Beauty

Ovo je 10 najvećih trendova za kosu za jesen 2023. - i svi nam se sviđaju!

  • Jesen pred nama stiže u najglamuroznijem izdanju pa će u prvom planu biti frizure za koje će biti potrebno malo više truda od tek par minuta svakog jutra i super sjajne nijanse i teksture
  • Unatoč tome što će najpopularnije nijanse biti one što djeluju kao da zahtijevaju intervenciju svakih par tjedana, njihovo održavanje, na našu veliku sreću, zahvaljujući inovativnim formulama nije nikada bilo lakše
  • Šiške, bob, super strogi valovi i punđe neki su od najšarmantnijih akcenata jeseni, a posebno će atraktivno izgledati u svim nijansama crvene, kremasto plavima kakve su vladale zlatnom erom Hollywooda i toplim nijansama cimeta

Koliko god su nam frizure koje su super jednostavne za održavanje srcu drage, nakon što su upravo takve suvereno vladale ne samo ovih ljetnih mjeseci, već i nekoliko posljednjih godina, jesen pred nama stiže u nešto glamuroznijem izdanju. Još su nam davnih dana mame i bake govorile da za ljepotu ponekad malo treba i pretrpjeti, a kada su trendovi za kosu u pitanju, čini se da su i vodeći svjetski frizeri i stilisti na tragu iste filozofije. No, unatoč tome što će ove jeseni u prvom planu biti frizure za koje će biti potrebno malo više truda od tek par minuta svakog jutra i super sjajne nijanse i teksture koje djeluju kao da zahtijevaju intervenciju svakih par tjedana, njihovo održavanje, na našu veliku sreću, zahvaljujući inovativnim formulama nije nikada bilo lakše. 

Da, jesen pred nama vrijeme je odvažnih, živahnih i upečatljivih trendova u kosi, bilo da je riječ o samim frizurama s puno karaktera, bilo da je riječ o bojama. Šiške, bob, super strogi valovi i punđe neki su od najšarmantnijih akcenata, a posebno će atraktivno izgledati u svim nijansama crvene, kremasto plavima kakve su vladale zlatnom erom Hollywooda i toplim nijansama cimeta. Ako postoji zajednički nazivnik pod koji bismo mogli svesti sve najveće trendove koji su pred nama, onda je to pomicanje granica. A u ovoj igri u obzir dolaze samo veliki ulozi!

 | Autor: L'Oréal Paris L'Oréal Paris

Candle light pramenovi

Bilo da želimo plavu kosu učiniti nešto tamnijom ili tamnu kosu svjetlijom, ova je tehnika bojenja jedan od najvećih trendova koji su pred nama. Već su ga prigrlile Hailey Bieber, Zendaya i Kaia Gerber, a svodi se na kombinaciju bogatih i toplih tonova koji se predivno stapaju i koji upravo zbog kombiniranja raznih nijansi pristaju svim tonovima kože i k tome olakšavaju održavanje. Ovaj trend možemo zamisliti i kao obrnuti balayage kojim se postiže topao i svjetliji okvir lica, dok pramenovi prema vrhovima postepeno postaju sve tamniji. 

Najdraža prijateljica

Posljednjih nas je mjeseci zapljusnuo pravi tsunami Y2K trendova, a frizura kakvu je planetarno popularnom još davnih dana učinila Rachel samo je nastavak ove priče. Svi oni koji su čekali pravi trenutak da se pozdrave sa svojim ispucalim vrhovima sada imaju priliku zablistati s ovom mega popularnom frizurom srednje dužine. Može biti ošišana na bilo koju dužinu između ključne kosti i pazuha, biti vrlo slojevita ili imati jednu duljinu, a baš kao i u slučaju najdraže nam prijateljice, razdjeljak se obavezno nosi po strani. 

 | Autor: L'Oréal Paris L'Oréal Paris
Niska punđa

Beskrajno elegantne i zaglađene punđe kakve volimo povezivati s balerinama ove će jeseni biti jedna od najpopularnijih frizura. Dobrodošle su baš sve iteracije šinjona - petljaste, upletene, skupljene u čvor ili pak oblikovane u mašnu kakve je predstavio Balmain, no svima im je jedna stvar zajednička - nose se točno na dnu glave. Osim što niska punđa uvijek djeluje bezvremenski i chic, samo podsjećamo da je najelegantnije rješenje za sve one dane kada se pranje kose jednostavno nema vremena naći na našem dnevnom redu. 

Šiške

Nismo sigurni koliko je legitimno šiške zvati trendom, budući da su one svojevrsni klasik koji zapravo nikada ni nije izašao iz mode, no ove će jeseni ponovno biti vrlo poželjno osvježenje frizure. Najpopularnije će biti one s prizvukom 90-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća - vrlo kratke, isjeckane ili pak veoma oštre, a veliku bi popularnost mogle doživjeti i kovrčave šiške. Glavni kriteriji prilikom odabira šiški uvijek bi trebali biti oblik našeg lica i tip kose, no ove se godine vodimo još jednim dodatnim - među svim prihvatljivim opcijama, odabire se ona najodvažnija.

 | Autor: L'Oréal Paris L'Oréal Paris

Strogi uvojci

Kakvu god frizuru nosili, ove će joj jeseni najšarmantniji dodatak biti super strogi valovi kakve su proslavile dive iz zlatnog doba Hollywooda, bilo da je riječ o uvojcima zalizanima uz liniju kose kakvi su se nosili prije punih 100 godina, bilo da je riječ o onima koji su se prelamali cijelom dužinom kose sve tamo do 50-ih. Ovakvi su valovi postali i ostali sinonim za glamur, a danas ih spajamo i s naizgled nespojivim frizurama poput pixie, boba, pa čak i fudbalerkama. 

