Beauty

Kako u samo par dana do preplanulog tena? Otkrili smo genijalan trik

  • Ako spadaš u kategoriju – jednom sam probala sredstva za samotamnjenje i nikad više, jer ti je koža izgledala kao popucala cigla – onda bi ti Olival SUPER Tan proizvodi mogli vratiti vjeru u sunčanje bez izlaganja suncu!
  • Imam i slike koje to dokazuju
  • Isprobala sam dva nova SUPER Tan proizvoda s kojima je preplanuli ten moguć i bez višednevnog sunčanja na plaži

Zadnji put kada sam probala sredstvo za samotamnjenje, bit ću iskrena, bilo je u prošlom stoljeću. Sjećamo se kada su se prvi preparati iz te kategorije pojavili na tržištu, zar ne? Isto tako se sjećamo kako smo izgledali nakon nanošenja, a ako niste dobili traumu od tih proizvoda, onda niste dovoljno nanijeli. Moram li uopće napisati kakvo iznenađenje je mene čekalo kada sam odlučila probati Olivalovu pjenu i losion za samotamnjenje i dobila osunčane noge bez mrlja, zatamnjenih pregiba i ostalih neugodnosti s kojima povezujem te proizvode? I nakon tri dana nanošenja još uvijek tražim dokaze da su svi proizvodi za samotamnjenje isti, ali jedino u što gledam su fino osunčane noge spremne za pokazivanje, a tek je travanj. 

Postupak prije

Na početku, moram napomenuti da sam lagano već izlagala noge suncu kada bih ulovila vremena. Nisu potamnile, ali su sigurno dobile neku laganu bazu kakvo daje postupno izlaganje suncu. A to je sigurno nekakav faktor. Ali danas pričamo o nijansiranju nogu. Večer prije nanošenja, napravila sam piling čitavog tijela te nakon toga još hidratizirala noge. Ujutro su bile mekane i spremne. 

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Dan 1. 

Za lijevu nogu sam koristila SUPER Tan pjenu za samotamnjenje, a za desnu SUPER Tan losion za samotamnjenje. Prije pjene sam ponovo nanijela malo kreme za tijelo na lijevu nogu (tako piše u uputama), a prije losiona nisam ništa. Nanošenje je vrlo lako - i pjena i losion su jako mekani i podatni za razmazivanje, a ja sam oba preparata pošteno umasirala u kožu. Nisam štedjela na količini, ali nisam ni natočila noge proizvodima. 

Dodatno sam obratila pozornost na zglobove, prste, pregibe, koljena, ali na način da sam dobro umasirala kremu u te dijelove… I pritom izmolila sve svece da se ne probudim u svojoj noćnoj mori – imam 17, boje sam stare cigle, ne prestajem tamniti i dalje… I moram odgovarati povijest pod onim reflektorima ispred ploče. True horror story. 

Također, moramo se prisjetiti mirisa. Sjećaš se kako su svi ti mirisi podvučeni onom jednom teškom aromom, koju osjetiš na pola metra? U pitanju je DHA, odnosno dihidroksiaceton, koji je i zaslužan za čitavu situaciju -  DHA derivat kada dođe u doticaj s kožom, reagira s aminokiselinama u koži i to onda sve rezultira takvom aromom na van. Olival SUPER Tan proizvodi imaju DHA, naravno, ali izgleda da u njihovom timu sjedi neki 'super-nos' koji je došao do pravih omjera drugih aroma tako da u konačnici dobro sakriju onu tešku 'samotamnjenje notu'.

 | Autor: SUPER Tan SUPER Tan

Losion miriše na orah, badem i kakaovac, a pjena na miks mrkve i kokosa. Taj miris izblijedi s vremenom, ali evo – za potrebe priče ću sada opet pomirisati koljena, nakon što sam jutros ponovo stavila preparate i osjetit ću… Samo neki lagani ostatak miksa navedenih aroma.  

Kada sam bila gotova s nanošenjem, dobro sam oprala ruke par puta iznova. Hodala sam u kratkim hlačama nekih pola sata po kući, da budem sigurna da je sve suho prije nego sam odjenula donji dio trenirke. Oba proizvoda se upijaju perfektno i uopće ne ostavljaju nikakav trag nakon što se upiju. 

Što se tiče samog nijansiranja i postupenog tamnjenja, nemam niti jednu pritužbu. Prvo nanošenje sam napravila u 14,30h i već te večeri mogla sam već primijetiti kako noge dobivaju na preplanulosti – dok sam ležala na trosjedu i gledala Netflix. Prije spavanja sam se otuširala, nisam previše trljala po nogama, niti pjenom za tuširanje, niti ručnikom, i nanijela sam kremu za tijelo u normalnim omjerima, da ih hidratiziram. 

Dan 2. 

Drugo jutro,čim sam bacila oko na noge, kada sam izlazila iz kreveta, imala sam što vidjeti – baš jako lijepo osunčane noge u nijansi kakva mi dolazi nakon bar desetak dana sunčanja u normalno vrijeme ljeti. Ništa previše, skroz taman! S obzirom da je svaka noga imala svoj preparat, nisam primjećivala neku razliku u jačini nijanse. Nanijela sam taj dan ponovo preparate, lijevo – pjena, desno – losion nekad oko 11h, oprala ruke par puta, malo kraće hodala u kratkim hlačama i odjurila u dan. Cijeli dan sam bila u trapericama i malo me to mučilo, da li ću napraviti sada zbog uskih traperica, nekakve mrlje po nogama… ali kada sam navečer skinula traperice, ništa se nigdje nije dogodilo, a da sam mogla vidjeti. Osim što su mi noge bile za nijansu još tamnije i sad su već stvarno izgledale dobro osunčano. Sada sam mogla primijetiti sitnu razliku nijansi, a ta je da je pjena, izgleda, malo jače reagirala s mojom kožom i lijeva noga mi je za mrvicu tamnija od desne. Vidjet ćemo sutra koliko ide to daleko u nijansama. 

Navečer sam ponovo napravila isti postupak s tuširanjem i mazanjem nakon tuširanja. 

Dan 3.

Ujutro se vidjela ta razlika u nijansi, ali ništa drastično jako. Isto kao i sinoć. Odlučila sam ići i na treće mazanje, pa kud puklo! Nanijela sam proizvode ujutro oko 9h, bacila se u dan, traperice i obaveze te ponovo skinula u donji dio trenirke kada sam došla kući oko 15h. 

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Ono što vidim je sljedeće; imam super osunčane noge, nigdje nemam nikakve tamnije crte po koži, svi pregibi i nabori izgledaju kao da su dio iste kože, sve je kao da sam zadnja dva tjedna provela na nekoj plaži, a ne u Zagrebu s pauzama za malo sunca. Lijeva noga je ipak mrvicu tamnija od desne, vidi se… Ali dobro, tek je travanj – ne moram van s njima, a za prvo pokazivanje nogu imam artiljeriju s kojom sam sigurna u rezultat. Definitivno otvaranje očiju što se kućnog samotamnjenja tiče! 

Photo: Shutterstock

Komentari 0