Beauty
njega kose

9 proizvoda za njegu kose s biotinom koji će kosi dati gustoću, volumen te ju osnažiti

  • Slaba i oštećena kosa koja opada većini nas u nekom periodu predstavlja problem kojeg želimo riješiti, za zdravu, snažniju i puniju kosu
  • Pri tome nam, uz pravilnu prehranu i smanjenje vanjskih stresora mogu pomoći i razni nutritivni sastojci, poput biotina
  • Biotin ili vitamin B7 djeluje na poboljšanje gustoće kose, njen zdraviji izgled i poticanje rasta

Opadanje kose te slaba i lomljiva kosa najčešći su problemi s kojima se susrećemo kad je u pitanju zdravlje kose, a uzrokovani su raznim čimbenicima, od oštećenja uzrokovanih bojenjem kose, do zdravstvenih poteškoća. Pri traženju rješenja, često se izdvaja jedan sastojak, točnije vitamin B7, poznatiji kao biotin. Biotinu se pripisuju razne dobrobiti kod jačanje kose, a često se koristi i u preparatima koji potiču rast kose. Djeluje i na pojačavanju gustoće kose te poticanje cirkulacije na vlasištu.

Uz razne šampone, postoje i maske te razni drugi proizvodi za kosu s biotinom koji će djelovati na osnaživanje korijena kose i folikula kose te njenu gustoću, kao i protiv suhoće kose.

Možda vas zanima Tajno oružje glumice Lily Collins za meku i sjajnu kosu je ovaj suhi šampon Rubrika Beauty Beauty

U nastavku donosimo 9 proizvoda za njegu kose s biotinom koje vrijedi isprobati!

Mielle Organics šampon za jačanje kose s ružmarinom i mentom

Mielle Organics brend je koji je osvojio beauty zajednicu svojim kvalitetnim uljem od ružmarina, a jednako je učinkovit i njihov šampon za jačanje kose, također s ružmarinom, ali i obogaćen biotinom. Nježno čisti i osnažuje slabu i ispucalu kosu te s vremenom daje odlične obnavljajuće rezultate.

proizvod za kosu s biotinom | Autor: Amazon Amazon Mielle Organics, šampon za učvršćivanje kose s ružmarinom i mentom, (9,08 eur)

L’Oréal Professionnel Serie Expert Inforcer šampon za njegu i jačanje kose

Suhoj i ispucaloj kosi lako možemo stati na kraj uz L’orealov Inforcer šampon. Ovaj šampon čisti krhku kosu sklonu pucanju i lomljenju te ju čini otpornijom. Obogaćen je vitaminom B6 i biotinom, koji sprječavaju lomljenje i opadanje kose. Nakon korištenja kosa izgleda zdravo i sjajno.

proizvod za kosu s biotinom | Autor: Notino Notino L’Oréal Professionnel Serie Expert Inforcer šampon za njegu i jačanje kose, (21,20 eur)

Redken Extreme Length krema bez ispiranja s biotinom 

Posebna njega bez ispiranja dolazi iz Redkena, a slaboj kosi nakon pranja pruža sve što joj je potrebno. Svojim regenerativnim učinkom s biotinom kvalitetno poboljšava strukturu kose, pruža joj hidrataciju te eliminira lomljenje kose.

proizvod za kosu s biotinom | Autor: Notino Notino Redken, Extreme Length krema bez ispiranja s biotinom, (31,50 eur)

Kallos Biotin maska za tanku, slabu i lomljivu kosu

Formula ove maske za kosu obogaćena je biotinom koji duboko njeguje vlakna kose od korijena do vrhova. Kallos Biotin maska povećava gustoću kosi i sprječava pojavu ispucalih vrhova te kosu čini zdravijom i jačom.

proizvod za kosu s biotinom | Autor: Notino Notino Kallos Biotin maska za tanku, slabu i lomljivu kosu, (2,10 eur)

TRESemmé Biotin + Repair 7 obnavljajući šampon za oštećenu kosu 

TRESemmé šampon s biotinom učinkovito čisti vlasište, temeljito pere kosu te joj vraća prirodnu ljepotu i sjaj. Svojom hranjivom formulom njeguje i regenerira kose.

proizvod za kosu s biotinom | Autor: Notino Notino TRESemmé Biotin + Repair 7obnavljajući šampon za oštećenu kosu, (5,30 eur)

Grow Gorgeous Intense šampon za kosu

Grow Gorgeous šampon iz Intense linije brenda namijenjen je obnovi tanke i suhe kose sklone ispadanju. Bogata hranjiva formula učinkovito čisti vlasište, korijen i vrhove kose te kosu čini punijom. Sadrži biotin i kofein koji stimuliraju rast kose, dok niacinamid osnažuje prirodnu zaštitu tjemena osiguravajući vlažnost za mekšu i više svilenkastu kosu. Ovaj veganski šampon ne sadrži sulfate, parabene, alkohol niti gluten.

proizvod za kosu s biotinom | Autor: Douglas Douglas Grow Gorgeous Intense šampon za kosu, (21,10 eur)

La Croa Stimulation šampon za brži rast i protiv opadanja kose

La Croa šampon za stimuliranje rasta kose sadrži organsko ulje mente i kurkume te je obogaćen biotinom, kofeinom, uljem bučinih sjemenki i uljem ružmarina. Organski ekstrakti potiču rast kose, pomažu u sprječavanju opadanja kose, daju joj puniji izgled i poboljšavaju cirkulaciju vlasišta. Ne sadrži sulfate, silikone ni alergene te je pogodan za korištenje i na osjetljivom vlasištu.

proizvod za kosu s biotinom | Autor: dm dm La Croa, Stimulation šampon za brži rast i protiv opadanja kose, (10,60 eur)

L’Oréal Paris Elseve Full Resist maska za slabu kosu

Ova maska obogaćena vitaminom B5, biotinom i argininom, namijenjena je slaboj kosi koju čini jačom i otpornijom na lomljenje. Intenzivna formula kosi daje vitalnost, svileni izgled i predivan sjaj.

proizvod za kosu s biotinom | Autor: dm dm L’Oréal Paris Elseve, Full Resist maska za kosu, (6,62 eur)

Pantene Lift'n'Volume Biotin + Rose WaterPantene PRO-V miracles Lift'n'Volume šampon s biotinom i ružom 

Pantene šampon bez silikona kosi pruža volumen i čini ju vidljivo gušćom te pomaže kosu učiniti otpornijom na oštećenja uzrokovana oblikovanjem. Njegujuća formula obogaćena je nutrijentima poput biotina i ružine vodice.

proizvod za kosu s biotinom | Autor: Notino Notino Pantene PRO-V miracles Lift'n'Volume šampon, (6,00 eur)

Možda vas zanima Duga i bujna kosa postaje realnost uz ovaj fantastičan tretman za ubrzani rast kose Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @hairbyruslan

Komentari 0