Life&style

Jesi li znala da aluminijska folija čini glačanje puno lakšim?

Svi je imamo u kuhinji i često je koristimo za zamatanje hrane ili eventualno kod pečenja. Međutim, aluminijsku foliju možemo koristiti i na mnoge druge načine – recimo, za oštrenje škara, čišćenje zagorenih ostataka s posuđa, skidanje hrđe s pipa... Čitaj dalje!

Aluminijska folija uistinu je višenamjenska 'stvarčica'. Primjerice, s njom možemo skinuti hrđu sa slavina ili tuša, možemo istrljati i očistiti „zagoreno“ posuđe, naoštriti škare (presavij veliki list aluminijske folije šest puta, a zatim nekoliko puta zareži u nju i škare će automatski postati oštrije), očistiti roštilj, napraviti ljevak, zaštititi namještaj i ostale stvari u kući za vrijeme bojenja, zaštititi pećnicu od štrcanja masnoće… Da, i za kovrčanje kose kao što možeš vidjeti na ovom Instagramu: 

Međutim, ako ima neki strašniji kućanski posao od čišćenja pećnice, to je onda glačanje. Potrebno je mnogo vremena i truda – i iz nekog razloga uvijek hodamo u zgužvanoj odjeći. Ali, postoji trik – s pomoću aluminijske folije može se skratiti vrijeme glačanja. 

Pogledaj video… 

Sve što trebaš jest komad aluminijske folije – stavi foliju na dasku za peglanje tako da joj je sjajna strana okrenuta prema gore, a zatim navuci navlaku za dasku preko folije. Glačaj potom odjeću na tome kao i obično, a aluminijska folija će ti pomoći da se odjeća izglača puno brže jer folija 'lovi' toplinu s glačala i tako se zapravo odjeća pegla s obje strane istodobno. 
Danas isprobavamo!

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0