Beauty

Gubitak kose muči sve više žena: kako otkriti problem i koji proizvodi mogu pomoći?

  • Stanjivanje i opadanje kose problem je koji mnoge žene dijele, a uzroka za to je više
  • Donosimo koji su uzroci tome, kako ih prepoznati te kako se boriti protiv ispadanja kose
  • Evo koji proizvodi mogu pritom pomoći - evo nekoliko prijedloga...

Gubitak kose i njeno stanjivanje obično je stresno za svaku ženu. Iako je ispadanje kose prirodan dio životnog ciklusa kose, ako gubimo više od 100 vlasi dnevno, moguće je da se radi o nekoj od vrsta alopecije. Pojačano ipadanje kose nije tako samo boljka muškaraca jer statistike kažu da žene čine čak 30 % ukupne populacije pogođene nekim oblikom alopecije. Nažalost, to je nešto čemu smo, kako starimo, sve sklonije.

Možda vas zanima Ovu frizuru žene obožavaju jer na najbolji način dodaje volumen i teksturu dugoj kosi Rubrika Life&style Life&style

Dobra vijest je da postoji nekoliko stvari koje možemo učiniti kako bismo same sebi pomogle i smanjile ispadanje kose. No, prije nego krenemo razmatrati proizvode kojima si možemo pomoći, odgovorit ćemo na pitanja što uopće uzrokuje pojačano ispadanje kose te kako sa sigurnošću znati gubimo li previše kose. 

Što uzrokuje ispadanje kose?

Uzroci gubitka kose mogu biti složeni i različiti, no često je to zbog kombinacije čimbenika. Najčešći su stres, hormonska neravnoteža, bolesti štitnjače, dijete odnosno loša prehrana i tretmani poput bojenja ili stiliziranja kose. Kako bi isključili bilo kakve zdravstvene probleme potrebno je napraviti krvni test. Međutim, niske razine željeza ne otkrivaju se uvijek tijekom pretraga krvi, a to je, primjerice, jedan od primarnih uzroka gubitka kose (osobito kod žena u reproduktivnoj dobi). Također, neravnoteža hormona može testirati, no zbog inherentne osjetljivosti folikula dlake, čak i normalne količine testosterona mogu uzrokovati tanku kosu kod nekih žena, ali ne i kod drugih.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Stanjivanje kose problem je kod mnogih žena

Kako prepoznati imamo li problem?

Postoji nekoliko jednostavnih načina, iako to uvijek treba procijeniti kroz razdoblje od nekoliko tjedana, a ne dana, jer ispadanje kose može varirati iz dana u dan. Uz očite znakove kao što je više kose koja ostaje na četki za kosu, dobar test je i test konjskog repa. Ima li naš konjski rep manji obujam nego inače često je najlakši način da utvrdimo difuzni gubitak kose. Tanji konjski rep nažalost znači značajno smanjenje volumena kose, a većina ljudi izgubi minimalno 15% kose prije nego što toga uopće budu svjesni.

frizure za tanku kosu Možda vas zanima 4 frizure koje su savršene za tanku kosu i 4 koje je najbolje izbjegavati Rubrika Beauty Beauty

Proizvodi koji mogu pomoći pri pojačanom ispadanju kose

Svakodnevno korištenje šampona posebno namijenjenog protiv ispadanja kose može poboljšati izgled prorijeđene kose čineći je gušćom i dodajući volumen. Također može riješiti određene probleme koji uzrokuju stanjivanje kose.

Najbolje četke za tanku kosu, od kojih ona neće još više izgubiti na volumenu

Asebon Forte šampon za jačanje, obnovu i rast kose sadrži kompleks inovativnih sastojaka koji blagotvorno utječu na smanjenje lomljivosti i ispadanja kose, njezinu revitalizaciju i poticanje rasta kose. Nakon upotrebe Asebon Forte šampona kosa je meka, sjajna i lepršava, a vlasište revitalizirano i uravnoteženo. 

Asebon forte šampon

Asebon forte šampon | Autor: Pr Pr 69,90 kn

Marbo šampon 03 sadrži aktivne sastojke koprive bogate vitaminima i mineralnim solima koji potiču lokalnu cirkulaciju i obnovu korijena dlake. Ekstrakti kadulje i ružmarina reguliraju lučenje sebuma, sprječavaju mašćenje vlasišta i umiruju svrbež i iritacije kože glave. Istovremeno, ovaj šampon je i klasično sredstvo za potpuno prirodno, blago i higijensko pranje kose, kojem su mnogi korisnici ostali vjerni, od prve upotrebe do danas, a preporuča se i kao prevencija za njegu obojene i prirodne kose. 

Marbo šampon protiv ispadanja kose

Marbo šampon protiv ispadanja kose | Autor: Pr Pr Cijena 92,50 kn

Osim šampona, protiv opadanja kose mogu nam pomoći i losioni, a za najbolji učinak najbolje ih je kombinirati. Olivalov losion sadrži ekstrakt sjemenki piskavice i eterično ulje ružmarina koji pomažu potaknuti brži rast kose te doprinose boljoj gustoći i volumenu.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design PISKAVICA I RUŽMARIN LOSION PROTIV OPADANJA KOSE

Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 ampule pružaju ciljanu njega protiv opadanja kose koja će iznenaditi svakoga rezultatima koji su vidljivi već nakon tri tjedna.

Vichy DERCOS Aminexil Clinical 5 ampule | Autor: Pr Pr Cijena: 449,00 kn

Photo: Instagram@butterflylofthairsalon

Komentari 0