Voljeli bismo da samo ove trikove s vrećom za smeće i folijom znali ranije. Bilo bi nam lakše...

Shhuterstock
Vidi originalni članak
  • Obožavamo brze i praktične trikove koji našu svakodnevicu čine jednostavnijom, a brigu oko kućanstva lakšom
  • Ovoga puta otkrivamo ti dva trika iz kategorije "Zašto mi ovo ranije nije palo na pamet?", koji su postali viralna senzacija
  • Znaš li pravilno postaviti vreću za smeće i otkinuti aluminijski foliju ili papir za pečenje? Mogla bi se itekako iznenaditi!

S tobom rado dijelimo različite trikove i savjete koji nam olakšavaju brigu o kućanstvu. Tako smo ti otkrile kako uz pomoć papira za pečenje možeš očistiti prašinu na teško dostupnim mjestima, a pokazale smo ti i zgodan trik za slaganje posuđa u perilicu zahvaljujući kojem ćeš uštedjeti dosta vremena. Ovoga puta uputit ćemo te u dva sjajna prijedloga koja ovih dana osvajaju društvene mreže.

Life&style Viralni video hrvatskog TikTokera uči nas kako staviti osvježivač u wc školjku. Radili smo to krivo...

Jesmo li vreće za smeće cijelo vrijeme postavljale krivo?

Prvi od njih je onaj koji otkriva kako na jednostavan način postaviti vreću za smeće u odgovarajuću kantu. Premda se to čini kao lak zadatak, nerijetko se nađemo iznervirani jer ne uspijevamo isprve rastvoriti crnu vreću za smeće i postaviti je na željeno mjesto.

A ako je vjerovati viralnim videima koji su oduševili TikTok, vreću smo ionako cijelo vrijeme postavljali krivo. Naime, one u startu dolaze izokrenute te je potrebno samo gornji rub vreće postaviti na obrub kante te pritisnuti ostatak vreće prema dolje. Da ne duljimo, sve će biti puno jasnije kada pogledaš ovaj video:

 

@edieobanion

I think it’s true. #PepsiHalftimeChallenge #lifehacks #diy #hack #learnontiktok #learn #wow #clean #satisfying #fyp

♬ Skate - Trees and Lucy

Male kucne čarolije Prebrišeš kantu za smeće i misliš da je to to? Nažalost, potrebno je više, evo kako ju je najbolje očistiti

Zar je moguće ravno izrezati foliju i papir za pečenje?

Drugi trik iz kategorije "Zašto mi ovo ranije nije palo na pamet?", odnosni se na način na koji vadiš aluminijsku foliju ili papir za pečenje iz pakiranja. Koliko ti se samo puta desilo da si ih nepravilno iskidala? Za ravnu liniju neće ti biti potrebna asistencija škara, štoviše cijelu foliju nećeš morati ni izvući iz pakiranja. Dovoljno je izvući tek željeni komad i odstraniti ga uz pomoć same kutije. A da ovaj savjet nije puka šala svjedoči i ovaj video:

 

@unsofisticated

Did i miss this tip

♬ original sound - Sofia Shanahan

Life&style Ovo je pravi razlog zbog čega aluminijska folija ima sjajnu i 'nesjajnu' stranu

A kada već spominjemo aluminijske folije sjajno je prisjetiti se još nekih situacija u kojima bi njihova primjena mogla biti od velike koristi. Ovdje možeš provjeriti kako tu aluminijska folija može pomoći pri glačanju odjeće, dok ovaj članak skriva saznaje kako obična folija može uspješno rashladiti stan. Ako ostaneš bez spužvica, aluminijska folija može ti biti od velike pomoći pri uklanjanju ostataka zagorene hrane s posuđa.

Posjeti Miss7.24sata.hr