Beauty
najbolje boje za tanku kosu

5 boja koje neće laskati tankoj kosi i 5 koje će biti puni zgoditak!

  • Savršenu frizuru za tanku kosu, jednako kao i boju, ponekad je vrlo teško pronaći
  • Iako se za tanku kosu uglavnom preporučuju svjetlije nijanse, stvar nije tako jednostavna
  • Donosimo pet boja i tehnika kojima lako možemo dobiti predivan, višedimenzionalan i puniji izgled kose!

Svatko ima drugačiji tip kose, koji sa sobom nosi različite vrste održavanja i zahtijeva različitu njegu. Tako i tanka, fina kosa ima svoje prednosti, ali i nedostatke, budući da često može izgledati slabo ili neodržavano, koliko god se netko trudio oko njege kose.

najbolje boje za tanku kosu | Autor: Instagram @roisinhayden Instagram @roisinhayden najbolje boje za tanku kosu

Odgovor se krije u pronalasku pravilnog načina njegovanja i tretiranja tanke kose te izbora nijanse boje koja će savršeno odgovarati. Stručnjakinja Erica Conan, iz ColorProofa, tako tvrdi kako je ključ u pravilnom odabiru boje za kosu te redovitom održavanje te boje, kako bi tanka kosa izgledala puno i sjajno.

najbolje boje za tanku kosu | Autor: Instagram @hairbyruslan Instagram @hairbyruslan najbolje boje za tanku kosu

U nastavku donosimo pet načina i prijedloga boja za održavanje tanke kose lijepom i njegovanom!

NE: ista boja na cijeloj kosi

DA: Više tonova koji stvaraju dimenziju

Conan upozorava da se osobe s tankom kosom klone odabiranja jedne boje, ako ju neće moći redovito održavati kod svojeg frizera, budući da boja već nakon par tjedana može izgledati isprano ili izblijedjelo, ovisno o nijansi, što će dodatno privući pozornost na nedostatke tanke kose. Multidimenzionalna boja, s nekoliko tonova, dat će tankoj kosi potrebnu punoću, a bit će i lakša za održavanje.

najbolje boje za tanku kosu | Autor: Instagram @theamberperry Instagram @theamberperry najbolje boje za tanku kosu

NE: upadljivi, kontratni izrast

DA: izrast koji tvori postupni prijelaz

Kosu je, a posebno tanku, nakon svježih pramenova ili boje, dosta teško održavati ako je riječ o većem kontrastu između prirodne i nove boje. Stoga se savjetuju priklanjanje tehnici 'shadow root', odnosno dodavanju nijansi između korijena i ostatka kose, kako bi se stvorio postupni prijelaz. Tankoj kosi će tako biti dodana dimenzija, vrijeme do ponovnog posjeta frizeru produljeno.

najbolje boje za tanku kosu | Autor: Instagram @clairerose Instagram @clairerose najbolje boje za tanku kosu

Možda vas zanima Jedan proizvod na tanku kosu bez volumena djeluje poput čarobnog štapića, a ima i nekoliko sjajnih nuspojava! Rubrika Beauty Beauty

NE: Sasvim bez pramenova

DA: Strateški raspoređeni pramenovi

Predivna dimenzija dodana tankoj kosi pomoći će joj da izgleda punije, a to se lako može postići uz dodavanje pramenova na strateškim mjestima. Promišljeno naneseni pramenovi drugačijih, ali sličnih nijansi i naneseni drugačijim tehnikama, dat će tankoj kosi puniji i gušći izgled, a ova se frizura može postići i tamnom i svijetlom bojom. Pramenovi koji uokviruju lice, sitni baby pramenovi ili balayage samo su neke od tehnika koje mogu biti korištene. Ovakva će se boja posebno istaknuti na kosi stiliziranoj u valove. 

najbolje boje za tanku kosu | Autor: Instagram @emilisindlev Instagram @emilisindlev najbolje boje za tanku kosu

NE: Boja koju je teško održavati

DA: Boja koja se lako održava

Erica Conan tvrdi kako je rješenje za puniji izgled kose pravilno i redovito održavanje, što će biti olakšano odabirom multi-tonalne boje, koja će omogućiti slobodniji rast prirodne kose i sakriti izrast. Ovo se posebno odnosi na osobe s prirodno svijetlom kosom koje se odluče kosu obojiti u tamnije smeđe ili crvene tonove. Korijen kose u tom se slučaju posebno ističe jer je svjetliji od ostatka kose pa je potrebno dodati nekoliko različitih tonova kako bi se prirodni korijen ljepše stopio s novom bojom.

najbolje boje za tanku kosu | Autor: Instagram @alicedetogni Instagram @alicedetogni najbolje boje za tanku kosu

NE: Drastično drukčija boja

DA: Boja slična prirodnoj boji kose

Svi smo se našli u situaciji kad smo svoju plavu kosu željeli obojiti u crno ili obrnuto, no stručnjaci savjetuju da je posebno za tanku kosu, bolja varijanta odabir nijanse koja je slična prirodnoj boji kose. Nova boja koja nije drastično različita od prirodne bolje će se uklopiti, a naravno bit će i lakša za održavanje jer se korijen prirodne kose kad počne izrastati neće toliko isticati. 

najbolje boje za tanku kosu | Autor: Instagram @peterluxhair Instagram @peterluxhair najbolje boje za tanku kosu

Možda vas zanima Barbie visoki rep izgledat će super u svakoj svečanoj prilici. Evo kako ga napraviti bez puno muke Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @hairbyruslan

Komentari 0