Beauty
frizura za tanku kosu

5 jednostavnih, a ipak svečanih frizura s kojima će i tanka kosa dobiti na volumenu

  • Tanka kosa nije lagana za stiliziranje, no i s ovim tipom kose može se postići svečana frizura puna volumena
  • To ne moraju biti komplicirane frizure, nego je potrebno dobro pratiti korake te koristiti pravilne proizvode 
  • Tanka kosa podignuta u rep ili punđu ili raspuštena, također može izgledati voluminozno i prigodno za svečane prilike! 

Tanka kosa jedan je od najzahtjevnijih tipova kose za oblikovanje, no ipak postoje razni trikovi i načini kako postići iluziju volumena i teksture i na tankoj kosi te joj dodati formu kako bi frizura lijepo izgledala.

Iako se slaganje frizure s tankom kosom koja nema gustu teksturu, uvijek postoje frizure koje odlično izgledaju i na tankoj kosi.

Možda vas zanima Barbie visoki rep izgledat će super u svakoj svečanoj prilici. Evo kako ga napraviti bez puno muke Rubrika Beauty Beauty

U nastavku donosimo inspirativne primjere frizura kojima se možemo poslužiti ako imamo tanku kosu, a želimo predivnu voluminoznu frizuru. 

Visoka punđa

Za postizanje ove predivne frizure u kojoj se s podignutom kosom stavlja fokus na lice, potrebno je koristiti jači lak za kosu te kosu prvo dignuti u visoki rep, a zatim pramenove stilizirati u zalizanu ili razbarušenu punđu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)

Chignon punđa

Opuštena, ali savršeno elegantna chignon punđa jedna je od frizura koju i Meghan Markle najviše voli nositi, a odlična je opcija za sve s tankom kosom. Sve ponovno počinje od skupljanja kose u rep, ovaj put niski te nakon toga umatanja preostalih dijelova u predivnu punđu punu volumena.

frizura Meghan Markle | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Meghan Markle

Mekani konjski rep

Ova frizura lagana je i savršena za svečane prilike u kojima želimo kosu skloniti s lica, a ne želimo nositi punđu. Trik za skrivanje tanke kose i nedostatka gustoće je ostavljanje nekoliko pramenova izvan repa, koji će lijepo uokviriti lice, a za punoću i duljinu uvijek možemo dodati i ekstenzije.

Vrhovi stilizirani prema van

Retro frizura koja je bila popularna tijekom 60-ih i 90-ih, a sad se ponovno nosi čini tanku kosu punijom, a vrlo ju je lako napraviti stiliziranjem krajeva kose prema van sušilom ili peglom za kosu.

Khloe Kardashian | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Khloe Kardashian

Voluminozni valovi

Kod ove frizure fokus je na teksturi kose stiliziranoj u valove prepune volumena koji se postiže uz pomoć proizvoda za oblikovanje kose i davanje forme tankoj kosi. Valovi se mogu stilizirati na više načina, a uz razjedljak na stranu, kosa će dodatno dobiti na volumenu.

Zendaya Možda vas zanima Zendayin novi bob je i najtraženija frizura godine, tako su se već ošišale neke zvijezde, pa i hrvatske Rubrika Beauty Beauty
 
Photo: Instagram @hairbyruslan

Komentari 0