Beauty
koktel maskara

Novi trend u nanošenju maskare je slojevita tehnika 'koktel maskara' - i odlično funkcionira!

  • Volimo otkrivati i isprobavati nove makeup trendove, a među posljednjima koji je osvojio beauty svijet je 'koktel maskara'
  • Riječ je o metodi nanošenja više maskara na trepavice za jedinstven efekt!
  • Vizažisti ovu metodu koriste već godinama, a sad je postala popularna i na TikToku, otkrivamo kako ju postići! 

Maskara dio je većine makeup rutine jer predivno podiže naše trepavice i otvara oči, a danas otkrivamo zanimljivu tehniku koja će poboljšati rezultate i još više uljepšati naše trepavice. Radi se o metodi koktel maskara koja je osvojila brojne beauty TikTokere, slavne celebrityje i vizažiste.

@katiehub.org @essence cosmetics , you amaze me😍 #fyp #mascara ♬ original sound - katie

Što je koktel maskara i zašto je tehnika toliko popularna

Koktel maskara metoda je slojevitog nanošenja različitih maskara kako bi se stvorila jedinstvena formula savršena za naše trepavice. Svatko ima nekoliko svojih najdražih maskara, a s ovom tehnikom, sve ih možemo nanijeti na naše trepavice za maksimalan učinak!

Možda vas zanima Miješanje maskare i sjajila novi je TikTok trik za savršen vamp look usana Rubrika Beauty Beauty

Većina se maskara fokusira na postizanje jednog učinka na trepavicama, poput produživanja, volumena ili uvijanja trepavica. S koktelom maskara tako od svake maskare dobivamo ono najbolje i spajamo ih u makeup looku koji savršeno odgovara našim potrebama. Mogućnosti u kojima možemo miješati različite maskare ima bezbroj!

@jessicaalba #mascaracocktail time 👁️😘💋 #honestbeauty #honestbeautymascara #cleanbeautythatworks @honestbeauty ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

I glumica Jessica Alba nedavno je podijelila i svoj koktel maskara, koji se sastoji od dva maskara primera i maskare koja produžuje trepavice za voluminozni izgled njenih trepavica. 

Kako napraviti vlastiti koktel maskara

Od kojih će se maskara naš koktel sastojati ovisi o tome kakve su naše trepavice. Primjerice, jesu li ravne ili prirodno uvinute, duge ili kratke. 

@petrahenrietterufi 🤡🫠 my lashes are super curly so i have to straighten them out. I am not complaining tho! #lifeofpetrahenriette #cocktail #mascarahack #mascarareview #mascarahacks #mascaracocktail #mascaracocktailing #beautyhack #bambieyes #beautytips #oslo #norway ♬ original sound - Petra Henriette Rufi

Nakon što utvrdimo kakvog su tipa naše trepavice, možemo izabrati nekoliko maskara i spojiti ih u kombinaciji koja će pokriti sve naše potrebe.

Maskara koja produžuje i maskara koja zadebljava trepavice koktel je maskara koji će najbolje funkcionirati na kratkim i rijetkim trepavicama te će im dati punoću. Maskara koja jako uvija trepavice i ona koja im daje volumen spoj je u koktelu maskara namijenjen tankim i ravnim trepavicama koji će im pružiti uvinuti izgled pun volumena. 

koktel maskara | Autor: dm/Douglas dm/Douglas Essence, Lash Princess false lash effect vodootporna maskara, (3,84 eur); Maybelline, Lash Sensational Sky High maskara, (7,95 eur); Too Faced Better Than Sex vodootporna maskara, (27,74 eur); Lancôme Hypnôse L'absolu De Noir maskara, (39,15 eur)

Vodootporna maskara odlično će funkcionirati u koktelu s bilo kojom drugom maskarom za dugotrajan cjelodnevni makeup look.

Možda vas zanima Trik za najdužu noć: kako duže i gušće trepavice postići samo šminkom Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @chloemorello

Komentari 0