Life&style

Ovo je pravi razlog zbog čega aluminijska folija ima sjajnu i 'nesjajnu' stranu

  • Uobičajeno pitanje koje smo se previše bojali pitati majku: trebam li kod kuhanja koristiti sjajnu ili „mutnu“ stranu aluminijske folije? 
  • Hm, jesmo li cijelo to vrijeme griješile?!
  • Konačno smo dobile odgovor na ovo vječno pitanje  

Zabrinute kuharice mogu odahnuti: kako se ispostavilo, ne postoji „ispravna“ strana aluminijske folije koja bi se koristila prilikom kuhanja, tako da uporaba s obje strane nije još jedna od pogrešaka pri kuhanju koja bi ti mogla pokvariti hranu. Dakle, stručnjaci tvrde da su oboje strane aluminijske folije podjednako učinkovite pri zagrijavanju hrane - zato jednostavno odaberi bilo koju stranu želiš.

Ako tu nema nikakvog trika, zašto onda zapravo aluminijska folija ima sjajnu i mutnu stranu? Stručnjaci kažu da je razlika između dviju strana posljedica proizvodnog postupka koji se naziva „glodanje“, tijekom kojeg se toplina i napetost primjenjuju za istezanje i oblikovanje folije. Dva sloja folije istodobno se prešaju i melju, jer bi se u protivnom slomili.

Možda vas zanima Jesi li znala da aluminijska folija čini glačanje puno lakšim? Rubrika Life&style Life&style

Tamo gdje je folija u dodiru s drugim slojem, to je 'mutna' strana“, objašnjavaju stručnjaci. Sjajna strana je strana glodana bez da je u kontaktu s drugim limom. Izvedba folije je ista, koju god stranu koristili. "

Ali, obrati pažnju ako koristiš neprijanjajuću foliju; u tom slučaju postoji razlika između dviju strana. Budući da se neljepljivi premaz nanosi samo na jednu stranu, morat ćeš upotrijebiti mutnu stranu. Napomena: bit će naljepnica koja označava „neprijanjajuću stranu“ u slučaju da zaboraviš.

via GIPHY

Možda vas zanima Voliš pucketati zračne mjehuriće na foliji? Pronašli smo savršen dar za tebe! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0