. Dodatan plus u cijeloj priči je i to što je pixie frizura vrlo jednostavna za stiliziranje bez puno napora.

 | Autor: Instagram @inthing_ Instagram @inthing_

Ostavljanje nešto duljih slojeva na vrhu dobra je ideja za sve one koji još nisu spremni ošišati svu kosu

Pixie frizure jednako dobro pristaju i kovrčavoj i valovitoj kosi jer naglašavaju prirodnu teksturu kose za puniji izgled. 

Zavjesa šiške

Uobičajena je zabluda da uz šiške kosa izgleda tanje. Zapravo, šišanje nekih određenih vrsta šiški nam može bez pretjerano puno održavanja pomoći da kosa izgleda punije, a popularne zavjesa šiške jedna su od najboljih opcija. Ove će šiške uokviriti lice i dodati  frizuri novu dimenziju, skrečući pažnju na šiške umjesto na ostatak kose.

 | Autor: Instagram @jeannine.roxas Instagram @jeannine.roxas

Dramatične zavjesa šiške izgledaju gusto i živahno.

 | Autor: Instagram @sabotaj Instagram @sabotaj

Zavjesa šiške izgledaju posebno chic kada je ostatak kose uklonjen s lica.

Shag

Vjerojatno najpopularnija frizura u 2022. sigurna je opcija da tanka kosa izgleda gušće. Mekana, ženstvena i nevjerojatno cool, ova frizura s razlogom je postala jedna od najpopularnijih, kako među ženama koje ju nose, tako i među frizerima diljem svijeta koji ju rado preporučuju svima, a pogotovo onima s tankom kosom koji cijeloga života žude za dodatnim volumenom.

 | Autor: Instagram @caitlinmiyako Instagram @caitlinmiyako

Isjeckamo li i promijenimo duljinu slojeva, dobit ćemo dodatnu teksturu.

 | Autor: Instagram @matildadjerf Instagram @matildadjerf

Zavjesa šiške i shag su ultimativna kombinacija za maksimalan volumen.

Visoki rep

Visoki rep je frizura koja ne zahtijeva mnogo održavanja i uvijek je odlična opcija kada smo u stisci s vremenom, a želimo vizualno kosi dodati volumen. Možemo napraviti valove u kosi prije nego što zavežemo rep ili nanijeti malo pjene ili spreja za teksturu na vlažnu kosu prije nego što je svežemo. Malo spreja za volumen ili pudera za korijen bit će dovoljno da učini značajnu razliku. Ako visoki rep ukrasimo s više gumica za kosu, lagano ćemo stvoriti iluziju dodatne gustoće.

 | Autor: Instagram @andreasteen Instagram @andreasteen

I najjednostavniji visoki rep u trenu se podiže chic maramom za kosu

Photo: Instagram @matildadjerf

Komentari 0