Beauty
Savjeti za uspješno samotamnjenje

5 najvećih pogrešaka s kremama za samotamnjenje i kako ih izbjeći

  • Samo nanošenje specijalne kreme za samotamnjenje kože nije dovoljno; potrebno je ipak napraviti neke predradnje i pripaziti ne nekoliko detalja
  • Jer ne želiš biti narančasta ljepotica niti imati mrlje poput psa dalmatinca, zar ne?
  • Evo kako u 5 koraka doći do lijepog, ujednačenog preplanulog tena

Kreme, gelove, losione, sprejeve i razne druge preparate za stvaranje ili održavanje preplanulog tena koristi veliki broj ljudi. Kako se polako, ali sigurno, bliži ljeto i već razmišljamo ne samo o ljenčarenju na plaži već i o otkrivanju bljedunjavih nogu, ramena i leđa svijetu (ruke najčešće ipak nekako same uhvate boju), mnogi već posežu ili će uskoro posegnuti za proizvodima za samotamnjenje. Stoga ćemo ti otkriti 5 čestih pogrešaka (zbog kojih možeš izgledati kao karikatura) kod samotamnjenja kako bi ih zaobišla i imala lijep ravnomjerno preplanuli ten.  

Ne pripremiš adekvatno kožu

Što je tvoja koža glatkija, to će nijansa biti ujednačenija. Stoga uvijek napravi dobar piling kože prije korištenja losiona za samotamnjenje. Mrtve stanice kože lako se uklanjaju rukavicom ili sredstvom za piling. Ne zaboravi dobro protrljati i laktove, koljena i pete. Koža je sklona biti gruba na tim dijelovima pa će boja ovdje jače "uhvatiti".

 | Autor: Unsplash/Chris Jarvis Unsplash/Chris Jarvis

Koža je previše suha

Američki znanstvenici otkrili su da dobro hidratizirana koža bolje upija boju od suhe kože. Zato se dobro namaži prije samotamnjenja. Idealno: hidratantni losion za tijelo. Dapače, preporučamo nekoliko dana prije nanošenja samotamnjujućeg losina kožu dobro hraniti.

Savjet: sredstvo za samotamnjenje se ravnomjernije razmazuje ako pomiješaš jednake dijelove s mlijekom za tijelo prije nanošenja.

Ne biraš pažljivo proizvod za samotamnjenje

Gel, losion, krema, mousse, sprej ili maramica? To je doista stvar ukusa! A možda i nije... budući da sredstvo za tamnjenje DHA izvlači vlagu iz kože, kod suhe kože se preporučuje losion ili mlijeko za tamnjenje. Sprejevi su korisni za teško dostupna mjesta kao što su leđa. 

Možda vas zanima Otišle smo na spray tan, tretman samotamnjenja - je li nam boja doista izdržala 10 dana kako obećaju? Rubrika Life&style Life&style

Počinješ na pogrešnom dijelu tijela

Svakako počni s nogama. Nanesi kremu za samotamnjenje kružnim pokretima. Zatim odmah operi ruke i obriši nokte, inače će doći do promjene boje.

Savjet: jednokratne rukavice održavaju tvoje ruke čistima. A da na odjeći ne bi nastale mrlje, ostavi da se sredstvo upija oko 20 minuta.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Ne brineš o koži nakon samotamnjenja 

Čak i uz umjetnu preplanulost, njega je vrlo važna. Hidratantne kreme odgađaju proces ljuštenja gornjeg sloja kože. Na taj način tvoja koža duže ostaje tamna.

Savjet: Idealni su losioni za tijelo s malom količinom sredstva za samotamnjenje.

6 brzih trikova za uklanjanje "fake" tena ako si zabrljala s proizvodom za samotamnjenje

I TAKOĐER

Nemoj koristiti isti proizvod na tijelu i licu! Koža lica je nježnija i osjetljivija pa joj je potreban proizvod koji je prilagođen njezinim zahtjevima. Lako se nanosi spužvicom za šminkanje. Nemoj nanositi sredstvo za samotamnjenje nakon duže kupke. Nabuhli rožnati sloj može uzrokovati neujednačen ton.

Photo: shutterstock

Komentari 0