Bob

Baš poput šiški, i bob više pripada kategoriji klasika nego kategoriji trendova, a ova će bezvremenska frizura i ove jeseni biti jedna od najpopularnijih. Ošišan nešto kraće do jagodica ili nešto duže do ključne kosti, uvijek će izgledati chic, pomalo drsko i istovremeno jako uglađeno. 


 | Autor: L'oreal L'oreal

Bixie

Najodvažniji eksperimenti i dalje su oni u svijetu kratke kose, a najnoviji veliki trend bit će hibrid bob i pixie frizure. Ovakve frizure s puno osobnosti nikada ne prolaze nezamijećeno, a ove će jeseni biti posebno na cijeni. Osim što izgledaju posebno i vrlo atraktivno, volimo ih i zato što jednako dobro pristaju gotovo svakom tipu kose i svim teksturama, a upravo će im razlika od kose do kose najviše dodati na posebnosti. 

Mjesečeva plava

Plava se boja vraća u velikom stilu, ali je ovoga puta nešto zahtjevnija za održavanje, uglađena i veoma skupocjenog izgleda. Kada pomislimo na glamur, pomislimo na plavuše iz zlatnog doba Hollywooda, a jedna od najpoželjnijih nijansi u mjesecima pred nama će biti kremasta plava. Prilikom detektiranja točne nijanse vrlo će vjerojatno pomoći i napomena da su upravo takve nijanse obilježile 90-e, a na nama je samo da se odlučimo na onu najzahtjevniju varijantu koja iziskuje popravke svaka 3-4 tjedna ili pak na nešto manje zahtjevnu stapanjem ostalih nijansi s kremastom plavom, a čime će se olakšati održavanje. Za što god se odlučili, vrijedi zapamtiti ono najvažnije: eterična i reflektirajuća svjetlost dvije su ključne riječi za ovaj čisti plavi izgled koji podsjeća na mjesečinu.

 | Autor: L'Oréal Paris L'Oréal Paris

Vatrene crvene nijanse

Jesen pred nama neće moći proći bez raskošnih bakrenih nijansi. Od kestenjasto crvenih nijansi, preko žarko bakrene i intenzivne crvene do bakreno plavih nijansi, u hladnijim mjesecima željet ćemo bogatije i toplije tonove. Ružičasta je možda obilježila ovo ljeto, no s hladnijim će danima ustupiti svoje mjesto crvenoj koja će biti it boja sezone. U odjeći, na usnama, i u kosi, s crvenom ove godine ne možemo pogriješiti, a inspiraciju možemo potražiti u grimiznim nijansama na koje su se odvažile mnoge slavne ljepotice poput  Emily Ratajkowski, Megan Fox, Riley Keough i Chrissy Teigen.

Kakao pramenovi

Možda će crvene nijanse ove jeseni biti najpopularnija opcija, no znamo da ima onih koji nipošto neće željeti odustati od svoje crne kose, a upravo se na njih odnosi posljednji veliki trend. Kakao pramenovi savršeno su rješenje za sve one koji žele osvježiti svoju tamnu boju, a čini ih mješavina zlatnih, kremastih tonova u kontrastu s toplom čokoladom. Svjetliji tonovi konjaka ili karamele dodani pramenovima što uokviruju lice skrenut će pozornost na boju očiju te jagodične i čeljusne kosti i na najljepši način dodati dubinu tamnoj kosi. 

 | Autor: L'Oréal Paris L'Oréal Paris

Već smo spomenuli da, zahvaljujući inovativnim formulama, čak ni one nijanse koje djeluju vrlo zahtjevno nije nikada bilo lakše održavati, a upravo takvima možemo opisati L'Oreal Paris Excellence boje za kosu. Ova linija dugotrajnih boja za kosu u potpunosti prekriva sijede vlasi te kosi pruža sjaj, ali i zaštititu od oštećenja uzrokovanih bojenjem.

Osim prekrasnih nijansi, L'Oreal Paris Excellence boje za kosu pružaju i trostruku zaštitu kose tijekom bojenja, zahvaljujući jedinstvenoj formuli koja njeguje boju, tjeme i kosu. Zaštitna krema za bojenje obogaćena je pro-keratinom i aktivnim sastojcima seruma te pruža zaštitu kose tijekom bojenja, šampon s blagom pH vrijednosti nježno čisti tjeme i kosu blagim ispiranjem ostatka boje, a lagana maska za njegu obogaćena ceramidima intenzivno njeguje kosu bez otežavanja.

 | Autor: L'Oréal Paris L'Oréal Paris

U sve trendove koji uključuju smeđe nijanse savršeno će se uklopiti L'Oreal Paris Excellence Nudes linija boja za kosu osmišljena da pristaje svakom tenu i razvijena s novom tehnologijom s univerzalnim odsjajem - pepeljastim za hladan ton, bisernim za svjetlucavi efekt i zlatnim koji boji pruža sjaj.

Formulom L'Oreal Paris Excellence boja za kosu postignuta je postojanost boje, a kako bismo odlazak frizeru nakon bojenja ovim  bojama još dodatno odgodili, tu je i Magic Retouch sprej za korekciju izrasta. Ovaj instant korektor za izrast u spreju jednim brzim nanošenjem prikriva sijede vlasi i izrast, i to zahvaljujući preciznom mikroraspršivaču koji točno cilja sijede, te bogatim pigmentima boje koji pružaju savršeno ujednačenu pokrivenost. Od svijetloplave do crne kose, Magic Retouch sprej savršeno će se stopiti s izraženim nijansama, pa čak i bojom iz salona, te biti postojan sve do idućeg pranja. 

Photo: L'oreal

Komentari 0