Beauty

Contouring koji traje tjedan dana?! Nova tehnika make upa koristi proizvode za samotamnjenje

  • TikTokeri su iznjedrili novi trend koij nam je instantno privukao pažnju - tantouring
  • Riječ je o tehnici konturiranja korištenjem proizvoda za samotamnjenje čiji rezultati traju i tjedan dana
  • Osim savršenih kontura, lice dobiva suptilan sjaj, a čak su i nesavršenosti tena dobrim dijelom prekrivene, baš kao što je to slučaj kada smo prirodno preplanuli

Tijekom proteklog desetljeća, ako ne i duže, konturiranje je bilo jedan od najvećih online beauty trendova - od Youtubera koji su lice konturirali Nars Laguna Bronzerom pa do Instagram influencera koji su stvarali geometrijske linije po licu koje su nakon toga blendali, a generacija TikTokera uspjela je iznjedriti još jedan trend koji zamjenjuje konture kakve smo do jučer poznavali. Riječ je o mekšoj i dugotrajnijoj tehnici konturiranja korištenjem proizvoda za samotamnjenje poznatoj pod imenom tantouring.

Što je točno Tantouring?

Kao što samo ime govori, tantouring je tehnika konturiranja korištenjem proizvoda za samotamnjenje u svrhu stvaranja dugotrajnijeg efekta. TikTokeri su počeli nanositi sredstva za samotamnjenje na područja koja i inače konturiraju, poput jagodica, linije čeljusti, linije kose i strana nosa, a osim što stvara definiciju koja traje danima, tantouring se sviđa mnogima i zbog dodavanja suptilne brončane  boje našem tenu.

@kamgregory #ad tanning hack🤎 ft @sttropeztan i absolutely love this trick and it works for EVERYONE#sttropeztan #glowfest ♬ original sound - kamille
novi beauty proizvodi Možda vas zanima 5 novih beauty proizvoda koji su već pravi hit na TikToku Rubrika Beauty Beauty

Koje su prednosti tantouringa?

Sve tehnike trajne šminke pomažu nam da u svakom trenutku izgledamo kao da smo našminkani, no velika mana tradicionalnih tehnika poput mikrobladinga i tetoviranja eyelinera skriva se u prolaznosti trendova. Tantouring se ne oslanja na tretmane zahvaljujući kojima će naša koža zauvijek izgledati na isti određeni način, već jednostavno koristi dugotrajnije proizvode kako bi željeni izgled trajao barem nekoliko dana.

Kako tantourirati lice?

Jedan od najvažnijih koraka tantouringa je odabrati sredstvo za samotamnjenje koje će najbolje odgovarati našem tenu i koži. Ovakvi proizvodi imaju dvostruki učinak - s jedne strane definiraju našu strukturu kostiju poput konturiranja, a k tome licu daju onaj osunčani sjaj poput bronzera. Svi oni koji vole oba efekta trebali bi se odlučiti za proizvod za samotamnjenje neutralnih tonova kako bi svojoj koži dodali toplinu i definiciju. Za one koji žele maksimalan osunčani sjaj, najbolji odabir su proizvodi za samotamnjenje toplih podtonova, dok bi se oni koje takav sjaj nimalo ne oduševljava i žele isključivo dugotrajnije konture trebali odlučiti za proizvod za samotamnjenje sa zelenim ili hladnim podtonovima. Iako danas postoji bezbroj sredstava za samotamnjenje među kojima se mogu pronaći i ona koja su posebno formulirana za lice, doista možemo koristiti bilo koje sredstvo za samotamnjenje (čak i ako je za tijelo) kako bismo postigli željene učinke.

@connieeewalker What I do for Face Tanning ✌🏼⚡️ #tantouring #facetanning #tan #facetan #fyp #makeuptutorial ♬ Glad U Came - Liilz

Piling je obavezan

Drugi važan korak prije nanošenja bilo kakvog sredstva za samotamnjenje na lice ili tijelo je pobrinuti se da na koži nema drugih proizvoda, prljavštine i mrtvih stanica kože jer time riskiramo da se pigmenti za samotamnjenje zadrže na ljuskicama ili nakupinama, stvarajući neujednačen finish. Lice je prvo potrebno očistiti nježnim sredstvom za čišćenje kako bismo uklonili šminku i očistili kožu, a nakon čega na red dolazi nježan piling kako bismo skinuli mrtve stanice kože s površine.

Pažnju zaslužuju i naš vrat i dekolte

Isprobavamo li ovu tehniku tijekom zime, jasno je da se naše lice više neće stapati s našim trenutnim tenom. Upravo zato se preporuča nanošenje odabranog proizvoda za samotanjenje i na vrat i dekolte kako bi se koži dodao suptilan sjaj.

Nanošenje sredstva za samotamnjenje

Koristeći kist za konturiranje, odabrani se proizvod nanosi na veće dijelove lica, poput jagodica, linije čeljusti i linije kose, nakon čega se blenda Beauty Blenderom. Kistom za blendanje sjenila konturiraju se manji dijelovi lica poput bočnih strana nosa, područja iznad i ispod sredine usana te pregiba očiju koji se također blendaju kako nigdje ne bi bilo oštrih linija. 

@beautybay If you don't know get to know ✨👏 @abbybaffoe #tantouring #tantour ♬ original sound - BEAUTY BAY
Možda vas zanima TikTok ima novi trend. Zove se 'shower makeup' i izgleda iznenađujuće seksi Rubrika Beauty Beauty

Kada tantouriati?

Iako neki proizvodi za samotamnjenje djeluju u svega nekoliko sati, velikoj je većini potrebna cijela noć da dođe do željenog učinka.  Svakako je poželjno pažljivo čitati što piše na samom proizvodu te sukladno tome odabrati najbolje vrijeme za nanošnje. 

Vrlo vjerojatno je puno onih koji će s ovom tehnikom biti jako oprezni, možda i skeptični, ne želeći ju isprobati ukoliko postoji šansa da rezultat u narednim danima itko vidi, no oni koji su već odvažili na isprobavanje potvrđuju da razloga za strah nema, sve dok se tehnika pravilno izvodi. Jedina razlika je što nakon ove tehnike trebamo puno manje proizvoda za ten no što inače koristimo jer lice dobiva suptilan sjaj, a čak su i nesavršenosti tena dobrim dijelom prekrivene, baš kao što je to slučaj kada smo preplanuli. A što je i više no dovoljno razloga da ovo postane jedan od naših omiljenih koraka u beauty rutini tijekom svih onih mjeseci bez prirodne preplanulosti.

 

Photo: Instagram @carloscollimua

Komentari 0