Beauty

Najbolji leave-in regeneratori za kosu i zašto bi ih trebalo koristiti (pogotovo ljeti)

  • Ljetno vrijeme može uzrokovati to da nam kosa postane suha i lomljiva, što dovodi do oštećenja i neželjenog frizza
  • Jedan od ključnih proizvoda koji bi trebao naći stalno mjesto u vašem ljetnom arsenalu za njegu kose je leave-in regenerator
  • Donosimo prednosti korištenja leave-in regeneratora te 7 najboljih koje možete isprobati već ove sezone
  • Pročitaj više: 7 načina kako se riješiti ispucanih vrhova bez šišanja (i spriječiti da se opet pojave)

Vrhunac ljeta je tu, a s njim dolaze sunce, vrućina i povećane aktivnosti na otvorenom. Iako svi volimo provoditi vrijeme vani, ljetno vrijeme može uzrokovati to da nam kosa postane suha i lomljiva, što dovodi do oštećenja i neželjenog frizza. Baš zato bismo svi trebali razmisliti o krojenje nove, ljetne rutine za njegu kose kako bismo ju zaštitili od vrućine, vlage i UV zraka. Jedan od ključnih proizvoda koji bi trebao naći stalno mjesto u vašem ljetnom arsenalu za njegu kose je leave-in regenerator. Često zanemaren, ovaj lagani čarobnjak može učiniti čuda za vašu kosu, pružajući joj njegu i zaštitu, a pritom će vam pomoći i u stiliziranju željene frizure. U nastavku vam donosimo prednosti korištenja leave-in regeneratora tijekom ljetnih mjeseci, kao i najbolje primjerke koje možete nabaviti već danas.

Svi benefiti korištenja leave-in regeneratora za kosu

Hidratacija

Pretjerano izlaganje suncu, klor u bazenu i slana morska voda mogu vašoj kosi oduzeti prirodnu vlažnost, ostavljajući je suhom i bez sjaja. Bogati hranjivim sastojcima, regeneratori koji se ne ispiraju prodiru duboko u vlas kose, stvarajući zaštitnu barijeru koja zadržava vlagu i sprječava nastanak oštećenja koja uzrokuju vanjski faktori. Hidratizirana kosa je poslušnija, zdravija i manje sklona lomljenju te ispucalim vrhovima.

 | Autor: Foto: Instagram @hollyrebeccawhite

Raščešljavanje bez muke

Plivanje u bazenu ili moru omiljena je ljetna zabava, no može vam kosu pretvoriti u zapetljani nered. Regeneratori koji se ne ispiru čine čuda u olakšavanju procesa raščešljavanja, osobito kada se nanose prije i poslije aktivnosti u vodi. Uz to oni smanjuju lomljenje kose i osiguravaju da ostane zdrava i sretna cijelo ljeto.

Možda vas zanima Zapetljana kosa koju je teško raščešljati? Rješenje se krije u ovim četkama za lako raščešljavanje! Rubrika Beauty Beauty

UV zaštita

Baš kao vaša koža, i vaša kosa može pretrpjeti oštećenja UV zrakama. Izlaganje suncu može oslabiti strukturu vlasi, što rezultira suhoćom, lomljivošću i izblijedjelom bojom. Srećom, mnogi leave-in regeneratori sadrže UV filtre koji štite vašu kosu od štetnih UV zraka, sprječavaju oštećenja od sunca i održavaju boju vaše kose. Dakle, prije nego što krenete na plažu ili zauzmete omiljenu poziciju uz bazen, obavezno nanesite leave-in regenerator kako biste svojoj kosi pružili prijeko potrebnu UV zaštitu.

Kontrola frizza za ukroćene vlasi

Za mnoge od nas, vlaga je neprijatelj broj jedan ako želimo imati good hair day. Mnogi od nas se susreću s ovim problemom tijekom cijele godine, a ne samo ljeti. Ako ste i vi među njima, leave-in regenerator trebao bi uvijek imati počasno mjesto u vašoj kolekciji proizvoda za kosu. Kada je riječ o ukroćivanju kovrča i neželjenog frizza regeneratori koji se ne ispiru postat će vaši najbolji prijatelji. Lagana formula ove vrste regeneratora zaglađuje kutikule vlasi, čime se smanjuje trenje među njima, a k tome sprječava prodiranje vlage u vlas kose, što stvara zaglađenu i sjajnu frizuru koja traje cijeli dan.

 | Autor: Foto: Instagram @nadineleopold

Zaštita od topline

Leave-in regenerator također pruža izvrsnu zaštitu od topline, što je posebno važno tijekom ljeta i kada koristimo uređaje poput sušila ili pegle za kosu. Ti uređaji mogu uzrokovati ozbiljna oštećenja našoj kosi zbog visokih temperatura kojima je izlažemo. No, sastojci u leave-in regeneratorima, poput silikona i specijaliziranih polimera, stvaraju zaštitni sloj koji štiti kosu od isušivanja, lomljenja i pucanja vrhova, čime održava njezinu cjelokupnu vitalnost i ljepotu. Uz leave-in regenerator s toplinskom zaštitom, možete slobodno stilizirati kosu sušilom za kosu, peglom ili figarom, bez straha od dugotrajnih oštećenja.

njega kose Možda vas zanima 9 proizvoda za njegu kose s biotinom koji će kosi dati gustoću, volumen te ju osnažiti Rubrika Beauty Beauty

Sa svojim hidratizirajućim svojstvima, UV zaštitom, kontrolom frizza i toplinskom zaštitom, regenerator koji se ne ispire nezaobilazan je za svakoga tko želi održati kosu zdravom, lijepom i sjajnom, tijekom ljetnih mjeseci. Pa zašto ne probati? U nastavku vam donosimo neke od svojih favorita:

Kérastase Nutritive Heat Protecting Leave-In Spray for Dry Hair

 | Autor: Kérastase Paris Kérastase Paris Foto: Animi frizerski salon

Aveda Nutriplenish™ Leave-In Conditioner

 | Autor: Aveda Aveda Foto: Cult Beauty

Cantu Shea Butter Leave-In Conditioning Repair Cream

 | Autor: Foto: DM

Olaplex No. 6 Bond Smoother

 | Autor: Foto: DM

 

Možda vas zanima Zašto obojenu kosu treba smočiti prije ulaska u more i bazen? 5 savjeta kako očuvati boju ljeti Rubrika Beauty Beauty

Briogeo Farewell Frizz Rosarco Milk Conditioning Spray

 | Autor: Foto: Cult Beauty

Keune So Pure Recover Conditioning Spray

 | Autor: Foto: Keune

Moroccanoil Leave-In Conditioner Hydration

 | Autor: Foto: Hair House Professional

Photo: Instagram @laurenireland

Komentari 0