Beauty

Botoks za kosu djeluje čudotvorno, a s popularnim tretmanom protiv bora, srećom, dijeli tek ime!

  • Za sve nas za koje prekrasna sjajna i glatka kosa iziskuje gotovo pa puno radno vrijeme, dušu je dao botoks za kosu koji, srećom, s popularnim tretmanom protiv bora dijeli samo ime
  • Glavna zadaća ovog dubinskog regeneracijskog tretmana je učiniti kosu glađom i hidratiziranijom no ikad prije, a rezultati mogu potrajati i nekoliko mjeseci
  • Unatoč tome što krajnji rezultati mogu biti dosta slični onima koji se postižu keratinskim tretmanom, botoks za kosu se značajno razlikuje od njega

Zdrava, sjajna i glatka kosa nešto je što priželjkuje baš svaka od nas. I dok postoje rijetke sretnice kojima je svaki dan 'good hair day', mi kojima prekrasna kosa samo što ne znači puno radno vrijeme ipak smo u većini. Za sve nas takve dušu je dao botoks za kosu i bez brige, unatoč imenu, niti će nas itko bockati, niti je botulinum toksin glavni sastojak ovog tretmana. Štoviše, uživat ćemo zavaljeni u salonu i pustiti da čudotvorni tretman odradi svoju čaroliju na našoj kosi.

 | Autor: Instagram @cocochoco_croatia Instagram @cocochoco_croatia Foto: Instagram @cocochoco_croatia

Botox za kosu je 100% veganski, dubinski regeneracijski tretman koji ostavlja teksturu naše kose netaknutom dok je istovremeno čini glađom i hidratiziranijom no ikad prije, a ime duguje načinu na koji proizvod djeluje. Naime, botoks za kosu puni pojedinačna vlakna kose, zatvara ispucale vrhove i daje kosi glatkoću i punoću kako bi se smanjila učestalost neposlušnih i neukrotivih vlasi. 

AI trendovi u kosi Možda vas zanima Od konturiranja kose do retro frizura: 7 trendova u kosi kojima umjetna inteligencija predviđa popularnost Rubrika Beauty Beauty

Što čini botoks za kosu?

Regeneracijski koncentrat može sadržavati sastojke poput vitamina B5, vitamina E, kompleksa kolagena, antioksidansa i ulja kavijara, a točan sastav razlikuje se ovisno o samom proizvođaču. Svi sastojci redovito njeguju našu kosu, boreći se protiv slobodnih radikala i dotrajalosti kose, od ispucalih vrhova do slomljenih vlakana. Kolagen pomaže u daljnjem obnavljanju kose, dok ulja u tretmanu pomažu omekšati i zatvoriti kutikule vlasi.

Tretman se prilagođava ovisno o razini oštećenja kose te teksturi i željenom rezultatu, a na kosi ostaje od 20 minuta do sat vremena. Kada dođe vrijeme za ispiranje proizvoda, koristi se poseban šampon i regenerator za balansiranje pH vrijednosti, nakon čega se kosu suši sušilom te zaglađuje peglom za kosu. Nakon tretmana, kosu se ne smije prati ni močiti barem 48 sati, iako bi idealno bilo da s idućim pranjem pričekamo da prođu 72 sata.  

Cijena tretmana također ovisi o gustoći i duljini kose te naravno samom salonu, a kreće se od otprilike 30 eura za kratku kosu do 80-100 eura za onu najdužu i najbujniju. 

Koje su prednosti botoksa za kosu?

Nakon tretmana, možemo očekivati sjajniju, puniju kosu i manje ispucalih vrhova, a moguće je i da ćemo primijetiti puno manje naelektriziranosti kao posljedicu hidratacije koju tretman vraća našoj kosi. Budući da ne sadrži nikakve jake kemikalije, tretman je siguran za bilo koju vrstu kose, bilo da je u pitanju prirodna, obojena ili kemijski tretirana kosa, a posebno će blagotvoran i učinkovit biti za sve one s prorijeđenom, oštećenom te kosom bez sjaja.

 | Autor: Instagram @naomibouncyblows Instagram @naomibouncyblows Foto: Instagram @naomibouncyblows

Iako možemo očekivati da će rezultati trajati od dva do četiri mjeseca, postoje načini kako se možemo pobrinuti da tretman bude što dugotrajniji. Za početak, preporuča se pranje kose nježnim šamponom bez sulfata i parabena i nikako ne češće od dva do tri puta tjedno, a dodatnu ćemo korist imati od spavanja na svilenoj jastučnici ili sa svilenom kapicom na glavi. Uz to, ne preporučuju se bilo kakvi oblici zaglađivanja i/ili tretmana teksture kose češće od svaka dva mjeseca kako bismo održali integritet svoje kose.

Koja je razlika između botoksa za kosu i keratinskog tretmana?

Unatoč tome što krajnji rezultati mogu biti dosta slični, botoks za kosu značajno se razlikuje od keratinskog tretmana. Mnogi keratinski tretmani sadrže formaldehid koji smanjuje kovrčanje i kemijski ravna i zaglađuje kosu, za razliku od botoksa koji hranjivim sastojcima popravlja prirodnu teksturu kose. Dok se keratin često koristi za ravnanje kovrčave i valovite kose, a osobito guste kovrčave, botoks neće promijeniti teksturu naše kose.

Još jedna bitna stvar za spomenuti je da se keratin i botoks za kosu nikada ne smiju raditi u isto vrijeme, a koji je tretman bolje izabrati ovisi isključivo o stanju naše kose, njezinoj teksturi te dakako rezultatima koje nastojimo postići.

Možda vas zanima Ovo ulje za rast kose ima više od 30.000 obožavatelja koji su ga ocijenili s 5 zvjezdica Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @srecko_rundic

Komentari 0