Beauty

6 brzih trikova za uklanjanje "fake" tena ako si zabrljala s proizvodom za samotamnjenje

  • Proizvodi za samotamnjenje nisu loša stvar, ali previše toga može poći po krivu kad ih same nanosimo
  • Neujednačen ten, mrlje, čudna narančasta boja... Ovakva ne želiš šetati svijetom dok se boja sama ne ispere
  • Saznali smo 6 jednostavnih načina da ukloniš mrlje ili cijeli "fake tan"

Na početku ljeta, dok se još nismo pošteno osunčali, ulja, kreme i sprejevi za samotamnjenje su brzopotezno rješenje, superkorisni za naše bijele nožice na kojima se vidi svaka točkica od depilacije. Posebno ako želiš uštedjeti i zaobići metode za samotamnjenje koje se nude u kozmetičkim salonima. No ponekad naša koža ne "surađuje" kako bismo htjele ili ga nanesmo na brzinu i neprecizno pa eto na koži neujednačenih tonova i mrlja, umjesto preplanulog tena čudne narančaste boje kao da smo se overdozirala mrkvom i slično. Kad se to dogodi nema mjesta panici. Sve se može riješiti, a poželjno je brzo reagirati.

via GIPHY

Ako si se našla u takvoj "narančastoj" situaciji ili se slučajno nađeš, pronašli smo 6 jednostavnih načina da brzo i lako popraviš štetu. 

1. Ulje + malo trljanja

Ako je tvoj pokušaj samotamnjenja krenuo po krivu prije agresivnog ribanja rukavicom ili mrežicom za pranje tijela najprije nanesi ulje na kožu i ostavi ga da se upije. Ulje će ti pomoći omekšavajući  kožu tako da nećeš morati brutalno ribati tijelo. Možeš koristiti bilo koje baby ulje za tijelo ili čak prirodna kao maslinovo ili bademovo koje će ti usput i nahraniti kožu. 

Možda vas zanima Isprobala sam 3 najpopularnija proizvoda slavne korejske kozmetike koja osvaja Hrvatsku Rubrika Beauty Beauty

2. Upotrijebi britvicu

Proizvode za samotamnjenje poput kreme najčešće stavljamo na noge. Jesi li ikad dobila dojam da se svježe nanesen proizvod skida kad se briješ? E, pa dobro si primjetila!  Brijanje je zapravo dodatni piling, a svaki piling u ovoj situaciji pomaže. Zato nanesi pjenu za brijanje i obrij noge.

3. Nabavi (ili napravi) dobar piling

Nemoj nikad podcjenjivati moć pilinga. Nabavi rukavicu da se boja ne prenese na ruke, dobar piling i počni. Dobro utrljaj piling na svaki dio tijela s kojeg želiš ukloniti ten. To može biti grubo za kožu, pa budi oprezna s trljanjem i ne pretjeruj. Svakako su nježniji pilinzi koje sama napraviš, pa imamo prijedlog za tebe - za piling lica pomiješaj šećer s kokosovim uljem, a za piling tijela pomiješaj sol sa talogom od kave i kad se tuširaš dobro istrljaj tijelo.

Možda vas zanima Lidlova nova ljetna kolekcija je sjajna - složila sam dva super stylinga, za dan i večer Rubrika Moda Moda

4. Sok limuna 

Vjerojatno si već čula da se limun, njegov sok i korica mogu koristiti za pomoć pri skoro svakoj katastrofi kada je tijelo u pitanju. Nemoj pretjerati s količinom koju ćeš na tijelo nanijeti kako ne bi došlo do iritacije. Iscjedi nekoliko limuna i pažljivo ga nanesi na sva područja s kojih želiš ukloniti mrlje. Pusti da se upije i zatim izbriši kožu malo grubljim ručnikom. Ukoliko nisi zadovoljna kako je ispalo, zagrij sok od limuna i ponovi, ali pazi da sok ne bude prevruć kad ga nanosiš.

5. Uljna kupka

Ako imaš vremena napuni kadu i složi kupku koja će te istovremeno opustiti, nahraniti kožu i olakšati uklanjanje mrlja. Za kupku iskoristi bilo koji proizvod koji voliš i u nju ubaci malo ulja, na primjer bademovog. Ovaj trik će ti čak pomoći prije nego piling jer će ulje uz kupku dubinski očistiti tvoje pore.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BOHEMIAN DECOR (@bohemiandecor) on

 

6. Sauna

Izlaganje pari i viskoj temperaturi će ti pomoći pri uklanjanju tvrdokornog tena. To možda nije savjet koji ćeš prvi iskoristiti, ali će ti svakako pomoći da lakše s kože ukloniš proizvod.

Photo: None

Komentari 0