Beauty
AI trendovi u kosi

Od konturiranja kose do retro frizura: 7 trendova u kosi kojima umjetna inteligencija predviđa popularnost

  • Online AI alati poput ChatGPT-ja i Barda ušli su u svakodnevnu upotrebu, a procesiranje zadataka razne tematike dovelo je i do zanimljivih beauty rješenja
  • Stručnjaci iz kompanije Millies pomoću ChatGPT-ja  i Barda saznali su koji bi trendovi u frizurama u sljedećoj godini mogli biti najpopularniji
  • Uz trendove koji će nastaviti sa svojom popularnošću i neki novi mogli bi postati jednako traženi

AI alati ChatGPT i Bard programirani su da procesiranju razne zadatke, analiziraju važnost uputa koje im dajemo te nam pružaju povezane i brze odgovore, a njihove sposobnosti možemo iskoristiti za razna područja pa tako i beauty. Stručnjaci iz kompanije Millies odlučili su iskoristiti ChatGPT i Bard kako bi saznali koje bismo frizure u sljedećoj godini najviše mogli nositi. 

AI trendovi u kosi | Autor: Instagram @pixielott Instagram @pixielott

Ovo su trendovi za koje su AI alati predvidjeli da bi u 2024. mogli postati jako popularni!

Konturirano šišanje kose

Konturiranje kose je tehnika kojom se stvara personalizirana frizura koja nam savršeno pristaje pomoću slojeva, kako bi se naglasile naše crte lica. I Chat GPT i Bard predviđaju kako bi individualno prilagođena briga o kosi te stiliziranje mogli postati iznimno popularno.

AI trendovi u kosi | Autor: Instagram @andreahenty Instagram @andreahenty Foto: Instagram @andreahenty

Održiva i prirodna njega kose

Sve više postajemo svjesni utjecaja koji naše beauty rutine imaju na okoliš te se stoga okrećemo boljim i ekološki osviještenim rješenjima, a i Chat GPT predviđa kako bi se taj fokus na održivost i ekološki prihvatljive alternative mogao povećati još više.

AI trendovi u kosi | Autor: Instagram @andreahenty Instagram @andreahenty Foto: Instagram @andreahenty

Kratke, slojevite frizure

Uz trendove dužih frizura, među popularnim stilovima su i razne verzija kraćih frizura, kao i hibridne opcije u kojima su spojeni pixie frizura i bob, cub cut, odnosno kratka 'shag' frizura ili pak mixie, mješavina 'mulleta' i pixie frizure. Kratka kosa tako će biti u trendu i u 2024., a slojevi će dodati na volumenu, posebno kod tanke, fine kose.

AI trendovi u kosi | Autor: Instagram @alyssainthecity Instagram @alyssainthecity Foto: Instagram @alyssainthecity

Efektni ukrasi za kosu

Ukrasi za kosu poput kopči za kosu i ukosnica vraćaju se na velika vrata u beauty svijet, a već se nose i romantične mašne za kose. Prema ChatGPT-ju, tehnološki napredak mogao bi dovesti do stvaranja inovativnih ukrasa za kosu koji kombinira stil i funkcionalnost.

AI trendovi u kosi | Autor: Instagram @hairbyruslan Instagram @hairbyruslan Foto: Instagram @hairbyruslan

Retro utjecaji

Već znamo kako se trendovi iz prošlih desetljeća uvijek prije ili kasnije ponovno vraćaju u modu, a neke od najpoznatijih frizura, poput slavne 'Rachel' ili 'shag' ili slojevite frizure nastavit će svoj utjecaj i u sljedećoj godini, predviđa ChatGPT, s modernijim verzijama ovih poznatih frizura.

AI trendovi u kosi | Autor: Instagram  @biancacolour Instagram @biancacolour Foto: Instagram @biancacolour

Bob inspiriran frizurama Hailey Bieber

'It' djevojka Hailey Bieber osim u modnim, ima velik utjecaj i u beauty trendovima, a prema Birdu, upravo bi njen glatko rezani bob mogao postati prava inspiracija za novu frizuru. Odlična je opcija ako želimo skratiti svoju kosu, ali ne drastično. Ovu frizuru srednje duljine možemo stilizirati na toliko načina!

AI trendovi u kosi | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber Foto: Instagram @haileybieber

Balayage

Još jedan trend koji i dalje uživa veliku popularnost, a to bi se moglo nastaviti i sljedeće godine je balayage, tehnika koja stvara pramenove prirodnog izgleda te je laka za održavanje. Idealna je ako svojoj boji kose želimo dodati dimenziju i dubinu.

AI trendovi u kosi | Autor: Instagram @amelialiana Instagram @amelialiana Foto: Instagram @amelialiana

Šamponi za suho vlasište Možda vas zanima Sve što treba znati o suhom vlasištu te 13 šampona koji najbolje rješavaju taj problem Rubrika Beauty Beauty
 
Photo: Instagram @emilisindlev
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cheryy

    BALAYAGE SUPER