Beauty

TikTok ima novi trend. Zove se 'shower makeup' i izgleda iznenađujuće seksi

  • Kosa mokrog izgleda popularna je već neko vrijeme, a posljednji trend je i makeup koji izgleda kao da smo pod tušem
  • Trend je osmislila Huda Kattan inspirirana prvenstveno snažnom kupaonskom rasvjetom, ali i vodom i toplinom koje na poseban način naglašavaju naše lice
  • Naglasak je na super sjajnoj koži te očima i usnama koje izgledaju kao zapljusnute vodom

Iako neki tvrde da Kim Kardashian kao ni ostatak njezine obitelji više ne spadaju među najutjecajnije, mi se i dalje ne možemo oteti dojmu da se još uvijek s vremena na vrijeme neki njihov look pokaže kao onaj koji inspirira žene diljem svijeta. Svi se dobro sjećamo 'mokre haljine' koju je Kim nosila na Met Gali 2021. godine, a čini se da su sada i mnogi drugi prigrlili beauty look koji je s njom išao u paketu. Izgled mokre kose popularan je već neko vrijeme, a ako je vjerovati TikToku, sada se proširio i na našu kožu.

Što je točno 'shower makeup'? 

Ovaj trend izgleda baš onako kao što mu i samo ime govori, ali na najlaskaviji mogući način. Zahvaljujući 'shower makeupu' naša koža izgleda ne kao da smo upravo izašli iz tuša, već kao kada se tuširamo. TikTokeri sve više mijenjaju svoj dosad megapopularni mat ten za ne samo rosni, već i sjajni sjaj kože, kapaka, usana i kose.

@hudabeauty Shower Makeup What do you guys think? #showermakeup #hudabeauty #cryingmakeup @Huda Beauty #fauxfilterconcealer #fauxfilterfoundation #wishfulskin Honey Whip #hudabeautylipcontour in Pinky Brown #empowered face gloss #legitlashesmascara #cheekytint #silkbalm ♬ original sound - Huda Beauty

Osnivačica Huda Beauty, Huda Kattan, stvorila je ovaj trend, a zasluge pripisuje rasvjeti pod tušem koja je najčešće jaka i visoko iznad glave, a što učinkovito naglašava više točke lica za pomalo anđeoski i divno definiran izgled. Kod tuširanja i toplina igra važnu ulogu, pa su kod ovog trenda rumeni obrazi i malko otečene usne također vrlo bitni. 

Blistav ten nije nikakva novost, ali pogled na društvene mreže slavnih osoba definitivno dokazuje da je mokri izgled u porastu, bilo da je riječ o 'glazed donut' koži Hailey Bieber ili pak već spomenutoj Kim Kardashian koja se njeguje pod tušem za svoju SKKN kampanju. 

Jenna Ortega Možda vas zanima Jedan od glavnih beauty trendova u 2023. bit će grunge glamur, inspiriran popularnom serijom Rubrika Beauty Beauty

Kako postići 'shower makeup'?

Najvažnija stvar koju kod ovog trenda treba imati na umu je da šminka izgleda onoliko dobro koliko je to koža na kojoj se nalazi. Dakle, prvi korak je maksimalno sjajna koža pa je rutina za njegu koja će to i pružiti jedan od najbitnijih i prvih koraka. 

@docnafiakhan @hudabeauty LOVE THIS LOOK! The “Shower Makeup Look” - @hudaheidi looked so beautiful. I attempted to recreate it. I loved the result and would definitely be wearing this makeup look for many occasions and when I’m on holiday in a hot country, on a beach somewhere but obviously covered up! I just feel so feminine in it. Let me know what you think of it. #fyp #foryourpage #makeuptutorial #showermakeuplook #theshowerlook #hudabeauty ♬ Something New (feat. Ty Dolla $ign) - Wiz Khalifa

Huda preporuča pomiješati puder po svom izboru s hidratantnom kremom za nešto laganiji i prozračniji look, a zatim upotrijebiti  korektor u nijansi malo svjetlijoj od tona naše kože. "Mislim da je to jako važno jer želite da jagodice budu podignute", napomenula je u svom TikTok videu. Nakon toga je potrebno nanijeti deblji sloj korektora na čelo i bradu kako bismo što vjernije skinuli onaj učinak koji rasvjeta pod tušem ima na naše lice.

Možda vas zanima Nevidljivi tuš za oči - kako naglasiti pogled ovim softiciranim makeup trikom Rubrika Beauty Beauty

Idući je korak konturiranje ispod jagodica i čeljusti kako bi se stvorile ultra duboke sjene, a Huda je preporučila korištenje svjetlijih nijansi za konturiranje od onih koje smo do sada koristili. Što se usana tiče, koristi se olovka za usne slična našoj prirodnoj nijansi kako bismo lagano obrubili usne, a zatim boju razmazali prstom po usnama. Na kraju se nanosi veoma sjajni highlighter na mjesta koja bismo i obično istaknuli (vrhovi jagodica, obrva, hrbat nosa, dio iznad usne), te na unutarnju trećinu kapaka i pregiba te na prsa. 

@martinamicole OGGI PROVO A FARE LO “SHOWER MAKEUP” DI @hudabeauty 🥹 IO CREDO DI AVER SCOPERTO UN NUOVO AMORE! 🥹 CHE NE PENSATE? #makeuptutorial #makeuptrend #showermakeup #hudabeauty #espressoh #makeuphacks #beauty #glowymakeup ♬ Stylish Jazz HipHop - Future Oriented Triad

Trepavice naglašavamo maskarom, a za razliku od inače, ovdje želimo da trepavice izgledaju malo sljepljenije no inače, jer je cilj da one izgledaju onako kako bi i inače izgledale mokre pod tušem. Osim maskare, nanosimo i eyeliner na unutarnji rub oka te u sami vanjski kut, a zatim zatamnimo taj izvučeni dio koji se nježno nazire sivom olovkom ili sjenilom u stiku kako bismo dodali dubinu očima. I za sami kraj, obavezno je sjajilo za usne visokog sjaja. 'Mokra kosa' se u ovom paketu podrazumijeva!

 

Photo: Instagram @skkn

Komentari 0