Beauty
'midi flick' frizura

Evo novog osvježenja lob frizure za jesen, odlikuje ju posebna lepršavost

  • Srednja duljina kose posebno je popularna ove jeseni, kao i sve verzije dužeg boba, odnosno loba
  • Još jedna long bob frizura postala je viralna na TikToku, a nositi ju vole i neke hollywoodske zvijezde
  • Duljina do ramena, koja dodiruje ključnu kost i lepršavi vrhovi zaštitni su znakovi ove trendi frizure

Srednja duljina kose, gdje vrhovi dodiruju ramena te se nježno presavijaju, dočekala je svoj trenutak ove jeseni te je posebno popularna, a svaki dan pojavljuju se nove verzije. Nakon klasičnog loba, frizure inspirirane lookom Monice iz 'Prijatelja' te pramenova koji uokviruju lice, trenutni hit je 'midi flick', odnosno frizura srednje duljine s lepršavim vrhovima.

Naziv ove frizure osmislio je poznati frizer Tom Smith, a razni videi s ovom frizurom u prvom planu na TikToku imaju više od 42 milijarde pregleda!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Smith (@tomsmithhd)

Ova frizura savršen je spoj lepršave kose supermodela iz 90-ih te estetike 'coastal grandmother', bakice ide na more, koja već neko vrijeme vlada društvenim mrežama, a Tom Smith nazvao ju je "najcool 'ne cool' trendom u frizurama za jesen 2022.".

Možda vas zanima Anđeoski valovi: osim što su najpopularnija frizura jeseni, iziskuju i najmanje truda Rubrika Beauty Beauty
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jodie Comer (@jodiemcomer)

Klasičan lob i 'midi flick' okarakterizirani su duljinom kose koja dodiruje ključnu kost i ramena, no to je sve što imaju zajedničko. Dok lob ima oštre i ravno rezane vrhove, u 'midi flicku' kosa je rezana s mnogo forme na vrhu te s ultra ženstvenim slojevima koji su lepršavi i zakrenuti na vrhovima. Uz lagani pokret i formu od korijena do vrhova, ova je frizura mnogima brzo postala omiljena, uključujući i nekoliko holivudskih zvijezda, poput Jodie Comer, Kaie Gerber i Selene Gomez. Posebnost ove frizure je i u tome što se može nositi i prebačena na jednu stranu, za maksimalan volumen i lepršavost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Prebacivanje kose s jedne na drugu stranu može biti zahvalno za dobivanje volumena, no Smith za srcoliki oblik lica ipak preporučuje razdjeljak na sredini te duže, slojevite šiške. Kod okruglog oblika lica preporučuje razdjeljak na stranu u kombinaciji sa slojevima koji uokviruju lice stvorit će konturirajući efekt. Za četvrtasti oblik lica, Smith kaže kako bi trebalo izbjegavati razdjeljak na sredini te posebnu pozornost posvetiti dobivanju lepršavih slojeva uz čeljust, kako bi se crte lica ublažile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Smith (@tomsmithhd)

"Velika prednost ove frizure srednje duljine s lepršavim vrhovima je ta što se može prilagoditi i odlično stajati na raznim tipovima kose", rekao je Smith za Glamour. "Ako se želi sačuvati gustoća kod tanje kose, lepršavi slojevi trebali bi ostati samo oko lica kako bi se zadržao maksimalan volumen i punoća. Ako je kosa gusta, uz pomoć slojeva, gustoća kose se može prorijediti te će tako kosa oživjeti s pokretom i formom".

'Midi flick' idealan je za davanje forme i volumena posebno tankoj i finoj teksturi kose, no uz pravi pristup može se nositi i na drugim tipovima kose. Zbog ove specifične duljine, gdje kosa dodiruje ramena i ključnu kost, vrhovi se nježno savijaju i dobivaju posebnu lepršavost.

Kirsten Dunst Možda vas zanima 6 odličnih frizura s kojima će tanka kosa izgledati bujnije - sve je u načinu šišanja Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @jodiemcomer

Komentari 0