Beauty
električni uvijači za kosu

Kako kosi dodati volumen i valove na starinski način, prišapnule su nam naše mame

  • Dodatan volumen uvijek je poželjan u kosi, posebno na ravnim i tankim tipovima kose
  • Razni proizvodi za volumen poput pjena i sprejeva mogu pomoći, no rijetko koji će postići volumen u kosi poput grijanih uvijača za kosu
  • Električni uvijači, nasljednici toplih viklera koje su koristile naše mame, dat će kosi bez volumena formu i lepršavost koja će trajati danima!

Iako je ravna i tanka kosa bez volumena vrlo teška za oblikovanje i davanje forme i dimenzije kosi, neki proizvodi za davanje volumena ipak mogu pomoći. Uz sprej za teksturiranje ili šampon za suho pranje, u postizanje volumena u kosi može nam pomoći i jedan pomalo zaboravljeni proizvod koji kosi daje volumen u stilu 90-ih.

električni uvijači za kosu | Autor: Instagram @crissystyles Instagram @crissystyles

Riječ je o električnim ili grijanim uvijačima za kosu, koji su prvo postali popularni tijekom 60-ih godina, za frizuru kao iz salona koju su žene mogle napraviti i kod kuće, a u 90-ima bili su dio beauty rutine gotovo svake žene. 

Možda vas zanima Kim Kardashian najavljuje novi trend plavih nijansi, platinasta, izgleda, više nije tako 'hot' Rubrika Beauty Beauty

Lagani su za korištenje te su idealni za one s tankom i finom kosom koji traže dodatan volumen. Električni uvijači za kosu vlasima daju ležernu, volumeniziranu formu bez nepoželjnih i odbjeglih kovrča. 

 

@oliviadaytonn HOT ROLLERS !!!! #hotrollers #hairtok #blowouthair #bigcurls ♬ original sound - Playboiisoundss🉐🖤

 

Prije korištenja, grijane uvijače za kosu treba naravno, zagrijati, a zatim razdijeliti kosu u dijelove te ju omotati oko uvijača po dijelovima te pričvrstiti kopčom koja dolazi u setu s uvijačima. Električne uvijače za kosu preporučuje se koristiti na suhoj kosi nekoliko sati prije izlaska, tijekom spremanja, biranja outfita i nanošenja makeupa. 

Kosu prije postavljanja grijanih uvijača možemo dodatno pripremiti za dobivanje volumena dodavanjem spreja ili pjene za volumen na korijen kose, a ostatak kose prosušiti da ne bude u potpunosti ravna, budući da u suprotnom slučaju, električni uvijači neće adekvatno djelovati. 

električni uvijači za kosu | Autor: Notino/net-a-porter Notino/net-a-porter Remington, Jumbo H5670 električni uvijači za kosu, (431,50 kn); T3, električni uvijači za kosu Luxe, (1.123,00 kn); BaByliss PRO, Jumbo BAB3025E grijani uvijači za kosu, (456,40 kn)

Električni uvijači za kosu zahvaljujući beauty influencericama na društvenim mrežama, ponovno su na vrhuncu popularnosti, a mnoge su oduševljene postignutim rezultatima nakon korištenja ovog alata za uvijanje kose. Grijani uvijači mogu se koristiti i na valovitoj i kovrčavoj kosi, ne samo na ravnim tipovima kose, no kovrčava i valovita kosa prije korištenja električnih uvijača treba biti izravnana.

Možda vas zanima Barbie visoki rep izgledat će super u svakoj svečanoj prilici. Evo kako ga napraviti bez puno muke Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @oliviadaytonn

Komentari 0