Beauty

Anđeoski valovi: osim što su najpopularnija frizura jeseni, iziskuju i najmanje truda

  • Osim što s Tjedana mode svjetske modne prijestolnice šalju jasnu poruku kakvi će krojevi vladati u mjesecima pred nama, prestavljeni su i vodeći beauty trendovi 
  • Među svim frizurama posebnu su pozornost privukle one kakve su nosili modeli na reviji Mirror Palaisa
  • Takozvani anđeoski valovi za koje je Marcelo Gaia inspiraciju pronašao u renesansi jedna je od najpopularnijih frizura sezone, a bez puno muke ju i sami možemo napraviti u kućnoj radinosti

Ovih su dana sve oči ljubitelja mode uprte u modne prijestolnice diljem svijeta na čijim pistama u sklopu Tjedana mode možemo vidjeti sve najvažnije trendove za godinu pred nama. Iako se najveća pozornost posvećuje predstavljenim kolekcijama odjeće i modnih dodataka, jednako su za cijelu priču važni i makeup i frizure, a jedna se među svim predstavljenima posebno istaknula kao veliki nadolazeći trend.

Na prvoj reviji Mirror Palaisa predstavljeni su sanjivi korzeti i drske minice, prozirna vjenčanica i debitantska muška kolekcija, a ovaj brend omiljen na Instagramu i predvođen Marcelom Gaiom, osim odjećom pozornost je privukao i frizurama koje na modnim pistama ove godine viđamo sve češće. Kao dan postaje jasno da su upravo anđeoski valovi jedna od najpopularnijih frizura sezone. Za renesansne frizure i kaskadne, nježno raščupane valove zaslužan je Justin Marjan koji ih je stvorio u suradnji s Tresemmé timom, a mi smo istražili kako ovu super popularnu frizuru možemo i sami napraviti.

Možda vas zanima Najbolje četke za tanku kosu, od kojih ona neće još više izgubiti na volumenu Rubrika Beauty Beauty

Za razliku od zaglađenih i besprijekornih valova s puno volumena kakvi nerijetko uokviruju lica što nam se smiješe s naslovnica magazina, romantični valovi kakvi su zavladali ovogodišnjim tjednima mode ne samo da izgledaju kao da su izašli iz nekog vremena davno prije našeg, kad nisu postojali razni uređaji za oblikovanje kose, nego su doista frizura koju svatko od nas može sam napraviti kod kuće bez puno muke. 

Možda vas zanima Ovu frizuru žene obožavaju jer na najbolji način dodaje volumen i teksturu dugoj kosi Rubrika Life&style Life&style

Dok nam je kosa još uvijek vlažna, potrebno ju je ravnomjerno pošpricati lakom za kosu s fleksibilnim učvršćivanjem, što će stvoriti dobru bazu za mekane valove koji će tako duže trajati. Kosu je zatim potrebno podijeliti u nekoliko pramenova i isplesti labave pletenice. Preko pletenica je potrebno prijeći peglom ili sušilom za kosu da bismo ih učvrstili, a nakon što se kosa potpuno osuši, potrebno je samo raspustiti pletenice, prstima ugrubo rasčešljati kosu te nanijeti sprej za teskturu kako bismo stvorili voluminozan i prozračan izgled valova koji nisu previše lepršavi. Za kraj je potrebno kosu posprejati lakom kako bismo zadržali definiciju i spremni smo osvojiti svijet.

Uz usne u boji mesa i romantično rumenilo odgovarajuće nijanse kao vodeći ovosezonski makeup trend, anđeoski valovi bez imalo će dvojbe zavladati Instagram feedovima i preuzeti #BeautyTok u mjesecima koji dolaze. Još samo da u priču dodamo romantične korzete i spremni smo jesenskim mjesecima koračati u maniri Botticellijevih muza.

Photo: Instagram @ginta

Komentari 0