Beauty
frizure za tanku kosu

4 frizure koje su savršene za tanku kosu i 4 koje je najbolje izbjegavati

Različitim tipovima kose pristaju različite frizure, što vrijedi i za tanku kosu. S mnoštvom inspiracije koju nam nude društvene mreže i frizure slavnih zvijezda, biranje frizure koja će najbolje pristajati našem tipu kose može biti prilično zahtjevno.

Fina, tanka kosa zahtjeva dosta volumena i forme kako bi frizura bila postojana, no to je teško postići, posebno s određenim tipovima frizura. Uz odabranu pravu frizuru za tanku kosu, oblikovanje i stiliziranje također će biti lakše.

Prema savjetima stručnjaka, u nastavku donosimo 4 frizure koje neće odgovarati tankom tipu kose, kao i 4 koje će tanku kosu prikazati u najbolje izdanju.

4 najgore frizure za tanku kosu

1. Previše oštrih slojeva

Ovakve frizure prigodnije su za gušću kosu, jer tanka kosa nema dovoljno volumena kako bi održala ovaj slojeviti oblik frizure.

2. 'Rachel' frizura

Iako su frizure inspirirane 90-ima trenutno vrlo popularne, finoj, tankoj kosi frizura s mnoštvom slojeva kroz cijelu duljinu jednostavno neće pristajati jer se vrhovi neće uvijati, već samo padati.

3. Duga kosa s kratkim slojevima

I ovakvu je frizuru najbolje izbjegavati kod tanke kose jer tanka kosa lako puca, a kratki slojevi samo će još više naglasiti ispucale vrhove.

4. Duga frizura

Preduga kosa također može biti nezahvalna frizura kod duge kose, posebno zbog lakog pucanja vrhova tanke kose. Ovakva frizura može učiniti da kosa izgleda neodržavano.

Nives Ivanišević Možda vas zanima Nives Ivanišević je promijenila frizuru i nove šiške joj odlično stoje! Kopirati asap! Rubrika Beauty Beauty

4 najbolje frizure za tanku kosu

1. Klasičan bob

Klasičan bob odlična je frizura s kojom će tanka kosa izgledati gušće, kao i vrhovi kose. Ravno rezani bob kosu će održavati zdravom i ostaviti dojam punoće u kosi.

2. Pixie frizura

Pixie frizura koja je šira sa strane ostavit će dojam gušće kose, a volumen se može dodatno povećati podizanjem kose na vrhu u zrak. Odluka o drastičnom skraćivanju kose mogla bi ti potpuno promijeniti život.

3. Kratke frizure koje uokviruju lice

Kraće frizure s pramenovima koji uokviruju lice vrlo su dobar odabir za tanku kosu jer održavaju mekoću oko lica te stvaraju iluziju gušće kose.

4. Skriveni slojevi upleteni u kosu

Taktički smješteni slojevi na vrhu glave mogu poslužiti za dodatno dobivanje volumena i teksture, a odlično će doći i kod stiliziranja kose u valove i dodati na volumenu.

Možda vas zanima Veliki zaokret: kako Seve izgleda s roza kosom i kome je posvetila majicu koju nosi? Rubrika Stars Stars
 
Photo: Instagram @peterluxhair

Komentari 0