Beauty

Trik za najdužu noć: kako duže i gušće trepavice postići samo šminkom

  • Ako i ti neprestano tragaš za načinima kako trepavice učiniti većima i gušćima, na pravom si mjestu
  • Otkrili smo novi trik na TikToku koji obećava nevjerojatan volumen trepavicama, a uz njega ti donosimo i ostale savjete za zavodljiv pogled
  • Naravno, ako si ipak fan što dramatičnijeg izgleda tu su uvijek i umjetne trepavice

Niti jedna žena ne može odoljeti gustim, uvijenim i dugim trepavicama. Od pamtivijeka se zavodilo pogledom, a trepavice su jedan od ženskih aduta koji je lako istaknuti maskarom, uvijačem ili pak umjetnim trepavicama. Maskara za volumen, produljivanje, uvijenost, s gumenom ili običnom četkicom, s bazom ili bez nje... Izbor u svakoj drogeriji ili parfumeriji, pa čak i na svakom štandu pojedinog brenda je toliki da je na prvi pogled jasno – ženama nikada dovoljno isticanja trepavica.

Osim maskare, koja spada među najpoznatije kozmetičke proizvode, na tržištu se sve češće nalaze serumi i baze za jačanje trepavica, dok se u kupaonici nerijetko provode sati u želji da se savlada umijeće stavljanja umjetnih trepavica. Posebni tretmani poput bojenja i ekstenzija ili pak lash lifta trepavica su pak nešto na što se odlučuju najveće zaljubljenice u guste trepavice.

 | Autor: Instagram@christaallen Instagram@christaallen

Maskara i dalje je broj jedan

"Maskara je jedan od rijetkih proizvoda koji ne mora nužno biti skup da bi bio dobar! Naravno da skuplje maskare imaju svojih prednosti ali one se, za razliku od drugih proizvoda, brže troše", kaže vizažistica Bianka Žugelj i dodaje, "Maskara u prosjeku traje do tri mjeseca, a čak i ako ju ne koristiš svaki dan, jednom kada ju otvoriš ona se počinje sušiti." Bianka objašnjava da trikova za prepoznavanje dobre maskare nema, jer svakome odgovara nešto drugo, ali i da postoji razlika u četkicama. Jednom kada nađeš onu koja ti odgovara, savjetuje da sačuvaš četkicu i koristiš je i s nekom drugom maskarom. Maskaru ne bi trebala dijeliti ni s kim, jer se infekcije jako brzo šire.

Možda vas zanima Uz ovu maskaru koja je osvojila TikTok trepavice izgledaju kao umjetne, a košta manje od 70 kuna Rubrika Beauty Beauty

"Maskara se nanosi što je bliže moguće korijenu trepavice. To će vizualno povećati trepavice. Ja osobno za dan preferiram smeđu, a za večer crnu maskaru. Za večer također možeš nanijeti i dva sloja maskare", savjetuje Bianka.

Novi "pahuljasti i gusti" trik za trepavice na TikToku obećava da će tvojim trepavicama uz pomoć maskare dati volumen i glamur vrijedan crvenog tepiha! Trik, koji je prvi put prikazala poznata vizažistica Janine Holmes (@ j9homiemakeup), kaže da, umjesto da zaredom nanosiš slojeve maskare, umjesto toga naneseš jedan sloj, zatim umočiš zasebni kist u puder u prahu i njime obložiš trepavice prije nego što naneseš dodatnih par slojeva maskare.

@j9homiemakeup Fabulous thick lashes-Instantly! #makeuptrick #makeuptutorials #mascaratutorial #makeuphackseveryday ♬ potential breakup song x god is a woman - Adam Wright

Ovo će učiniti tvoje trepavice da izgledaju jednako dobro poput umjetnih. Rezultati na Janineinom videu su očigledni, a jedna je korisnica rekla: „Upravo sam probala i stvarno je uspjelo. Moram to raditi češće. " 'Pahuljasti i gusti' trik otad je postao viralan u TikTok beauty sferi, a korisnica @makeupbylxna u travnju je objavila je sličan video koji je od tada pregledan preko 834.000 puta i 'svidio se' impresivnih 42.000 ljudi.

