Beauty

Volimo frizure koje odišu tihim luksuzom, a ovo su najljepše od najljepših!

  • Baš kao što žudimo za osvježenjem modnog stila, s prvim danima jeseni dobrodošlo je i osvježenje naših frizura
  • Najveći ovosezonski trend je tihi luksuz i oduševit će zaljubljenike u profinjenu estetiku i nenametljiv izgled
  • Od toga kakve su boje, a kakve frizure najpoželjnije do toga kako ih stilizirati, istražili smo sve što tihi luksuz podrazumijeva

Jesen je savršeno vrijeme za osvježenje frizure, kako zbog činjenice da našoj kosi nakon sunca, soli i klora treba sva ljubav koju joj možemo pružiti, tako i zbog one sveprisutne percepcije jeseni kao vremena novih početaka. Bilo da razmišljamo o suptilnoj promjeni boje ili drastičnoj promjeni stylinga, sve zaljubljenike u profinjenu estetiku i nenametljiv izgled oduševit će vijest da je tihi luksuz najvrući trend sezone. Ovo se ne odnosi samo na našu garderobu, već i na naše frizure pa su one svedene pod zajednički nazivnik tihog luksuza svojevrsni pandan old money estetici koja se kao trend i dalje kreće uzlaznom putanjom. 

 | Autor: Instagram @selenagomez Instagram @selenagomez Foto: Instagram @selenagomez

Što sve podrazumijeva tihi luskuz?

Za razliku od tipičnih trendovskih frizura i tehnika bojenja koje su kratkog životnog vijeka, u fokusu tihog luksuza je prirodna ljepota  naše kose predstavljena na jednostavan i elegantan način. To znači da bismo se trebali usredotočiti na održavanje svoje kose zdravom, na odabir bogatih, ali ne prenaglašenih boja i jednostavne frizure s kojima će zdravlje naše kose uistinu doći do izražaja.

Iako je tihi luksuz u svojoj osnovi usredotočen na suzdržanost i minimalističke frizure, to nipošto ne znači da smo ograničeni po pitanju opcija. Možemo izgledati apsolutno otmjeno bez obzira na duljinu, strukturu, boju ili gustoću kose, a što znači da birati možemo među svim onim stilovima koje toliko volimo, od dugih i lepršavih slojeva, do elegantnih pixie frizura. 

 | Autor: Instagram @charlizeafrica Instagram @charlizeafrica Foto: Instagram @charlizeafrica

Baš kao što je i inače slučaj s trendovima, i ovaj je potaknut trenucima iz pop kulture kao što su popularnost serije 'Nasljeđe', stil koji je Gwyneth Paltrow prezentirala tijekom suđenja ili vjenčanje ultimativne it djevojke - Sofije Grainge Richie, a koji su svi redom iznjedrili lookove koji odišu sofisticiranošću. 

 | Autor: Instagram @sofiarichiegrainge Instagram @sofiarichiegrainge Foto: Instagram @sofiarichiegrainge

Možda vas zanima Vodeći koloristi su složni, ovo je pet najpoželjnijih boja kose za jesen. Dodaju volumen i prekrasan sjaj! Rubrika Beauty Beauty

Kako izgleda savršena frizura tihog luksuza?

Primijenjujući iste principe koji vrijede u odabiru modne old money estetike i komada kojima se postiže, tihi luksuz u svijetu kose znači frizure koje djeluju skupocjeno, minimalistički i napose kvalitetno, pri čemu se sva tri elementa odnose i na boju kose i na samu frizuru.

 

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Savršeni primjeri bili bi prekrasna medeno plava nijansa Jennifer Lawrence uparena tek s jednostavnim crnim rajfom, čokoladno smeđa kosa upletena u elegantnu pletenicu i stilizirana crnim mašnama kakvu je nosila Jennie Kim ili pak svaka besprijekorno isfenirana frizura koju smo imali prilike vidjeti na Margot Robbie prilikom promocije i premijera filma 'Barbie'.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Kako odabrati boju?

Kada je riječ o samim bojama kose, u ovu se priču najbolje uklapaju one klasične, bogate i sjajne. Trendovi u svijetu boja za kosu sve više naginju minimalizmu pa je sve više i slavnih i manje slavnih osoba kojima se pronalaženje boje svodi na biranje među klasičnim nijansama koje će savršeno pristajati njihovom tenu i garderobi. To konkretno znači biranje nečega što nas upotpunjuje te ignoriranje jurnjave za najnovijim trendovima. 

 | Autor: Instagram @jessicachastain Instagram @jessicachastain Foto: Instagram @jessicachastain

Najpoželjnije boje su one prirodnog tona, s kojima smo se komotno mogli roditi, čak i ako nismo. One nisu pretjerane, niti posebno komplicirane, a zdravu i njegovanu kosu naglašavaju na najljepši način. Dobar princip kojim se možemo voditi pri odabiru je i samo ime boje pa će tako najbolje opcije biti one boje koje je najlakše objasniti i koje su nam na prvu jasne, bez puno filozofije. Sjetimo se samo svih onih 'retro' imena kao što su medeno plava, čokoladno smeđa, pepeljasto plava, bakrena, boja mahagonija ili lješnjaka, a koja su bila gotovo pa jedina koja smo poznavali prije no što smo upoznali tisuću i jednu varijaciju koje su nastale miješanjem i po nekoliko nijansi. 

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Možda vas zanima Ovo je 10 najvećih trendova za kosu za jesen 2023. - i svi nam se sviđaju! Rubrika Beauty Beauty

Kako stilizirati frizuru?

Ponovno, naglašavamo da je ovo trend u kojem je manje više te da je naglasak na minimalizmu i jednostavnosti. Dakle, poželjne su jednostavne frizure kao voluminozno isfenirana i puštena duga kosa, uredni visoki i niski rep ili profinjena punđica, a stilizirati ih možemo raznim dodacima koji slove za klasike kao što su kopče za kosu od kornjačevine, marame, elegantne mašne, trake za kosu, rajfovi...

 | Autor: Instagram @matildadjerf Instagram @matildadjerf Foto: Instagram @matildadjerf

Iako su svi spomenuti dodaci dobrodošli, daleko od toga da su obavezni. Čar ovog trenda je što on ne zahtijeva previše truda, dokle god kosa djeluje uredno, zdravo i njegovano, a što znači da je održavana i sjajna boja te općenito njegovana kosa puno važnija za cijelu priču od bilo kojeg modnog dodatka. Oni su samo šlag na kraju! 

 

Photo: Instagram @rosiehw

Komentari 0