Beauty

Nevidljivi tuš za oči - kako naglasiti pogled ovim softiciranim makeup trikom

  • Nevidljiv tuš suprotnost je klasičnom mačkastom izgledu koji se stvara crtom crnog eyelinera ili olovke
  • Umjesto umjetnog crnog pigmenta "potez olovke" postiže se prirodno tamnijom bojom kože oko očiju
  • Zapravo, svijetliji ton nanosimo oko te zamišljene crte - evo kako!

Nevidljivi tuš za oči? Naravno da se prvo nameće pitanje čemu onda uopće služi tuš za oči, ako ne želimo da se vidi? Pitanje za amatere, napredne zaljubljenice u beauty itekako znaju prednosti ovoga trenda. Tehnika nevidljivog eyelinera postala je viralna jer prezentira prirodniji izgled iako iza njega stoji razrađen makeup s efektnim rezultatom. Makeup stručnjakinja Krysta Lewis opisuje ga kao obrnuti "cat eye" odnosno suprotnost klasičnom mačjem pogledu postignutom potezom crnog tuša (ili olovke).

eyeliner na spuštenim kapcima Možda vas zanima Makeup trikovi: Kako savršeno nanijeti eyeliner na oči sa spuštenim kapcima Rubrika Beauty Beauty

Kako postići izgled nevidljivog tuša za oči

"Trend koristi prirodnu diskoloraciju kože oko očiju kao olovku za oči. Svatko ima nešto tamniji pigment oko očiju (na kapcima i ispod očiju). Boja može varirati od ljubičaste, narančaste, boje breskve, smeđe itd., a ova tehnika koristi tu tamniju boju kao boju olovke", objašnjava vizažistica slavnih Emily Gray. "Zato se uzme korektor svjetliji od te boje i njime obrubi ta zamišljena crta. Ona ostaje tako neobojena, tamnija, kao da smo povukli potez olovkom za oči."

@kirsty.belle Im obsessed #viral #uk #makeup #kirstybelle #makeupuk #JDSummerDrip #viralmakeup ♬ We Not Humping - Remix - Monaleo & Flo Milli

Koristeći malu količinu korektora opcrta se "krilo", počevši od ruba oka, a zatim treba korektor izblendati prema van da se stopi s okolnom podlogom, dalje od zamišljenog poteza olovkom. Možeš to učiniti četkicom ili čak prstima. Želiš li jasniju, oštriju liniju nevidljivog tuša, možeš koristiti štapić za uši s malo sredstva za skidanje šminke kako bi otklonira neželjeni korektor s crte. 

Mala nadogradnja

Naravno, ne treba, ako ne želiš stati na prirodnoj boji kapaka. Može se dodati i sjenilo za oči.  Sjenilom možeš obojiti kapak, a onda kremastim korektorom iscrtati crtu kao što bi to učinila olovkom za oči ili tekućim tušem. Ako koristiš sjenilo, ono mora biti tamnije od tvoje kože (što tamnije, to će se linija načinjena korektorom jače isticati) i moraš ga nanijeti skroz do vanjskog završetka obrva. Kad to učiniš malo tekućeg korektora kapni na nadlanicu umoči kist pa njime iscrtaj liniju za mačkasti pogled. 

 | Autor: Instagram@jessyluxe Instagram@jessyluxe

Kako bi makeup što duže ostao postojan i ne bi se razmazivao, fiksiraj korektor svijetlim sjenilom ili prozirnim puderom za učvršćivanje, kaže Lewis. Srećom, za ovaj look ipak nije potrebno tako puno proizvoda, možeš ga postići i bazičnim, običnim korektorom svijetlijim od kože koji vjerojatno već imaš, kao što smo opisali na početku. Poželjan je i mali kist dobro definiranog ruba.

@kamilabrav0 Invisible eyeliner Trend?! 👍🏼👎🏼 #invisibleeyelinertrend #eyelinerhack #eyelinertutorial #eyelinerhacks #naturalmakeuplook #naturalmakeuplooks #simplemakeuplook #simplemakeuproutine ♬ Vegas (From the Original Motion Picture Soundtrack ELVIS) - Doja Cat

Zašto je nevidljivi tuš tako popularan?

Ovaj fora trend posvuda je na TikToku, vjerojatno zato što stremimo prema elabororanoj šminki koja djeluje prirodnije, a nevidljiv je tuš suprotnost teškom makeupu i tradicionalnom potezu crnim tušem ili olovkom. Trend koristi prirodnu boju kože, a definiciju postiže dodavanjem drugih boja. Slavne osobe poput Hailey Bieber i Kendall Jenner koje biraju prirodniji izgled, pomogle su popularizaciji ovog trenda, a sličan lagan i prozračan makeup imala je i Ariana Grande na svom vjenčanju. 

 

Photo: Instagram@beautybybetss

Komentari 0