@makeupbylxna Mascara Hack #makeuphack #makeuptutorial #makeuphacks #fy ♬ Originalton - Lina

Korisnica TikToka, @meghaess podijelila je pak video koji pokazuje zapanjujuću razliku između redovito korištenog načina nanošenja maskare i onog koji koristi briljantan trik.

@meghaess look at the difference in the end 😳 #eyelash #eyelashhack #lashextensions #falsies #fakelashes #biglashes ♬ original sound - el

 

Kako do savršeno gustih trepavica uz pomoć uvijača?

U stvaranju savršenog pogleda mogu pomoći i razni dodaci za oblikovanje obrva. Među najpopularnijima je uvijač za trepavice koji otvara pogled uvijanjem dlačica. Najkvalitetniji koštaju i po nekoliko stotina kuna, a sa svima treba postupati pažljivo kako se ne bi uštipnula i počupali trepavice. Upravo iz potonjeg razloga, koristi se na čistim trepavicama, bez maskare. Prije nanošenja maskare nanose se i prašci te baze za gušće trepavice. Pošto su bijele boje, zahtijevaju pomno nanošenje maskare i pokrivanje i najmanjeg traga bjeline.

Visažistica, Megan Lombardi (@ megan.lombardi) pokazuje trik s uvijačem za trepavice te preporučuje nabavku pincete nakon što naneseš završni sloj maskare kako bi pažljivo razdvojila trepavice i tako im osigurala puniji izgled.

@megan.lombardi LASHES HONEY 🪄 have you tried this powder hack? #makeuphacks #makeuptutorial #foryou #fyp #Wee #promakeupartist @ctilburymakeup #mascara #makeup #mua ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

 

Sredstva u obliku seruma koja potiču rast trepavica

U posebnu kategoriju spadaju serumi, posebni pripravci koji se poput tuša nanose prije spavanja. Ako ih redovno koristiš, relativno brzo ćeš vidjeti promjenu na svojim trepavicama – one će biti gušće, čvršće i sjajnije, a efekt traje koliko i životni vijek tretirane trepavice.

Prirodan recept za gušće i čvršće trepavice

Praznu i očišćenu ambalažu stare maskare ili bočice laka za nokte napuni ovom mješavinom:

  • 1/4 bočice ricinusovog ulja
  • 1/2 bočice ulja vitamina E
  • 1/4 bočice Aloe vera gela.

Zatim, zatvori posudu i dobro promućkaj. Četkicom od stare maskare ili četkicom za lak nanesi tu otopinu na trepavice svaku večer prije spavanja u trajanju od mjesec dana. Ricinusovo ulje učinit će ih gušćim, vitamin E ubrzat će rast, a gel Aloe vere će ih produžiti.

Umjetne trepavice i ekstenzije

Koji god proizvod odabereš, imaj na umu da dok god ne stavljaš neki oblik umjetnih trepavica – raspolažeš samo sa svojim prirodnim. Umjetne trepavice danas dolaze u nekoliko oblika: kao trepavice u komadu, parcijalne trepavice ili kao ekstenzije koje imaju i dulji rok trajanja na očima. Bianka kaže kako je stavljanje umjetnih trepavica, iako u početku teško, stvar prakse te da se mogu staviti brzo i jednostavno – ako znaš kako i imaš mirnu ruku.

Sve više žena bira ekstenzije kao alternativu umjetnim trepavicama. Prednosti ekstenzija su što ih stavlja stručna osoba i one drže dulje do običnih umjetnih trepavica, čak 30-60 dana. Monika Kundih Antunović iz salona Mysterion kaže kako one ne oštećuju prirodnu trepavicu:

polutrepavice Možda vas zanima 'Polutrepavice' novi su i prilično jednostavan trik za predivne trepavice Rubrika Beauty Beauty

"Stvar je u tome da ćete, ukoliko prestanete ugrađivati ekstenzije, prije ili kasnije dobiti natrag svoje prirodne trepavice koje su rjeđe, tanje i kraće. Sve je u navici i percepciji. Način na koji se ekstenzije ugrađuju najviše ovisi o obliku oka (bademasto, okruglo, sitno, krupno...) te se u skladu s njim kombiniraju različite duljine da efekt ne bi bio umjetan. Kada su ekstenzije pripremljene kreće se na ugradnju."

Photo: Instagram@desiperkins

Komentari 0